5 rigtig gode grunde til at se After Life på Netflix

Foto: After Life/Ray Burmiston

After Life, der nu ligger med to sæsoner på Netflix, er en genistreg. Den kan kun anbefales, og alle har brug for at se den. Her kommer der fem rigtig gode grunde til, hvorfor du skal i gang med After Life.

1. Ricky Gervais

Ricky selv er egentlig grund nok til at se After Life!

I serieverdenen begyndte han med The Office for snart 20 år siden. Herefter fulgte den forrygende Extras, dernæst Life’s Too Short og Derek. Som både forfatter, skuespiller og ind imellem instruktør sætter han sig hårdt på produktionerne, der dermed bliver umiskendeligt Ricky Gervais.

Foto: After Life/Ray Burmiston

Han har ramt sin egen stil, der forfines og nærmest bliver sin egen genre i After Life. Som i de tidligere serier kredses der om en lille mands problemer med at blive skubbet rundt, udnyttet og misforstået. Den lille mand skyder så tilbage med humor og livsvilje.

2. Alvoren

After Life er alvoren dyb i den triste historie om manden, der mister sin kone. Kampen mod sorgen kæmpes med eksplosiv humor. Undervejs bliver hele situationen meget indsigtsfuldt og tankevækkende vendt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Hunters

Religion, samfund, vaner og tankeløshed får med grovfilen. Og fordi serien handler om død og tab er den aktuel for alle; alle kan hente noget her. Du kniber en tåre, du får lyst til at ringe til dine forældre og kramme dine nærmeste hårdt og længe.

3. Humoren

Den engelske sarkasme har fået en genrejsning med Ricky Gervais, og han tager den endda videre. Da jeg så After Life første gang, sad jeg forventningsfuldt og ventede på den første tørre og overraskende joke. Grinet lader vente på sig, men kommer som et overrumplende præcist skud sarkasme efter et par minutter.

Det er virkelig, virkelig godt og velovervejet skrevet. Dine tårer i øjnene, tørres væk med et latterbrøl.

4. Persongalleriet

Du vil kunne huske hver eneste biperson, når After Life er set til ende. Manus, casting og instruktion sidder lige i øjet her. De almindelige og lidt kedelige borgere i den ret kedelige by får hver deres skarpe snit, så alle fremstår sympatiske, rørende og sjove.

Foto: After Life/Ray Burmiston

Det er egentlig imponerende, hvor lidt kant der er i denne series produktion. Pointerne lægges behageligt ind via et cast, der er umærkeligt charmerende.

5. Den rolige produktion

Hele produktionsideen lander et sted, der ikke er set ofte på Netflix. Det er meget rolige billeder, tit i normalperspektiv, uprovokerede farver og lange klip. Den normale realistiske hverdag er tydelig. Blikket slapper af, og det er nemmere at følge tankerne hos den sørgende og ret morsomme mand i midten. Lydsiden er sine steder nærmest umærkelig, men andre steder leverer det originale soundtrack perler af numre, der støtter stemningen.

LÆS OGSÅ: Nye serier på Netflix i juni

After Life er helt sin egen. Du har med sikkerhed ikke set noget lignende før. Den larmer og støjer ikke. Den er kraftfuld på en stilfærdig måde og netop derfor en stor oplevelse.

Fakta om After Life

Titel: After Life
Manus, instruktion: Ricky Gervais
Medvirkende: Ricky Gervais, Tom Basden, Ashley Jensen mfl.
Antal episoder: 2 sæsoner, 12 episoder
Dansk premieredato: 1. sæson; 8. marts 2019 / 2. sæson; 24. April 2020
Streamingtjeneste: Netflix 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like