5 serier du skal se på HBO Nordic – med cool kvindelige hovedpersoner

I samarbejde med TELMORE Play har Vi Elsker Serier lavet en liste over anbefalelsesværdige serier, der sætter kvinder i forgrunden, og som har formået at skabe nogle usædvanlige kvindelige karakterer.

Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

Westworld

At være en ”cool, kvindelig karakter” kan være lidt svært at definere. Typisk betyder det, at karakteren ikke bare er til for mændenes skyld, men får plads til egne historier og nuancer. Westworld er fyldt med kvindelige karakterer, som uden problem kan tage vare på tingene selv, og det er en fryd at overvære. Et kæmpe skud ud til Lisa Joy, der sammen med Jonathan Nolan er showrunner og bryder ind i et nyt territorium for kvinder i denne slags serier.

(Foto: Westworld/HBO)

Dolores, der på en ret meta måde gør op med damsel in distress-karakteren. Som parkens ældste host repræsenterer hun hele grundidéen med at være til for andres fornøjelse. Vi tror derfor, vi har regnet hende ud, men bliver snart modbevist. I stedet siger hun hell no og tager omvæltningen i egne hænder, mens hun på hesteryg imponerer med sine skydefærdigheder. Maeve er for mange indbegrebet af badass. Hun er meget mere end en simpel bordelmutter. Hendes intelligens og evne til at manipulere dem, der føler sig hævet over hende (typisk mænd), er en fornøjelse at være vidne til. Hun er desuden ansvarlig for nogle af seriens bedste citater som for eksempel: ”I don’t give a fuck how you die, as long as I get to watch” – damn. Den kølige karrierekvinde Theresa, der i privaten har andre sider. Det fede twist i sæson 2 med Charlotte – bare rolig, jeg spoiler ikke her. Det hævngerrige, skarpt skydende, tatoverede bandemedlem Armistice. Clementine, Elsie, Angela, Emily – vi kunne blive ved.

Sharp Objects

I Sharp Objects er måske den største kvalitet dynamikken mellem de tre Preaker/Crellin-kvinder, som er cool og fascinerende. Har vi før hørt om journalisten, der går lidt længere end forventet for sit arbejde? Hvad med den unge, populære pige, som alle veninderne følger blindt? Eller moren, der forskelsbehandler? Ja, ja og ja. Det, der gør de kvindelige karakterer i serien så cool og anderledes, er de nuancer, som kommer oven i hatten. Det er umuligt at forklare uden at spoile twists nær slutningen, men jeg vil på det kraftigste anbefale serien blot for at se de udviklingen, Camille (Amy Adams), Amma (Eliza Scanlen) og Adora (Patricia Clarkson) gennemgår.

(Foto: Sharp Objects/HBO Nordic)

Mindeværdige, kvindelige karakter er typisk også defineret ved, at der er lidt mere kød på rollerne. Serien brillerer ved ikke bare at give kvinderne empowering scener, men også at lade dem have fejl, de må leve med og håndtere. Nuancerne er med til at gøre deres karakterer autentiske, og jeg skal lige love for, at der er rigeligt af dem i Sharp Objects.

(Foto: Big Little Lies/HBO Nordic)

Big Little Lies

Big Little Lies handler også i høj grad om stærke kvinder. Med Reese Witherspoon, Nicole Kidman og Shailene Woodley i de tre bærende hovedroller siger det næsten sig selv. Historien foregår i Monterey i Californien, hvor Madeleine Mackenzie (Witherspoon) er den førende kvinde blandt de velhavende mødre, hvis børn går på den lokale skole. Kidman spiller den smukke og intelligente Celeste, der er mor til to tvillingedrenge og gift med den flotte og rige Perry – men alt er ikke, som det ser ud. De to veninder tager den nyankomne Jane under deres vinger, og så sker der noget med alle tre kvinder. Det er en fantastisk serie, men ud af alle karakterne står Madeleine nok som den mest cool kvinde – mon ikke mange af os ville ønske, vi havde en veninde så loyal som hende? Hos Vi Elsker Serier glæder vi os helt vildt til sæson 2, som kommer på HBO Nordic (hvor du også kan finde sæson 1) i 2019.

(Foto: Parks and Recreation/HBO Nordic)

Parks and Recreation

Ja, komedieserier kan også indeholde inspirerende og stærke karakterer. Parks and Recreation er en af dem. Det er en mockumentary, der handler om de ansatte på det kommunale ”parks department”-kontor. Hovedpersonen er Leslie Knope, en ukuelig optimist og politisk entusiast – hun har et crush på Joe Biden (vicepræsident under Obama, red.), og der er ikke noget, hun elsker mere end at skrive rapporter og deltage i politiske møder. Parks and Recreation er rigtig sjov og fyldt med skøre personligheder og fysisk komik. Men den hårdtarbejdende Leslie er ikke kun for sjov, hun er decideret ærefrygtindgydende til tider. Man ved bare, at hun vil nå sine mål, og hun vil elske vejen dertil. Man kommer ikke uden om hende, når man skal skrive om seje serie-kvinder. Alle afsnit af Parks and Recreation ligger på HBO Nordic.

(Foto: The Handmaid’s Tale/HBO Nordic)

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale foregår i den nære fremtid, hvor en fertilitetskrise har defineret samfundet. De få fertile kvinder (kaldet ”handmaids”) bliver placeret i magtfulde familier, hvor de bliver udsat for voldtægt for at blive gravide og føde børn (som de ikke får lov til at beholde). Serien er en yderst kompleks og grufuld historie om et samfund, hvor kvinder er under skarp kontrol. Elisabeth Moss (Mad Men) og Alexis Bledel (Gilmore Girls) spiller to af de bærende roller som ”handmaids”. Det er endnu en serie, som det er svært at fortælle mere om på så lidt plads, men det er en stærk fortælling om kvinders kamp for frihed. Stærkt anbefalelsesværdig – men det er en barsk omgang. Sæson 1 og 2 ligger på HBO Nordic. Sæson 3 forventes i 2019.

Læs også: De 5 bedste serier på C More i 2018

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like