10 gode Netflix-serier du skal se i foråret

Foto: Netflix

Her får du mine bud på gode Netflix-serier, du kan bingewatche i løbet af foråret. De udvalgte serier er beskrevet i vilkårlig rækkefølge.

Sons of Anarchy

Én af mine absolut top-favorit serier er Sons of Anarchy. Jeg kan simpelthen se den serie om og om igen, hvilket jeg faktisk også har gjort… Der er noget råt og samtidig elskværdigt ved serien – og af den grund vil jeg klart anbefale alle at se Sons of Anarchy på et tidspunkt i deres liv.

I Sons of Anarchy følger vi Jackson ’Jax’ Teller (Charlie Hunnam) og hans evige kamp for at balance familieliv og en kriminel motorcykelbande. Du behøver dog langt fra være motorcykel-entusiast for at blive opslugt af Sons of Anarchy. Serien tager flere af livets store spørgsmål op og fokuserer en stor del af tiden på en mands kamp for at gøre det rigtige og bryde den sociale arv.

Foto: Charlie Hunnam som Jax Teller. Sons of Anarchy / Netflix

Skaberen af Sons of Anarchy, Kurt Sutter, har formået at skrue historien umådelig godt sammen, så handlingsforløbet har en naturlig udvikling. Derudover er der selvfølgelig fede optagelser og storylines, som fastholder seeren.

Du har desuden rigelig med afsnit at tage fat i. Sons of Anarchy består nemlig af 92 afsnit fordelt på syv sæsoner.

The Alienist (Sindssygelægen)

Hvis du er til gys og gru, er The Alienist højst sandsynligt noget for dig. Personligt sad jeg selv med dynen trukket op over hovedet en stor del af tiden, men jeg er godt nok heller ikke den største fan af gysere. Alligevel fik historien fanget mig.

Foto: Dakota Fanning, Daniel Brühl og Luke Evans fungerer som en god trio. The Alienist / Kurt Iswarienko / Netflix

I The Alienist følger vi Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) og tegneren John Moore (Luke Evans) i deres søgen efter en seriemorder i New York i slutningen af det 19. århundrede. Kreizler arbejder som psykiater og har derfor evne til at sætte sig ind i bl.a. morderes tankegang. Serien er en kombination af gys, mysterier og drama, hvor man som seer også får et indblik i datidens samfund.

Serien tager udgangspunkt i bogen The Alienist, der er skrevet af den amerikanske forfatter Caleb Carr, og består af i alt ti afsnit.

Outlander

Hvis du ikke allerede har set Outlander, skal du helt sikkert overveje at gøre det i løbet af foråret. Outlander giver et godt indblik i forskellige kulturer og tidsperioder, heriblandt det skotske højlands liv og traditioner. Samtidig tager serien flere etiske dilemmaer op, såsom om man bør forsøge at ændre historiens gang som tidsrejsende, og om Claire (Caitriona Balfe) kan tillade sig at blive i fortiden, når hendes ægtemand venter på hende i fremtiden. Ved at tage lige netop disse dilemmaer op besvarer serien selv nogle af de spørgsmål, man sidder tilbage med som modtager.

Foto: Caitriona Balfe og Sam Heughan som Claire Randall og Jamie Fraser. Outlander / Viaplay

Caitriona Balfe og Sam Heughan er en stor del af Outlanders succes. De spiller utroligt overbevisende, og så kan man simpelthen ikke undgå at falde pladask for deres kærlighedshistorie. Gennem samtlige sæsoner formår Outlander at opretholde et højt spændingsniveau, og med en blanding af humor, vold, kærlighed og loyalitet fastholder serien sit publikum tryllebundet og higende efter mere.

Indtil videre er der fem sæsoner af Outlander, så du har altså rig mulighed for at benytte serien som en overspringshandling i de kommende måneder.

LÆS MERE: Bliv klar til Outlander sæson 5

Unbelievable

Unbelievable er en mini-krimidramaserie på Netflix baseret på virkelige hændelser. Serien tager udgangspunkt i en række voldtægtsforbrydelser begået i Washington og Colorado i perioden 2008 til 2011 og artiklen ’An Unbelievable Story of Rape’. Artiklen er skrevet af T. Christian Miller og Ken Armstrong og vandt Pulitzerprisen.

