5 fede komedieserier

Foto: Good Girls/NBC

Her kommer et udpluk komedieserier, som man ikke bør lade sig selv snyde for at se.

Det er en god blanding af komedieserier, hvor der er plads til både at grine, fælde en tåre, ryste på hovedet, snakke med sit tv eller computer undervejs, banke i bordet eller bare læne sig tilbage og blive godt underholdt med masser af komediedrama.

Foto: Divorce/HBO Nordic

Divorce

Divorce er en historie, som finder sted i udkanten af New York City. En komedieserie om et par, som har kendt hinanden og været sammen lige siden high school. De bor stadig sammen, er lykkelig gift, eller er de nu også det…? Sammen har de to teenagebørn, som de på bedste vis forsøger at give en stabil opdragelse.

Det lyder for nogen måske meget lige ud af landevejen, eller jævnt kedeligt som serie… Men da moren Frances (Sarah Jessica Parker, kendt fra Sex and the City) træder uden for sit ægteskabelige løfte og har en affære med en anden mand, får det lige så stille hele limningen til at gå op i den lille familie, og forældrene må indse, at de nok for meget længe siden er drevet fra hinanden.

Sammen med sine lidt skæve personligheder af veninder forsøger hun at skabe sig et nyt liv både privat og karrieremæssigt set. Ikke alt kører på skinner, og hun må igennem nogle bump. Ikke mindre kedelig bliver hele komedien, når ægtemanden Robert forelsker sig i ejendomsmægleren Jackie (Becki Newton bl.a. kendt fra ungdomsserien Ugly Betty), som er noget yngre end hende og gør hende gravid. En komisk men både sjov, sød og ærlig måde at skildre en familiehistorie på.

Serien indeholdende alle 3 sæsoner kan streames på HBO.

Foto: Better Things/HBO Nordic

Better Things

Better Things er bare essensen af sort humor. Det er en komedieserie med fortællingen om et generelt ret indviklet familieforhold. Hovedrolleindehaveren Sam (Pamela Adlon) er også manuskriptforfatteren af serien og har baseret mange af scenarierne om oplevelser fra hendes eget liv.

Sam lever af at være skuespiller under de varmere himmelstrøg i Hollywood. Hendes karrierer kører nogenlunde stabilt, trods små roller og reklamespots. Hendes store passion er dog hendes tre døtre, som hun forsøger at sætte sit helt eget præg på som fraskilt singlemor. Det klarer hun også bedre end de fleste, men den afslappende indstilling til opdragelse ses meget tydeligt i børnenes opførsel eller mangel på samme.

Æblet falder ikke langt fra stammen, som man siger, og med hendes smådemente mor som genbo med ofte besynderlige uaftalte visits samt uhensigtsmæssige bemærkninger, så giver hele plottet meget mening, når man efterhånden lærer de forskellige karakterer at kende. Komedie-drama med lun humor.

HBO ligger inde med alle 3 foreløbige sæsoner.

Togetherness

I komedieserien Togetherness følger vi et ungt gift par Michelle (Melanie Lynskey, kendt bl.a. fra serierne Castle Rock og Two and a Half Men) og Brett som bor i udkanten af Los Angeles sammen med deres to små børn.

Hverdagen er ikke altid lige nem men heller ikke mindre udfordret, da både Bretts kammerat den usuccesfulde skuespiller og den hoppeborgssælgende søster til Michelle pludseligt ender med at flytte ind under samme tag.

En skør, sjov og småkrukket komedie med gode intentioner om at vise, at i fællesskab står vi stærkere. Og alle parter gør et mere, eller til tider mindre, forsøg på at hjælpe hinanden, imens de alle fire arbejder på at udleve hver deres individuelle drømme i livet.

Komedieserien fik hele 2 sæsoner, og de begge kan streames på HBO.

Foto: Good Girls/NBC

Good Girls

Når hjemmegående husmor Beth (Christina Hendricks fra serien Mad Men) mangler spænding i sit liv, og hverdagen bare er blevet alt for kedelig og rutinepræget, så sker der pludseligt store forandringer, som vender op og ned på tre veninders liv, når impulsive beslutninger tages. Sådan er sitationen i komedieserien Good Girls.

Ikke alle beslutninger og uigennemtænkte ideer ender med lige stor succesrate. Men de giver ikke op af den grund og må se sig selv blive rodet ud i skæbnesvangre farlige scenarier, som bliver trukket helt derud, hvor en happy ending ser meget usandsynligt ud.

Men med en smule held og lidt snu forstand, trods storsvindel, røveri og muligt mord, kommer de som regel helskindet igennem deres eskapader, helt eller delvist ihvertfald. Én ting de må sande, penge, mange penge er ikke altid den ultimative løsning på alle problemer, især ikke når de anskaffes på mindre legal vis, men de er gode at have, trods alt.

Good Girls har indtil videre 2 sæsoner i ærmet og kan streames på Netflix.

Foto: Santa Clarita Diet/Netflix

Santa Clarita Diet

Ægteparret Shiela (Drew Barrymore) og Joel (Timothy Olyphant kendt fra serierne Justified og Deadwood), gør sig som forretningsdrevne ejendomsmæglere i Californien. Alt er fryd og gammen, men af uransagelige årsager vendes deres liv 180 grader efter et ganske harmløst besøg på en fiskerestaurant.

Fra almindeligt menneske med ganske almindelige spisevaner, ændres Shielas liv nu til et med hang til menneskekød i store rå mængder. Og som den hengivne ægtemand Joel er, forsøger han sammen med deres datter og hendes skolekammerat at hjælpe moren med sine nye skrækindjagende tilbøjeligheder.

Alt imens de i retfærdighedens navn ”kun” tager de onde mennesker som føde og samtidig holder deres gode politiveninde på afstand med opfindsomme historier. Meget anderledes serie. Men trods kuk-kuk handling, så holder den vand.

Netflix ligger inde med alle 3 sæsoner af komedieserien Santa Clarita Diet.

LÆS OGSÅ: De fem sjoveste afsnit af venner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like