10 klassiske serier du skal se på HBO Nordic

Indlægget er præsenteret i samarbejde med:

 

 

HBO Nordic er fyldt til randen med klassiske serier, som kan gøre en kedelig søndag eftermiddag lidt bedre. Der er noget for enhver smag – se bare Vi Elsker Seriers liste her.


(Foto: Rome/HBO)

Rome

’Rome’ er en fantastisk serie. Især hvis du kan lide historisk fiktion. Den foregår i tiden omkring Julius Cæsars regeringsperiode og følger to romerske soldater ved navn Titus Pullo og Lucius Vorenus. De bliver en del af de mange historiske begivenheder, der fremhæves i serien som fx Cæsars oprør mod de konservative kræfter i senatet og den følgende borgerkrig. Serien er spændende og fyldt med farverige karakterer – de fleste af dem er baseret på historiske personer, vi kender som fx Marcus Antonius, Kleopatra og Julius Cæsar. Serien går langt for at give et realistisk bud på livet i Rom for 2.000 år siden – den viser et helt andet syn på vold (generelt er det en meget voldelig serie, så hvis du er sart, skal du måske springe den over) og sex, end vi kender fra vor tid. Men den er en flot oplevelse, og man tror faktisk på, at man får et glimt af en fjern fortid, når man ser den. Desværre er der kun to sæsoner – men de er værd at se.

 


(Foto: True Blood/HBO)

True Blood

’True Blood’ er en af de bedre vampyr-serier fra 00ernes hugtandsdille. Den foregår i en lille, amerikansk by i Louisiana i en alternativ virkelighed, hvor vampyrer er virkelige og er ”kommet ud af kisten”, fordi man har opfundet kunstigt blod, de kan leve af. De behøver altså ikke længere gemme sig og angribe mennesker i hemmelighed for at overleve. Hovedpersonen er den telepatiske servitrice Sookie Stackhouse, som forelsker sig i en vampyr. Så er scenen sat: Vampyrer og tankelæsere er kun toppen af isbjerget i ’True Blood’, hvor varulve, hekse og elverfolk også har deres gang. Serien er anderledes og spændende – se den, hvis du elsker det overnaturlige og har masser af fantasi.

 


(Foto: Californication/HBO)

Californication

Glem alt om X-files. I ’Californication’ har David Duchovny sin bedste rolle nogensinde som den uortodokse bad boy-forfatter Hank Moody, der med en cigaret i mundvigen og en flaske Jack Daniels i hånden fumler sig gennem tilværelsen. Det virker måske sørgeligt, men tonen er munter, og Hank har altid ordet i sin magt. Han begår mange fejl, men han har altid de bedste intentioner, og derfor holder man af ham. ”Sex, drugs and rock ’n’ roll” kunne være seriens slogan, men i bund og grund handler den mest om Hanks søgen efter lykke. Der er masser af sjov og også rørende øjeblikke i serien – den har min varmeste anbefaling.

 


(Foto: Parks and Recreation/HBO)

Parks and Recreation

’Parks and Recreation’ er en politisk komedieserie – og en meget sjov en af slagsen. Hovedpersonen er Leslie Knope, der arbejder for kommunen i den fiktive by Pawnee i Indiana. Hun er ekstremt hårdtarbejdende (og sover kun tre timer i døgnet), optimistisk og dygtig, og i seriens syv sæsoner følger vi hendes vej mod den politiske top – for hun er en ambitiøs kvinde. Leslie omgiver sig med mange morsomme mennesker, blandt andet kan du se Rob Lowe i hans sjoveste rolle nogensinde. Serien er enormt morsom, men den formår også at være inspirerende. Det er meget svært ikke at blive smittet af Leslies begejstring og dedikation, og det er i det hele taget en serie med en lys og positiv stemning. Man kan kun blive i godt humør af den.

 


(Foto: Band of Brothers/HBO)

Band of Brothers

’Band of Brothers’ er nok en af de bedste serier, jeg nogensinde har set. Og det siger ikke så lidt. Serien er baseret på virkelige begivenheder, der foregik under 2. verdenskrig og handler om et kompagni af amerikanske soldater, som deltog i D-dag i 1944. Selvom serien naturligvis tager sine friheder, gør den sig store anstrengelser for at bevare den historiske realisme. Således er alle personerne baseret på virkelige mennesker – og hvert afsnit starter med en indledning, hvor disse mænd fortæller om deres ægte oplevelser. Det er en gribende serie som, ud over at være fantastisk flot lavet, også er båret af stærke skuespilpræstationer. Damian Lewis (Homeland) leverer en pragtpræstation som major Richard Winters, og derudover må David Schwimmer (Venner) nævnes, der her for alvor træder ud af Ross Gellers skygge i rollen som den usympatiske kaptajn Sobel, og Donnie Wahlberg som løjtnant Lipton. ’Band of Brothers’ er en af de serier, man ikke må gå glip af, fordi den giver en fornemmelsen af at være i en tidslomme, hvor man får et realistisk glimt af begivenheder, der aldrig må gå i glemmebogen.

