De 5 bedste serier på Netflix i 2017

(Foto: Black Mirror/Netflix)

2017 var et ganske udmærket år for Netflix, der både bød på helt nye serieformater og gensyn med gamle kendinge. Hos Vi Elsker Serier har vi hver især lavet en top fem over de allerbedste og samlet dem til en overordnet liste. Imponerende nok er (næsten) hele listen præget af kun at være Netflix Original-produktioner og altså ikke nogle, de har købt rettighederne til at vise som eksempelvis den grove og enormt underholdende animationsserie Rick and Morty, der var meget tæt på at komme med på listen. Det var anden sæson af komedieserien Master of None med sin klare vinkel, solide soundtrack og gode præstation af skaberen Aziz Ansari også. Derudover må vi også liiige nævne The Flash blandt boblerne, der imponerede med en særdeles effektiv skurk. Men lad os straks komme videre til toppen af poppen!

Vi Elsker Series top 5 over de bedste serier på Netflix i 2017 er:


(Foto: Black Mirror/Netflix)

5. Black Mirror 4

Lige på falderebet af 2017 nåede fjerde sæson af antologiserien Black Mirror at få premiere. Alle afsnit er skrevet af Charlie Brooker, der også er idémanden bag serien, hvis samlende tema er (fremtidig) teknologis farlige konsekvenser. Selvom sæsonen måske er mere håbefuld end nogle af de andre, er de individuelle afsnit godt skrevet og bundet sammen af endnu flere easter eggs som superfans kan kigge efter. Særligt må episoden, USS Callister, der spiller på en homage til Star Trek fremhæves, sammen med Arkangel, der er instrueret af Jodie Foster.


(Foto: Manhunt: Unabomber/Discovery Channel)

4. Manhunt: Unabomber

I ren afmagt over at have set Mindhunter lidt for hurtigt sprang vi straks videre til miniserien Manhunt: Unabomber, der har samme stemning og følger FBI´s forsøg på at lave en kriminel profil af den såkaldte Unabomber i jagten på ham. Serien er baseret på den sande historie om Ted Kaczynski, der i kampen mod moderne teknologi stod bag flere bombeangreb. Serien følger to tidslinjer i henholdsvis 1995 og ´97, og Paul Bethany spiller rollen som forskruet terrorist overbevisende godt, mens samfundskritikken lurer i baggrunden.


(Foto: Godless/Netflix)

3. Godless

For alle dem der savner Deadwood er Godless en kærkommen tilføjelse til samlingen af western-serier. I Godless jager den kriminelle Frank sin eks-partner gennem Det Vilde Vesten til en by kun befolket af kvinder. Historien fortælles i et flydende tempo, der gør, at man langsomt men sikkert bliver helt opslugt af den. Det er lige før, at smagen af støv manifesterer sig gennem de smukke billeder, og selvom den til tider er meget voldelig hæves intelligensniveauet til at være langt mere end heste og revolvere.


(Foto: Stranger Things 2/Netflix)

2. Stranger Things 2

Den første sæson af Stranger Things var helt igennem fantastisk. Derfor blev ventetiden på følgende sæson desto længere. Men den var det hele værd! Med større ambitioner og en fortælling, der går ud over den lille landsbys grænser fik vi svar på mange presserende spørgsmål fra første sæson. Vores ultimative yndlingsscene var den lille Halloween-montage, der også præsenterede Lukes lillesøster som en sjov tilføjelse til persongalleriet. Første sæson er stadig den bedste, men der er bestemt også rigtig meget at komme efter i Stranger Things 2!


(Foto: Mindhunter/Netflix)

1. Mindhunter

Når David Fincher beslutter sig at lave en serie om seriemordere kan det kun blive godt. Vores forventninger til Mindhunter var mildest talt skyhøje, og heldigvis blev vi ikke skuffede. Serien, der foregår i slutningen af 70’erne, er et intenst studie i, hvordan en seriemorder tænker og påvirker deres omgivelser. Uhyggen kommer langsomt snigende, og gennem veldrejede personportrætter lærer man de forskellige karakterer at kende. Vi er vilde med det, og derfor skal Mindhunter selvfølgelig have en velfortjent førsteplads! Du kan læse vores anmeldelse af serien her.

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2017

Læs også: Hvilke tv-serier ser Dronningen? 

NYTÅRSTILBUD: Køb 3 produkter og betal for 2 i vores nye shop. Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like