I Unbelievable følger vi teenageren Marie Adler (Kaitlyn Dever, Last Man Standing) og betjentene Grace Rasmussen (Toni Collette) og Karen Duvall (Merritt Wever). Adler bliver udsat for voldtægt, men politiet tror ikke på hendes historie. Betjentene Rasmussen og Duvall opdager dog senere, at der er en sammenhæng blandt flere voldtægtssager, heriblandt Marie Adlers.

Foto: Marie Adler (Kaitlyn Denver) under en retssag. Unbelievable / Netflix

Netop fordi serien er baseret på virkelige hændelser, går den ekstra meget ind under huden på en. Samtidig yder hovedkaraktererne i Unbelievable, Dever, Collette og Duvall, helt fantastiske præstationer. Miniserien Unbelievable består af i alt otte afsnit.

The Witcher

Hvis du er til fantasy og drama, er The Witcher en oplagt serie for dig. I serien følger vi bl.a. witcheren Geralt of Rivia (Henry Cavill, The Tudors), der er en monsterjæger, prinsessen Ciri (Freya Allan), der må flygte fra sit land, og magikeren Yennefer (Anya Chalotra, Sherwood). De kæmper alle tre med at finde deres plads i en forræderisk verden.

Foto: Henry Cavill er næsten ugenkendelig som Geralt of Rivia. The Witcher / Katalin Vermes / Netflix

Serien The Witcher er inspireret af bøger og computerspillene af samme navn. Du behøver dog ikke at have kendskab til nogle af delene for at forstå serien. Der kan være aspekter, som man kan have svært ved at forstå lige med det samme, men heldigvis bliver de fleste aspekter forklaret. Dét skaber dog også ’faren’ for, at man bingewatcher hele sæsonen på én gang, da man gerne vil have svar sine spørgsmål og konstant sidder med et ’hvad sker der nu?’.

På nuværende tidspunkt er der kun én sæson af The Witcher, men der arbejdes allerede på anden sæson. Og du kan godt glæde dig – der er bl.a. TO danske skuespillere med på rollelisten til den næste sæson.

LÆS MERE: The Witcher sæson 2 har fået nye cast-medlemmer

LÆS MERE: Anmeldelse af The Witcher 

Our Planet

Jeg er simpelthen også nødt til at smide en dokumentar ind på listen over gode Netflix-serier, så det hele ikke udelukkende er underholdende overspringshandlinger. En dokumentar, der i den grad har fanget mig, er Our Planet. Den fortæller kort sagt historien om jorden med fokus på, hvordan jorden og dens beboere (f.eks. dyre- og planteliv) får sværere og sværere ved at overleve. Man får altså et realistisk og skræmmende indblik i, hvor meget klimaforandringerne påvirker jorden.

Foto: Our Planet / Santiago Cabral/Silverback/Netflix

Dokumentaren er fyldt til randen med umådelig flotte optagelser, hvor man både ser dyre- og plantelivet helt tæt på og langt fra. Man får altså et unikt indblik i en verden, som de fleste mennesker normalt ikke kommer tæt på. Hele serien er bygget op af disse optagelser, og der optræder derfor hverken skuespillere eller eksperter. I stedet kan publikum nyde David Attenboroughs fantastiske forklaringer og behagelige stemme.

Our Planet var den første naturdokumentar, som Netflix kastede sig over. Serien består af otte afsnit.

Merlin

Jeg kan stadig huske, hvordan jeg pligtskyldigt så Merlin, da serien blev vist på flow-tv. Af den grund var jeg naturligvis helt ekstatisk, da jeg fandt ud af, at alle afsnit af Merlin kan ses på Netflix. Hvis du ikke allerede har set serien, vil jeg klart anbefale dig at tage dig tid til at se den i løbet af foråret – især hvis du er fan af fantasy og historiske fortællinger.

Serien Merlin er inspireret af legenden om kong Arthur – dog med et twist. For i denne fremstilling af legenden følger vi nemlig troldmanden Merlin (Colin Morgan, Humans og The Fall), mens han vokser op og bliver opmærksom på sine egne evner.

Samtidig ser vi, hvordan Merlins og prins Arthurs (Bradley James, Medici og iZombie), den senere kong Arthur, forhold udvikler sig gennem serien. Det er dog også på lige netop dette punkt, at Merlin adskiller sig fra andre fortællinger af legenden, da de to karakterer i denne fremstilling er jævnaldrende.

Foto: Colin Morgan og Bradley James som henholdsvis troldmanden Merlin og prins Arthur. Merlin / BBC

Den medrivende serie Merlin består af fem sæsoner og har, foruden Morgan og James, blandt andre John Hurt, Richard Wilson, Angel Coulby og Katie McGrath på rollelisten.