 


(Foto: True Detective/HBO)

True Detective

’True Detective’ er en usædvanlig serie af høj kvalitet. I modsætning til de fleste serier følger den ikke de samme personer over flere sæsoner. Hver sæson handler om forskellige politifolk og deres opklaring af en forbrydelse. Sæson 1 er ekstremt seværdig, og den sætter et virkelig højt niveau med flot skuespil fra Matthew McConaughey og Woody Harrelson. Sæson 2 levede ikke helt op til den første på trods af stærke kræfter som Colin Farrell, Vince Vaughn og Rachel McAdams, men den leverer trods alt stadig på spænding. Sæson 3 er snart på vej. Se den – den er det værd!

 


(Foto: Twin Peaks/Showtime)

Twin Peaks

’Twin Peaks’ er efterhånden mere et fænomen end bare en tv-serie. I starten af 90erne var den nyskabende og vendte genren på hovedet. Og med den nye sæson, som udkom i 2017, har den gjort det igen. Det er svært at beskrive ’Twin Peaks’ med få ord. Om den oprindelige serie kan jeg sige, at den handler om opklaringen af mordet på skolepigen Laura Palmer, og at det ikke er en decideret krimiserie, men noget helt andet. Hvis du ikke har set den og elsker serier, så start nu. Den nye sæson vil jeg ikke gå i detaljer med, men jeg kan sige, at den er fantastisk og banebrydende. Læs vores anmeldelse af den her.

 


(Foto: Mad Men/HBO)

Mad Men

’Mad Men’ foregår i 60erne i USA og er centreret om medarbejderne i reklamebureauet Sterling Cooper. Den kreative direktør Don Draper er seriens hovedkarakter, og han er et komplekst og interessant bekendtskab. Vi følger ham og hans kolleger igennem 60erne, og det er godt lavet. Serien er et visuelt mesterværk, og det er nemt at se, hvorfor den fik så stor indflydelse på moden i 00erne. Ligesom ’Band of Brothers’ giver den også et indblik i en tid, der er forbi – her kan fx nævnes det sidste afsnit i sæson 2, der foregår under Cuba-krisen. Jeg tror, de rammer rigtigt på stemningen og tidsånden, men man skal nok ikke tage alt for sandhed. Nogle scener er så smukke, at man nærmest føler, at de foregår i et maleri. Det påvirker realismen, men det gør også serien til en helt særlig oplevelse.

 


(Foto: The Office US/HBO)

The Office US

’The Office US’ er baseret på den engelske komedieserie ’The Office’, som begyndte i 2001. Hvis du er en af dem, der elskede den engelske serie, og derfor ikke har set den amerikanske, så er det en fejl. Ricky Gervais står bag begge serier, og det betyder, at den amerikanske serie har bevaret ånden fra den engelske, og den er lige så sjov. Det er en mockumentary, der foregår på et kontor i det fiktive firma Dunder Mifflin, og hvis du har din daglige gang på et kontor, vil du kunne genkende rigtig meget. Serien er enormt morsom, og i modsætning til de fleste andre amerikanske serier, er den på ingen måde poleret. Alle de medvirkende ser helt almindelige ud, og deres liv er også helt almindelige. Glem alt om Hollywood. Forbered dig i stedet på at falde om i sofaen af grin, når du overgiver dig til ’The Office’.

 


(Foto: Sex and the City/HBO)

Sex and the City

Ja, der er langt fra ‘The Office’ til ‘Sex and the City’. Og serien er jo en klassiker, som de fleste af os kender allerede. Men den kan altid tåle et gensyn! Også for jer mænd. Serien handler om Carrie Bradshaw, der skriver om mænd og sex i en avis i New York, og hendes veninder Charlotte, Miranda og Samantha. Fire meget forskellige kvinder – så der er altid en, man kan identificere sig med. Serien blander komedie med drama, og den er ikke for de sarte. Der er en del sex med – så er I advaret. Men det den først og fremmest gør enormt godt, er at få os til at holde af hovedpersonerne. Vi følger dem i deres op- og nedture, og vi griner og græder med dem. Det er nok grunden til seriens store succes, for personerne lever i et drømmeland, hvor alle er smukke, og hvor designertøj til flere tusind dollars falder ned i skødet på en. Alligevel mærker vi personerne og tror på dem. Det er lidt af bedrift. Se den for første gang – eller se den igen.

Læs ogsåVi Elsker Serier og JustEat præsenterer: Den ultimative binge-guide!

Læs også: Store forventninger til HBO’s Knightfall

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like