4 bøger der kunne blive fantastiske serier

(Foto: Phil Bray)

Der findes ikke noget bedre end at sætte sig og se en serie – det skulle da lige være, at sætte sig og åbne en bog! I samarbejde med TELMORE Play – hvor du kan få adgang til e- og lydbogstjenesten Bookmate – har vi sat os for at komme med vores bud på 4 bøger, der kunne blive helt igennem fantastiske serier.

Med TELMORE Play får du desuden fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio, Bookmate og meget mere. Læs mere her.

Kragens kald (Six of Crows), Leigh Bardugo

Leigh skaber en helt igennem fantastisk, bred verden (stor nok til at kunne måle sig med Game of Thrones) og tilføjer en steampunk-side til historien i bøgerne  Six of Crows, Crooked Kingdom (Det korrupte rige) og efterfølgerne.

Historien starter i byen Barrel, en lille by der ligger op ad den store Ketterdam, der er beboet af bander og folk, der jagter nydelse. Det er her vi bliver introduceret til en gruppe unge tyve og skæve eksistenser; Kaz, Nina, Inej, Jesper, Matthias og Wylan – på trods af forskellige motiver, finder gruppen sammen for at udføre et nærmest umuligt kup på det ubrydelige Ice Court.

Hele historien er fyldt med romantik, dybdegående baghistorier, veludførte karakterer, politik, magi og filosofiske spørgsmål, som ofte driver de bedste fantasy-serier i tv.

Grunden til, at lige præcise denne serie ville egne sig sindssygt godt til tv er, at det er en serie som både unge, gamle og alt ind imellem kan relatere til, og desuden giver en ret speciel optik på politik og verden, som kan sammenlignes med vores egen – og så ville det være nogle vilde kostumer og sets, vi ville komme til at se!

Jeg tror at Nicholas Hoult ville gøre det fantastisk som Matthias, og kunne give en vis sårbarhed til serien.

(Foto: Jan Thijs/Mirror Mirror)

The Lunar Chronicles (lunar krøniken), Marissa Meyer

I denne verden, skabt af Marissa Meyer får alle vores favorit-eventyr en ordentlig, bad-ass opgradering! Askepot er en cyborg, Rapunsel bor alene på en satellit og har fået til opgave at redde verden, og Snehvide har vilde, sindssyge magiske kræfter som hun nægter at bruge, fordi hun ikke vil ende som sin onde stedmor (som er en smule Darth Vader-agtig i attituden). Tilføj en bizar plage (blå feber) og så har vi hermed en fantastisk fortælling, der blander science fiction, fantasy og enormt stærke kvindelige karakterer, der giver et overraskende pust i en bizar verden.

Serien er efterhånden seks bøger lang, så der er masser af spændende og vilde plots, man kunne anvende i en serie, og hvis jeg havde frit valg, så ville jeg gerne se Lilly Collins i rollen som Cinder – hun ville være super fed at se i den rolle.

Percy Jackson og olympierne (Percy Jackson and the Olympians), Rick Riordan

Ja, jeg ved det godt, de lavede jo to film baseret på bøgerne, men helt ærligt så er de altså ikke meget værd. Bøgerne egner sig bedre som serie, hvor man kan få alle detaljer, myter og guder med, uden at skulle klemme det sammen.

Percy Jackson er en halvgud, og finder ud af dette samtidigt med, at han finder ud af at hans bedste ven, Grover, er en satyr og at der er en minotaur der jagter ham. Han ender i halvblodslejren, hvor han finder ud af at hans latin-lærer er en kentaur, og at hans far er en af de tre store guder, nemlig Poseidon (som egentligt havde lovet at han ikke ville få flere børn, efter Zeus, Hades og han selv kom til at starte 2. verdenskrig), og en masse morsomt og farligt begynder med hans eventyr til Hades sammen med Grover og veninden Annabeth.

Der er mulighed for at komme med et super cast med så mange forskellige minoriteter og en pokkers masse myter, fede practical effects og en meget speciel historie. Der er en enormt sjov bogserie, og den fortjener altså mere end to halvdårlige (læs: heldårlige) film.

Jeg synes de originale skuespillere fra filmene var gode, men jeg ville nok gerne se Asa Butterfield som Percy, Tyler James Williams som Grover og Lyrica Okano som Annabeth.

(Foto: Phil Bray)

World War Z, Max Brooks

Endnu en bog, der fik en film, der slet ikke levede op til forventningerne. For det eneste, som filmen delte med bogen, var titlen.

Bogen er en sammenfatning af historier, fortalt år efter zombie-apokalypsen er blevet håndteret – det er tilbageblik fra militærfolk, almindelige mennesker, det er historier om hvordan de overlevede, og hvad de oplevede under krigen!

Forestil dig lige, at World War Z bliver lavet i dokumentar-stil med genfortællingerne dramatiseret! Det ville være så vildt at se, og man kunne få et super diverse cast på banen, fordi fortællingerne foregår forskellige steder i verden (blandt andet er der en af historierne, der handler om en japaner, der møder en blind mand, der lærer ham at kæmpe), og man kunne få sindssyge effekter ind i showet – og hvis man nu var rigtig snedig, så kunne man anvende nogle af taktikkerne, der er beskrevet i Max Brooks’ anden bog, The Zombie Survival Guide.

Jeg ville elske at se Jason Statham som den kontante, vrede og bandende militærleder, der beskriver en aktion i Israel!

Nævneværdige serier, du kan se lige nu (der er baseret på bøger)

Game of Thrones, HBO Nordic
The Handmaid’s Tale, HBO Nordic
The Vampire Diaries, HBO Nordic,
True Blood, HBO Nordic
Mr. Mercedes, C More
Beck, C More

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i december

Læs også: 3 videospil vi gerne ville se som serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like