LÆS MERE: Kan du huske serien? Merlin

The Crown

Vi bliver i den britiske historiefortælling lidt endnu, da man ikke kommer uden om Netflix serien The Crown. I serien følger vi det britiske kongehus og dronning Elizabeth IIs udvikling samt kongehusets håndtering af skandaler. The Crown tager fat i en bred vifte af begivenheder i den engelske historie i løbet af de sidste +50 år. Én af seriens absolut positive egenskaber er, at den formår at tage fat i både store og små problemstillinger i kongehusets og Englands historie.

Foto: Olivia Colman og Tobias Menzies som dronning Elizabeth II og prins Philip / Sophie Mutevelian / Netflix

Umiddelbart kan jeg ikke sætte en finger på seriens opbygning eller skuespillernes præstationer, og derfor er den også med på min liste over gode Netflix-serier. The Crown er yderst gennemført og godt skruet sammen. Jeg var lidt nervøs, da Olivia Colman (Fleabag) og Tobias Menzies (Game of Thrones, Outlander) skulle erstatte Claire Foy (Wolf Hall) og Matt Smith (Doctor Who) som dronning Elizabeth II og prins Philip, Hertug af Edinburgh her i tredje sæson. Min bekymring var dog ubegrundet, da både Colman og Menzies gør et fantastisk stykke arbejde og endda formår at inkludere Foys og Smiths repræsentation af de to karakterer i deres egen portrættering.

Du kan se til og med tredje sæson af The Crown på Netflix, men sæson fire er sat til at blive offentliggjort i løbet af 2020.

LÆS MERE: Anmeldelse af The Crown sæson 3

LÆS MERE: I The Crown skal Margaret Thatcher spilles af… 

The 100

Hvis du er interesseret i apokalyptiske scenarier og fortællinger om verdens undergang, er serien The 100 helt sikkert noget for dig. Fortællingen begynder 97 år efter en atomkrig, der har lagt jorden øde, hvor flere lande heldigvis har formået at sende mennesker ud i rummet.

De lever nu på en rumstation kaldet Arken og drømmer alle om at vende tilbage til jorden. Problemet er bare, at jorden stadig er radioaktiv efter atombombesprængningerne, og derfor er det ikke muligt for mennesker at overleve på planeten. Men hvad gør man så, når Arkens levetid løber ud?

The 100 har ufattelig mange twists og alternative handlingsforløb, så man som publikum aldrig sidder tilbage med en følelse af kedsomhed. Serien er virkelig en illustration af ’survival of the fittest’, hvilket både er underholdende og skræmmende på én og samme tid.

Denne apokalyptiske dramaserie består af seks sæsoner, men der arbejdes netop nu på en syvende sæson.

Friends (venner)

Friends er simpelthen en absolut klassiker, som man ikke kommer uden om. Af den grund står jeg uforstående tilbage over for alle, der endnu ikke har taget sig tid til at se denne fantastiske serie. Hvis du ikke har set Friends endnu, skal du altså sætte popcornene over og placere din popo i sofaen hurtigst muligt!

Selvom du ikke har set serien, har du formentlig hørt en del om den. Vi følger seks venner, Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Ross (David Schwimmer), Phoebe (Lisa Kudrow), Rachel (Jennifer Aniston) og Joey (Matt LeBlanc), gennem en årrække, hvor deres liv både går op og ned.

Serien er både underholdende, rørende og giver et indblik i livet som ung voksen. Én af de ting, der i den grad tiltaler mig ved Friends er, at de seks venner formår at holde sammen gennem årene på trods af deres forskelligheder. Og så kan man naturligvis ikke undgå at føle med karaktererne i løbet af serien – f.eks. har alle vist efterhånden en mening om, hvorvidt Ross og Rachel faktisk ’were on a break’.

Foto: Friends / Netflix

Friends består af 236 afsnit fordelt på ti sæsoner, men afsnittene er hurtige at komme igennem, da de kun varer 20-25 minutter hver. Hvis du begynder på serien nu, kan du måske endda nå at se alle afsnit før reunion-afsnittet. Og hvis du er rigtig hurtig, så kan du nå det før reunion afsnittet kommer ud engang i maj 2020.

LÆS MERE: Hvad kan vi forvente af det nye Friends-reunion-afsnit?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like