3 Netflix-serier vi glæder os til

(Foto: Maniac/Anonymous Content)

Der er få ting, som kan gøre mig mere lykkelig, end når yndlingsserien endelig starter op på den nyeste sæson, eller der er premiere på én, man virkelig har glædet sig til. En tæt andenplads må dog siges at være den spænding, der er i optakten. Nye oplysninger dukker op, og man forstrækker næsten sine fingermuskler i sin iver efter at klikke på dem for at få sit fix. Hvis man er heldig, er der endda en trailer, der skruer endnu mere op for forventningerne. Herunder har jeg skrevet lidt om tre serier fra Netflix, jeg glæder mig særligt til i august og september.

(Foto: Ozark/MRC)

Ozark – sæson 2

Et smuldrende familieliv. Den på overfladen ganske almindelige finansrådgiver Marty Byrde (Jason Bateman), hvis liv vendes på hovedet i en storm af hvidvaskning af penge og det mexicanske narkokartel. Svindel, mord og shady karakterer.

Det er nemt at se, hvorfor serien i tidlig omtale blev sat i samme kategori som storhittet Breaking Bad. Selvom serien efter første sæson på ingen måde nåede samme niveau, er der rigeligt med interessante biroller, twists og smukke billeder, som gør den interessant i sin egen ret, selvom det er tydeligt, hvor den låner fra.

Sæson 2 virker til at byde på flere mord, pengesedler og mennesker, som kommer faretruende tæt på familien Byrdes hemmeligheder. Se trailer til sæsonen her:

Hele sæsonen får premiere på Netflix den 31. august.

(Foto: BoJack Horseman/Netflix)

BoJack Horseman – sæson 5

Det her er en af de serier, der på papiret lyder så fuldstændig vanvittig, at den umuligt kan fungere, men alligevel gør det. Modsat Ozark er det en animationsserie, og det forstår man godt, når man hører præmissen. BoJack Horseman (Will Arnett) er… en hest. I sine unge dage var han en tv-superstjerne, men nu er han en afdanket alkoholiker, der prøver at få det hele til at give mening. Han har en ghostwriter, som i øvrigt er et helt almindeligt menneske, med det mundrette navn Diane Nguyen (Alison Brie). Så er der også hans ekskæreste/agent, der er en kat (Amy Sedaris) og roomien Todd – også menneske – fabelagtigt bragt til live af Aaron Paul (Breaking Bad). Nå, ja, der er også en hund ved navn Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins), som er kæreste med Diane.

BoJack Horseman veksler smukt mellem absurd komedie og hårdtslående satire, der sætter Hollywood, kendiskulturen og film- og tv-industrien under lup. Det er sjovt, og det er trist – der er noget for de fleste.

Serien vender tilbage på Netflix, hvor alle afsnit kan ses den 14. september. Fordi det bestemt ikke er en helt almindelig serie, har markedsføringen selvfølgelig heller ikke været det. Frem for en almindelig trailer blev nyheden offentliggjort via en Twitter-tråd mellem en nysgerrig fan, en sarkastisk BoJack og en truende Netflix-ansat, der kan ses i sin helhed her. Der er endnu ikke udgivet en officiel synopsis for sæson 5, så vi kan kun gætte og håbe på, at den fortsætter ad sine vante, syrede veje.

(Foto: Maniac/Anonymous Content)

Maniac

Jeg sad som de fleste andre klæbet til skærmen, da første sæson af True Detective gik sin sejrsgang i 2014. En stor del af æren må tilskrives instruktør Cary Fukunaga, der stod bag alle otte afsnit. Han er nu tilbage i stolen og skal instruere alle 10 afsnit af den kommende miniserie Maniac, hvor han efter alt at dømme får mulighed for at udforske en helt anden side af sin kreativitet.

Der er tale om en mørk komedie, som er baseret på en norsk serie med samme titel. Denne amerikanske version er skrevet af Patrick Somerville, der blandt andet har stået bag den skandaløst oversete serie The Leftovers. Hovedrolleindehaveren deri – Justin Theroux – medvirker også i Maniac som en tilbagevendende karakter. Annie Landsberg (Emma Stone) og Owen Milgrim (Jonah Hill) møder Dr. James K. Mantleray (Theroux), der er manden bag en række mystiske, farmaceutiske forsøg. Annie har problemer med forholdet til sine nærmeste, mens Owen lider af skizofreni. Mantleray har eftersigende udviklet en pille, der kan omstrukturere menneskers sind og dermed afhjælpe alverdens problemer. De gøres selskab af Sonoya Mizuno (Ex Machina, La La Land), Julia Garner (Ozark) og veteranen Sally Field (Forrest Gump, Lincoln).

Den nyeste trailer giver indtryk af, at vi har en meget intens og varieret miniserie i vente, der bedst kan beskrives, som Stones karakter gør det i traileren: ”This is some multi-reality brain magic shit”. Det ene øjeblik er vi i et univers, der minder om Black Mirror, det næste som noget hevet ud af Game of Thrones.

Maniac har premiere på Netflix den 21. september.

Læs også: Mine 10 bedste serier på Netflix

Læs også: Anmeldelse af Ozark

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like