3 videospil vi gerne ville se som serier

(Foto: God of War/Santa Monica Studios)

Hvert år bliver videospil mere cinematiske. Der fokuseres i høj grad på interessante historier og fascinerende karakterer. Teknologiske fremskridt har desuden gjort det muligt at efterligne det look, vi kender fra serier. Vi har derfor set nærmere på tre spil, vi gerne ville se som serier.

(Foto: God of War/Santa Monica Studios)

God of War

Tilbage i april udgav Santa Monica Studios God of War, som egentlig er det ottende spil i serien, der spreder sig på tværs af konsoller og startede tilbage i 2005 på PlayStation 2. Det unikke ved 2018-spillet er, at det fornyer serien ved at skifte fra græsk til nordisk mytologi. Lad os starte med at tage et kig på traileren:

God of War til PS4 er det mest cinematiske spil, jeg nogensinde har spillet. Der er ikke ét eneste klip, hvilket betyder, at kameraet elegant svinger rundt mellem præcist skårede billeder, der ofte ligner noget direkte fra en serie. Det samme gælder den stemningsfyldte lyssætning, og musikken er vidunderlig. Derudover balancerer historien hæsblæsende action og stærke følelser mellem far og søn på en måde, som i serieformat ville sikre indlevelse og et godt flow. Mystiske væsener, fede våben og storslåede, gudesmukke omgivelser på tværs af riger fra nordisk mytologi med fascinerende historier om striden mellem guder og jætter.

(Foto: God of War/Santa Monica Studios)

Tidligere på året gik der allerede rygter om, at en serie baseret på spillet var på vej til Netflix med Jason Momoa (Frontier, Game of Thrones) i hovedrollen som Kratos. Det var desværre kun et rygte, hvilket spillets instruktør Cory Barlog bekræftede. I samme omgang foreslog han dog til Netflix, om de måske skulle få gjort noget ved det – se hans tweet her.

Som jeg skrev tidligere, er der syv andre spil i serien, man kunne starte med. Forretningsmæssigt ville det dog give bedst mening at starte med det seneste på grund af dets enorme popularitet, og fordi historien giver fin mening uden at have spillet de tidligere. Når det er sagt, er de andre spil også vildt populære og indeholder mange af de samme elementer, så der er materiale nok at tage af.

(Foto: The Last of Us/Naughty Dog)

The Last of Us

Du finder næppe en liste over de bedste PlayStation-spil nogensinde, hvor The Last of Us ikke ligger nær toppen. Det blander action-, eventyr- og horror-elementer i en følelsesladet historie med nuancerede karakterer, der alle kæmper for at overleve i en postapokalyptisk verden overrendt af kannibalistiske, inficerede monstre. Med smukke omgivelser, en intens lydside og mange andre kvaliteter deler den fællestræk med God of War, der gør, at den også ville gøre sig godt som serie. Traileren kan ses her:

Der gik ikke længe efter første spils ekstreme succes, før The Last of Us Part II blev offentliggjort, og det burde udkomme inden alt for længe. Det betyder, at der er rigeligt med historie til en serie, og traileren til anden omgang ser ud til at være endnu mere cinematisk:

Det skal nævnes, at vi ikke er alene om at se spillets potentiale i et andet format. Flere har gennem årene været involveret i en filmadaptation, men det lader til, at de ikke kan knække koden. Måske ville den egne sig bedre i serieformat. Flere non-gamers har faktisk beskrevet online, hvordan de ser sammenklip af spillets cutscenes for at opleve historien, og en superfan har allerede klippet det sammen til en miniserie på syv afsnit. Jeg gad godt se resultatet, hvis et større produktionsselskab blev sat på opgaven.

(Foto: Kingdom Hearts II/Square Enix/Disney)

Kingdom Hearts

Ligesom God of War har Kingdom Hearts siden 2002 spredt sig til adskillige spil på tværs af konsoller og har efterhånden en historie, der er så kompliceret, at få ville kunne huske det hele. Det er på én gang spændende og dybt vanvittigt, hvilket folkene bag YouTube-kanalen Honest Trailers understreger på humoristisk vis i videoen her:

Trailerens forsøg på at forklare plottet er spot on, og enhver, der har spillet Kingdom Hearts, ved, hvor svært det er at holde styr på. Jeg vil vove den påstand, at det ville ende med en serie, der ville få Westworld til at virke som barnemad. Hvis du troede, at du skulle på et simpelt eventyr med Anders And og Fedtmule, har du virkelig undervurderet spillenes absurd indviklede historie.

Twist efter twist bliver man mere og mere forvirret, men jeg tror, at vi lever i en tid, hvor mange seere ville nyde at skulle arbejde for at stykke plottet sammen. Det ville nok kræve en blanding af CGI og live action at få til at virke, men det kunne blive en helt unik serieoplevelse. Forkludrede minder, tidsrejser, alternative versioner af karakterer og meget mere – det ville ikke være en serie, man slappede af til, men ligesom Westworld et puslespil for dedikerede fans.

Der sidder nok en del fans af spillene og tænker, at de allerede fungerer perfekt i deres nuværende format. Det gør de uden tvivl, men de rummer samtidig seriepotentiale, som ville kunne give de spændende karakterer, storslåede universer og fascinerende historier et endnu større publikum.

Læs også: 5 cool kvindelige karakterer

Læs også: Anmeldelse af Who Is America?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like