2 nye tøseserier på HBO Nordic

Jeg har længe glædet mig til Divorce nok mest fordi jeg var meget begejstret for Sex and the City og stadig har Sex and the City ”shoebox” med alle afsnit på DVD, jeg har også begge film på DVD. Men jeg har ikke haft en DVD afspiller i flere år… både ”shoebox” og DVD film har dog været med i sommerhus flere gange. Mine forældre har stadig både VHS og DVD afspiller deroppe, så når det regner kan man altid gå gemmerne finde gode minder frem.

Men når jeg er hjemme, hvor DVD-afspilleren røg ud for mange år siden, så er det ren streaming og jeg indrømmer da også, at alle afsnit af Sex and the City er blevet kørt igennem mindst en gang. Alle afsnit af The Carrie Diaries er også set…. Men i går aftes gik det så løs med en ny serie som ikke kan andet end at trække tråde tilbage til Sex and the City.

divorce-keyart
Foto: HBO Nordic // Divorce

Serien har Sarah Jessica Parker i hovedrollen som Frances, hun er en midaldrende kvinde som bor i forstæderne til New York. Hun har 2 børn og en mand med et forfærdeligt overskæg. Efter en skrækkelig fødselsdag hos Frances’ veninde Diane, beslutter hun at evaluere sit forhold til sin mand, Robert.

Læs også: Divorce med Sarah Jessica Parker

Det hele virker en smule overilet og der kommer hurtigt en masse detaljer på bordet, som måske kan forklare denne pludselige beslutning – for den er nok ikke så uovervejet. Frances er heller ikke så sikker på sin beslutning, men til sidst i afsnittet, sker der noget som gør, at der ikke er nogen vej tilbage for Frances. Hun har sat gang i snebolden og nu ruller den om hun vil det eller ej.

Først var jeg bange for at Divorce ville være alt for forudsigelig, men jeg endte faktisk med at være positivt overrasket og ser nu frem til næste mandag og næste afsnit.

Læs også: Det skal du se i oktober

En anden tøseserie som jeg vil anbefale er Insecure. Her er det også kun første afsnit der er tilgængeligt, men jeg synes det ser lovende ud. Det er en komedie med en uformel og direkte tone, hvor der er ikke noget der bliver pakket ind.

insecure-keyart
Foto: HBO Nordic // Insecure 

Insecure handler om Issa, hun er en helt almindelig kvinde i slutningen af 20’erne. Hun arbejder i en form for socialforvaltning med fokus på integration, hun er den eneste på kontoret der er af “anden etnisk baggrund” og anses for en guru af hendes “hvide” kollegaer. Race er et gennemgående tema i serien, og den lader til at være helt nede på jorden og tør tage lidt pis på det hele. I første afsnit introduceres vi også til hendes BFF, kæresten og ham ekskæresten, som ikke er helt glemt. Så andre temaer i serien er tydeligvis venskab, forhold, kærestesorger og al den usikkerhed som titlen også indikere.

Issa er en pæn pige med masser af pæn facade og masser af rapkæftet personlighed der bobler lige under overfladen, hun har i løbet af første afsnit flere udbrud bl.a. til en “open mic night” på den lokale klub.

Læs også: Holder komedieserier stadig?

Jeg kender ikke Issa Rae, men hun har både hovedrollen og har skrevet serien. Jeg synes hun gør det godt og jeg vil helt klart se med næste mandag – sammen med Divorce selvfølgelig. Begge serier ligger på HBO Nordic og der kommer et nyt afsnit hver uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like