5 bedste serier på C More i 2018

I samarbejde med Telmore Play har Vi Elsker Serier set tilbage på året der (snart) er gået på C More, og vi har i den forbindelse lagt os fast på de 5 bedste serier på denne tjeneste – efter vores smag vel at bemærke. Og denne liste står i krimiens tegn, hvilket måske ikke er så mærkeligt, da C More uden tvivl er streamingtjenesten man bør vælge, hvis man holder af denne genre.

Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

5) Misbrug, angst og andre sjove ting

Femtepladsen på vores liste er nok den serie, der stikker mest ud i forhold til de andre af årets bedste serier på C More. Misbrug, angst og andre sjove ting er ikke rigtig som noget andet vi har set før, og vi belønner den i denne sammenhæng for at turde prøve noget nyt i forhold til både form og indhold. Vi bifalder idémand Dan Andersens lyst til at bryde med en række tabuer og bidrage til en større åbenhed omkring tilværelsens svære problemstillinger. Der er ingen tvivl om, at der er potentiale for en spændende videreudvikling af genren, men Misbrug, angst og andre sjove ting var et solidt startskud.

Se vores interview med holdet bag Misbrug, angst og andre sjove ting her.

(Foto: Maigret/C More)

4) Maigret

Nummer 4 på vores liste er kriminalserien Maigret, med Rowan Atkinson i hovedrollen, hvis 2 sæsoner kun indeholder i alt 4 episoder, men som vejer op for manglende kvantitet med en virkelig høj kvalitet – både i plot og skuespilpræstationer. De dystre mordgåder fra Paris og omegn, samt det faktum, at Atkinson er andet og langt mere end Mr. Bean (han er rent faktisk en ganske sublim skuespiller) gjorde, at Maigret står tilbage som en af vores absolutte favoritter fra 2018.

Læs vores anmeldelse af Maigret her.

(Foto: Sthlm Rekviem/C More)

3) Sthlm Rekviem

Sthlm Rekviem er en serie, der igen er med til at understrege, at vi bevæger os i en positiv retning, når det kommer til at lave velproduceret Nordic Noir. Serien består af 10 afsnit med fem uhyggelige sager. Vi følger hovedpersonen Fredrika Bergman, der i kølvandet på en tragisk bilulykke hjælper politiet som civil efterforsker, samtidig med at hun prøver at holde balance i familielivet. Serien hæver standarden for uhygge og brutalitet, og karakter-galleriet er troværdigt hele vejen igennem.

Du kan læse vores interview med danske Mikael Birkkjær fra Sthlm Rekviem her.

(Foto: Harry Quebert-affæren/MGM)

2) Harry Quebert-affæren

Hele Harry Quebert-affæren blev binget over to aftener i begyndelsen af december, og serien holdt os fanget fra start til slut. Plottet er sindssygt medrivende, ja nærmest Twin Peaks-esque, og Patrick Dempsey er en fryd at følge som den højt estimerede forfatter Harry Quebert, der anklages for et gammelt mord på den unge pige Nola Kellargan (spillet af Kristine Froseth). Liget af Nola findes i Queberts baghave, og så starter forfatterens deroute ellers. Og så er det værd at nævne at en af vores gamle favoritter Ron Pearlman (Sons of Anarchy) ligeledes gør en ganske fin figur i Harry Quebert-affæren. En fortjent andenplads.

Du kan læse den komplette anmeldelse af Harry Quebert-affæren her.

(Foto: Mr. Mercedes/C More)

1) Mr. Mercedes

Jeg var blevet anbefalet Mr. Mercedes uden at have læst bogen. Allerede fra første afsnit blev jeg hooked. Serien nærmer sig noget af det bedste jeg har set i år på alle tjenester. Bill Hodges (Brendan Gleeson) plages, efter han er gået på pension fra politiet, af en uopklaret forbrydelse: Sagen om Mercedes-morderen. Det er en brutal sag, hvor en særdeles koldblodig og psykopatisk massemorder pløjer en menneskemængde ned foran en jobmesse. Det udvikler sig til en “katten efter musen”-leg af den mere alvorlige slags, da Mr. Mercedes beslutter sig for at plage Bill Hodges i en sådan grad, at han bliver tvunget til at sætte pensionen på stand-by, mens han finder frem til identiteten bag den uhyggelige fjende.

Du kan høre vores podcast-anmeldelse af Mr. Mercedes her.

Vi ser frem til at se hvad 2019 bringer fra C More, og indtil da kan man jo passende dykke ned i det stærke bagkatalog, der blandt andet tæller så stærke serier som Beck, Modus og Peaky Blinders – en serie, hvis 5. sæson som bekendt får eksklusiv premiere på netop C More i det nye år.

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2018

Læs også: Serietjek: Efterårets serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like