5 grunde til at DU bør binge The Americans sæson 6 i juleferien

(Foto: The Americans/FX Networks)

Julen er nu over os, og der findes 2 mulige scenarier, du kan falde tilbage på. For det første kan du forfalde til “Sikken voldsom trængsel og alarm”-julen, hvor du halser rundt for at nå alt muligt og umuligt med fare for et hjertestop konstant hængende over hovedet. Alternativet er den langt mere behagelige udgave af højtiden, hvor du tager det roligt, accepterer at man aldrig kan opnå perfektion og husker at få stresset af med en serie i topklasse. Jeg er fortaler for løsning nummer to, og så vil jeg klart anbefale, at man bruger sin streamingtid på den helt fantastiske The Americans, hvor 6. sæson nu eksklusivt ligger tilgængelig hos Blockbuster. Min anbefaling bygger primært på de 5 følgende grunde:

(Foto: The Americans/FX Networks)

#5 – Ustyrligt nervepirrende

The Americans er en af de serier, jeg hurtigst er blevet hooked på… nogensinde! Selve plottet – to russiske spioners virke i USA under Den Kolde Krig – er ekstremt tillokkende. Når man dertil lægger, at de får deres fjende nummer 1 – det amerikanske efterretningsvæsen personificeret ved Stan Beeman (stærkt portrætteret af Noah Emmerich) – som nabo, ja så er stilen ligesom lagt, og en underholdende “katten efter musen”-leg kan tage sin begyndelse. Man sidder – op til flere gange per sæson – med hjertet oppe i halsen, og venter på, om en af parterne nu får en afgørende upper hand i forhold til den anden. Så, hvis du har svage nerver, er The Americans IKKE noget for dig.

(Foto: The Americans/FX Networks)

#4 – Perfekt introsekvens

Jeg har sagt det ved tidligere lejligheder, og nu siger jeg det igen: Introsekvensen til The Americans er den fedeste, jeg til dato har set. Via en kombination af historiske fotos og klip, samt billeder af seriens hovedpersoner, fremstår introen som en video-collage, der sammenfatter handlingen og sætter scenen omkring det historiske element, som serien så mesterligt fremviser. Det nærmest stressende “The Americans Theme” af Nathan Barr symboliserer – i mine øjne – hovedpersonernes konstante flugt og lyssky foretagender. De er altid i fare for at blive afsløret – og det hænger smukt sammen med musikken.

Se introsekvensen her:

#3 – Rhys og Russell

Skuespillerne bag ægteparret Jennings, Matthew Rhys og Keri Russell, danner også par i det virkelige liv. Om det er ‘hjemmetræning’ der gør deres samarbejde så sublimt er naturligvis svært at gisne om, men lad det være sagt med det samme: deres præstation er en fryd for enhver serieelsker. De rammer en smuk balance mellem tillid og mistro til hinanden – særligt når spørgsmål vedrørende deres børns fremtid og velbefindende opstår. Særligt Rhys var – for mig – et forholdsvis ubeskrevet blad før The Americans, men hans portræt af Philip Jennings gør ham til en af mine all-time favoritter i seriernes univers – helt oppe i ‘Matthew McConnaughey/Rust Cohle’-ligaen.

(Foto: The Americans/FX Networks)

#2 – Høj grad af realisme

Serien er skabt af Joe Weisberg, der ikke bare er som den gængse film/serie-skaber. Weisberg er nemlig selv tidligere CIA-agent, og det er et markant plus i min bog. I en serie, der spiller så kraftigt på en bestemt historisk periode, er det virkelig centralt, at fiktionen bliver realistisk (hvor paradoksalt denne formulering end lyder). Og man tror virkelig på Weisbergs univers. Han har skabt en serie, hvor man ikke et sekund tvivler på fiktionen. Dermed ikke sagt, at vi nærmer os en dokumentarisk fremstilling, men nærmere, at man efter hver sæson sidder tilbage med en klar fornemmelse af, at ‘ja, sådan foregår tingene sgu nok i den verden’ – og dét er virkelig stærkt.

(Foto: The Americans/FX Networks)

1# – … to, tre, fire, fem… seks sæsoner!

Der findes seks sæsoner af The Americans med hele (og hold nu fast) 75 afsnit, og serien kan sagtens bære denne store mængde. Der er intet værre end en fed serie, der enten stopper efter én sæson uden rigtig at give os en rigtig afrunding, eller som kun har tre sæsoner, når potentialet langt oversteg dette sparsomme antal. The Americans‘ 6 sæsoner er hverken en for meget, eller en for lidt i min optik. Dramaet om familien Jennings og deres interne og eksterne konflikter ender med at blive den optik, vi ser Den Kolde Krig igennem – et overordnet emne, der uden problemer fremviser en kompleksitet, der kan trække 75 afsnit.

Til og med uge 52 kan du se 6. og sidste sæson af The Americans eksklusivt gennem Blockbuster for kun 99 kr.

Du kan købe sæsonen her – og downloade den til iPhone og iPad, så du har The Americans med dig i hele juleferien.

Læs også: Anmeldelse af The Americans

Læs også: Mine 5 favorit-introer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like