5 oversete og absolut anbefalingsværdige serier

Foto: Homecoming/Jessica Brooks/Amazon Prime Video

Der findes så mange ukendte eller oversete serier, som fortjener at komme frem i lyset. Her kommer mit bud på serier, som bestemt også er værd at bruge nogle timers lune-popcorn-hygge-i-sofaen-timer på.

The Alienist (Sindsygelægen)

Denne serie har stort set alt, hvad en god krimi bør indeholde. Spænding, gys og masser af drama. Der er mange spændende serier i samme genre som Mindhunter og True Detective, som har blæst os omkuld. Og her er en serie, som ligger i samme kategori af mørk mysterium.

Foto: The Alienist/Dakota Fanning/Kata Vermes

Vi møder Dakota Fanning (kendt fra storfilmen War of The Worlds med Tom Cruise). Hun spiller den smukke Sara Howard, som kæmper en brag kamp for kvinders ret for at kunne bevise sit værd i en barsk mandeverden i 1800-tallet.

Sammen med sine mandelige politikolleger forsøger hun at opklare bestialske og uforklarlige mord i jagten på en psykopatisk seriemorder. Serien har én sæson med ti afsnit, som kan streames på Netflix. 

Homecoming 

Julia Roberts kan her ses som Heidi Bergman i thrilleren Homecoming (skaberen af Mr. Robert). Hun er én af de ansatte i veteranprogrammet, som hjælper soldaterne med at komme tilbage til det sociale liv efter en barsk tid i militæret.

Foto: Homecoming/Jessica Brooks/Amazon Prime Video

Hun spiller sin rolle til perfektion. Og bedst, som hun selv har den opfattelse af, at hun har gjort en stor forskel i sit arbejde, tager hendes verden pludselig en uventet drejning. Og det bliver en kamp for alle parter.

Sissy Spacek fra Bloodline og Jeremy White fra Shameless yder også gennemspillede roller. Serien har indtil videre én sæson, som kan streames på Amazon Prime Video.

Maniac

Utroligt dygtige skuespillere som Emma Stone, Justin Theroux og Jonah Hill har i samarbejde med manuskriptforfattere fra bl.a. Mr Robot og The Leftovers kastet alle bolde i luften og givet den gas på alle opfindsomme fantasi-tangenter.

Foto: Maniac/Netflix

En serie om et out of this world-eksperiment, som blæste mig omkuld. Læs vores anmeldelse Af Maniac her. Science-Fiktion i høj klasse. Alle seriens ti afsnit kan streames på Netflix.

Flesh and Bone

Flesh and Bone følger den unge balletdanser Claire (Sarah Hay) i sin higen efter at blive en berømt danser i New York på den prestigefyldte balletskole.

I sin flugt fra en destruktiv opvækst og et meget foruroligende forhold til sin bror, lykkedes det hende at få sin drøm opfyldt. Men balletverden er ikke så glamouragtigt som hendes vision. Og inden længe viser den barske kolde bagside sig af, hvad hun troede var den ideelle verden.

LÆS OGSÅ: 5 historiske serier på HBO Nordic

En dyb og rå miniserie på i alt otte afsnit, som både modtog en Satellite Award for bedste kvindelige hovedrolle og Bedste mini-serie i 2016. Kan streames på Cmore og Viaplay. 

Secrets and Lies

Rigtig spændende amerikansk dramaserie på to sæsoner.

I første sæson følger vi den vellidte Ben (Ryan Phillips fra bl.a. I Know What You Did Last Summer og Damages). Meget uheldigt bliver han hurtigt hovedmistænkt for mordet på en lille dreng, og bliver bogstavelig talt jagtet serien igennem af den hardcore detektiv Andrea Cornell aka Juliette Lewis.

Serien kan streames på Amazon Prime Video. *OBS! Serien er siden artiklens første udgivelse blevet fjernet fra streamingtjenesten.

Andre serier, som bestemt også er værd at nævne:

Sillicon Valley: HBO Nordic

Dead of Summer: Amazon Prime Video

Banshee: HBO Nordic

Halt and Catch Fire: HBO Nordic

Godless: Netflix

Altered Carbon: Netflix

Rigtig god fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Ny serie med Ida Engvoll fra Rebecka Martinsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like