5 bedste serier på Netflix i 2018

(Foto: Maniac/Netflix)

At skulle lave en liste over de bedste serier på Netflix i 2018 er utrolig svært. Men det er da i fællesskab (næsten) lykkedes vores lille redaktion at begrænse sig til en top 5. Der er simpelthen så mange serier på denne streamingtjeneste, og selvom bundniveauet nogle gange lader noget tilbage at ønske, lægger vi os fladt ned og indrømmer, at topniveauet er af en anden verden. Det er derfor også karakteristisk, at en del stærke serier IKKE klarede cuttet. Af de serier, der kom tættest på, men måtte lade livet til sidst, kan nævnes: BoJack Horseman (sæson 5), Daredevil (sæson 3), The Alienist og Making a Murderer (sæson 2).

Men lad os komme til sagen. De 5 bedste serier på Netflix i 2018 er:

(Foto: Wild Wild Country/Duplass Brothers Productions)

5. Wild Wild Country

Hvis du endnu ikke har set Wild Wild Country, er det bare med at komme i gang. Vi vil vove den påstand, at det er den bedste og mest tankevækkende dokumentarserie, du vil se i år. Problemerne omkring den indiske guru Oshos indtog i USA er skildret så snigende, at man nærmest ikke tror sine egne øjnene når skandalerne begynder. Temaerne er amerikansk kultur, loyalitet, ambitioner og had – og man keder sig ikke i 1 sekund.

Hør vores podcast-anmeldelse af Wild Wild Country her.

(Foto: Chilling Adventures of Sabrina/Warner Bros. Television)

4 – The Chilling Adventures of Sabrina & Anne with an E (sæson 2)

På en delt fjerdeplads finder vi to serier, med yngre kvinder i hovedrollen. Den første er The Chilling Adventures of Sabrina, som – udover at være en god serie – vinder mange point på at være et sjældent set vellykket reboot af en klassiker. Skuespillet er i top (Kiernan Shipka brillerer i hovedrollen), de eventyrlige elementer blandes med politiske holdninger og som vores anmelder skrev tidligere på året:

“Den er mørk, dyster, fyldt med monstre, blodmagi, kannibalisme og sort magi.”

Findes der bedre reklame for en hekseserie?

Læs vores anmeldelse af The Chilling Adventures of Sabrina her.

(Foto: Anne with an E/CBC)

Pudsigt nok er den serie, der ligeledes fik stemmer nok til en fjerdeplads, også lidt af en gammel kending. Der er selvfølgelig tale om Anne With an E, der bygger på Anne fra Grønnebakken. Serien er på ingen måde en kopi, og i denne anden sæson går den nye serie i langt højere grad egne veje – og det klæder den. Man sidder tilbage med en fornemmelse at, at få et langt dybere forhold til karakterne og deres historier end gennem bøgerne. Vi glæder os virkelig til den næste sæson kommer i det nye år, og hvem ved… måske kravler Anne With an E endnu længere op på listen til den tid.

Læs vores komplette anmeldelse af anden sæson af Anne with an E her.

(Foto: Maniac/Netflix)

3 – Maniac

Maniac er en helt fortjent nummer tre på denne liste. Skuespilpræstationerne er bragende gode. Samspillet mellem Jonah Hill og Emma Stone er fantastisk, Julia Garner slår fast, at hun er en af de mest lovende rising stars og Justin Theroux er bare herlig som Dr. James K. Mantleray. Derudover er seriens form og mod bare noget af det bedste, vi længe har set. Afsnittenes længde er tilpasset lige præcis den tid, der er nødvendig – hverken mere eller mindre. Og så fremviser skaberne (hatten af for Patrick Somerville og Cary Joji Fukunaga) bare en alsidighed af en anden verden. Mere af den slags, tak!

Læs hele anmeldelsen af Maniac her.

(Foto: The Haunting of Hill House/Netflix)

2 – The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House står for en imponerende nuanceret historiefortælling genren taget i betragtning. Atmosfæren i serien er virkelig uimodståelig og der er ikke en finger at sætte på skuespilpræstationerne. Det er også karakteristisk for The Haunting of Hill House, at man som seer ikke kommer sovende til tingene. Serien sætter gang i de små grå – særligt til sidst – men formår samtidig at bibeholde en sjældent set høj underholdningsværdi. Som serieelsker må du heller ikke snyde dig selv for de helt fantastiske long takes i afsnit 6, som man bare kan fascineres af igen og igen… og igen.

Læs vores anmeldelse af The Haunting of Hill House her.

(Foto: Better Call Saul/Netflix)

1 – Better Call Saul (sæson 4)

Better Call Saul (sæson 4) er – som vi ser det – ganske suverænt den bedste serie på Netflix i 2018. Jimmys rejse mod Saul har aldrig været mere mørk, intens og spændende. Skuespillet er out of this world og storytelling’en er subtil, men vildt effektiv – det smukke er i detaljerne, hvilket også gælder alle de tekniske aspekter. Desuden byder Better Call Saul på noget (desværre) så sjældent som biroller, man faktisk gider bruge tid med. Vores anmelder af serien får sidste ord:

“(…) det er en fornøjelse at være vidne til en serie, der som få andre oser af præcision og talent. Alle arbejder efter samme vision. Ingen scener føles overflødige. Billederne er fantastisk komponeret, og hver scenes tempo er nøjagtigt kalkuleret. Få serier har så stærke præstationer over hele linjen, hvilket styrker de interessante karakterer. Det er sjældent, at man sidder og håber, man snart kommer tilbage til en bestemt person, for de er alle spændende på hver deres måde. (…) Bob Odenkirk spiller bedre end nogensinde før – særligt afsnit 9 og 10 er lige til en Emmy.”

Læs hele anmeldelsen af årets bedste serie på Netflix her.

Læs også: 5 bedste serier på Netflix i 2017

Læs også: 5 bedste serier på HBO Nordic i 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like