3 serier jeg skal se i oktober

(Foto: Mr. Inbetween/Blue-Tongue Films)

Kalenderen viser nu oktober, og vejret gør efterhånden også sit til at forvise os til indendørsaktiviteter – til sofaen, til stolen og til sengen. Jeg har besluttet, at oktober skal være en af mine bedste serie-måneder nogensinde, og jeg vil derfor i det følgende præsentere de tre serier, jeg har valgt at kaste mig over. En aktuel, en dyster sag og en klassiker.

(Foto: Mr. Inbetween/Blue-Tongue Films)

Den aktuelle

Mr. Inbetween – som du kan streame på HBO Nordic – er en af de serier, der har overrasket mig mest i år. På baggrund af det materiale der var offentliggjort før premieren, lå det ikke i kortene, at jeg faktisk skulle komme til at holde af denne serie. En kriminel, der skal balancere sin moralsk tvivlsomme gebet med et familieliv – vi har hørt historien før.

Men nu hvor jeg har set de første to afsnit må jeg sige, at jeg uden tvivl skal se resten. Min begejstring skyldes for en stor del hovedpersonen Ray Shoesmith (spillet med hårdhed og et drilsk smil af Scott Ryan). Spændingen mellem Rays voldelige liv og hanss kærlighed til datteren, samt begyndende flirt med para-medicineren Ally (Ray lever af at slå folk til plukfisk, så det er sgu komisk) er mesterligt ramt, og man tvivler hverken på hans ubarmhjertige skånselsløshed eller på det faktum, at der gemmer sig et godt menneske dybt inde i Ray et sted. Faren ved en karakter som Ray er, at man oftest ikke tror på nogen af disse dele – men Scott Ryan rammer den lige i r*ven!

Se traileren til Mr. Inbetween her:

(Foto: Mindhunter/Netflix)

Den mørke

I forsøget på at nå at se så mange nye serier som muligt, glemmer man ofte de fede gensyn med de serier, man elsker og som sagtens kan tåle at blive set igen. Dette har jeg tænkt mig at råde bod på med den helt igennem fantastiske MindhunterNetflix.

Da jeg så serien for første gang i slutningen af 2017 slugte jeg samtlige afsnit. Sjældent har jeg binget så markant. Jeg nærer en dyb fascination af seriemordere (det lyder godt nok forkert når man skriver det), og Mindhunter formår på ganske overbevisende facon, at skildre disse vanvittige personers mest skræmmende attribut: At de – ved siden af deres manglende empati – oftest er dybt intelligente på grænsen til det charmerende. Jeg ser frem til gensynet og måske især til at nyde, hvordan seriens skabere formår at flette de respektive episoders historier ind i den større fortælling, som udgør Mindhunter.

Du kan læse vores anmeldelse af Mindhunter her.

(Foto: The Wire/HBO)

Klassikeren

I begyndelsen af september satte jeg mig for at gense The Wire. Anledningen var, at HBO Nordic, som nogen måske allerede ved, nu har hele serien tilgængelig i en re-mastered version – udover den klassiske naturligvis. I mellemtiden faldt jeg dog over Simons mini-serie Show Me A Hero, som i øvrigt er instrueret af ingen ringere end den dobbelte Oscar-vinder Paul Haggis, og mit The Wire-projekt blev derfor sat på pause, nærmest inden den første narkoman var blevet tævet og den første pusher anholdt. Men nu er jeg klar igen, og jeg kan næsten ikke vente med at lade mig indfange af det brutale univers og Simons stikkende og hudløst ærlige kritik af det amerikanske samfunds store udfordringer i vor tid. Heldigvis har jeg noget i retning af 57 afsnit tilbage, så projektet kommer nok til at strække sig ind i 2019.

Hvis du er fan af The Wire og David Simon generelt, så anbefaler jeg dog også, at du kaster dig over Show Me A HeroHBO Nordic, som er en af de absolut bedste serier jeg har set de senere år. Du kan læse vores anmeldelse af den her.

En honorable mention kunne desuden være den nye danske serie Kriger på TV2 Play On Demand, som bestemt også ser spændende ud. Vi danskere kan noget med tv-serier, og Kriger kan måske gå hen og blive en ny-klassiker i dén sammenhæng.

Læs også: 3 serier jeg altid anbefaler

Læs også: Mine 10 bedste serier på Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like