3 serier jeg altid anbefaler

(Foto: Manhunt:Unabomber/Discovery Channel)

Når man er med til at drive et serie-site forventer folk, at man har set alt hvad der rør sig på streamingtjenesterne… OG i tv! Sandheden er dog ofte en anden. Selvom vi på Vi Elsker Serier formentlig bruger markant længere tid foran en skærm end gennemsnitsdanskeren, ja så er det fuldstændig umuligt at følge med det tempo, hvormed de nye serier og sæsoner produceres og sendes ud. Derfor er det ofte de samme kvalitetsserier, jeg tyer til, når folk stiller mig spørgsmålet: “Hvilken serie kan du anbefale?”. Jeg har i det følgende udvalgt 3 serier, som jeg uden at blinke altid ville kunne anbefale, uanset hvilken sammenhæng jeg var i og om det var en mand, kvinde, ung eller gammel person, jeg talte med.

(Foto: Manhunt:Unabomber/Discovery Channel)

1. Manhunt: Unabomber

Det lyder dumt når jeg siger det, men Manhunt: Unabomber er alletiders bedste ‘kæreste-serie’ hjemme hos os. Aldrig har min kone og jeg på samme tid været så opslugt af en serie. Hvis jeg skulle sætte ét ord på denne serie er det: Besættelser. Den handler nemlig om to mænds besættelser. For det første om Ted Kaczynskis (Paul Bettany) besættelse af at ændre en samfundsorden som han finder frastødende, forkert og farlig. For det andet om agenten Jim Fitzgeralds (Sam Worthington) besættelse af netop Kaczynski. Begge hovedpersoner spiller fabelagtigt og man oplever både at fatte sympati for en massemorder, samt at heppe helt vildt på, at han bliver fanget. Fantastisk!

2. The Americans

The Americans var en af de serier, jeg hurtigst blev hooked på. Koldkrigsdramaet om Elizabeth og Philip Jennings er ekstremt godt konstrueret og man bliver konstant holdt på et stress- og spændingsniveau, der – tror jeg – svarer meget godt til både stemningen under Den Kolde Krig og til livet som spion. Skuespilpræstationerne er helt fantastiske i The Americans, og særligt Rhys og Russell i hovedrollerne brænder sig helt ind i sjælen.

(Foto: Wild Wild Country/Duplass Brothers Productions)

3. Wild, Wild Country

Jeg har gentagne gange skamrost Wild, Wild Country som kan streames på Netflix. Jeg har givet den topkarakter i min anmeldelse her sitet, og ligeledes fundet superlativerne frem i podcast i Aftenklubben på NOVA. Serien, der omhandler de voldsomme begivenheder der følger efter at den indiske guru Osho flytter til USA (som han anser som et spirituelt fristed), er en dokumentar, som jeg mener, at alle ville have glæde af at se. Man vil blive præsenteret for et storslået åndeligt projekt, ekstremt had, grufuld hævn og fuldstændig unikke karakterer. Og det ‘værste’ af det hele… Det er sket i virkeligheden.

Jeg vil som nævnt vove den påstand, at de fleste mennesker vil finde disse serier interessante. Når det er sagt, er jeg villig til at indrømme, at der nok er langt mellem snapsene for folk der eksempelvis kun er til fantasy eller lignende, men i og med at det er ‘mine’ anbefalinger, og at jeg ikke er den store fan af genrer som denne, ja så må jeg lægge snittet et sted. Ovenstående serier går i hvert fald ikke ned på kvalitet og spænding, hvis I spørger mig.

God fornøjelse.

Læs også: Anmeldelse af Manhunt: Unabomber

Læs også: Anmeldelse af Wild, Wild Country

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like