5 serier med stærke kvinder

Idag er det kvindernes kampdag! Og hvilken større hyldest til det overlegne køn kan man få end et indlæg, der er fuldstændigt dedikeret til seje og stærke kvinder. Glem din inspirerende yogalærer med ben i næsen og karrierekvinder med stort Q, for i nedenstående 5 serier er der tale om ultracool alfakvinder, der tryllebinder millioner af seere og seriefreaks verden over.

Vi undskylder på forhånd, hvis du sidder derude og føler at vi har glemt din egen personlige faboulous feminista på denne liste:

5.  Sex and the City

Denne serie er uundgåeligt på denne liste, og jeg ved faktisk ikke, om det er fair at smide den helt ned på femtepladsen, men konkurrencen, når vi kigger på decideret stærke kvinder, var altså efter min mening lidt for hård. Kigger man på kvinderne i serien, er Kim Catrall karakteren Samantha, et godt eksempel på en kvinde der går sine egne veje, og udfolder sine kvindelige drifter relativt frit. Hun er et godt modstykke til den lidt mere afdæmpede hovedrolle indehaver Carrie, der som bekendt spilles af Sarah Jessica Parker.

Sex and the City kan ses på HBO Nordic

4. Girls

Lena Dunham som spiller Hannah Horvath i successerien Girls, er et godt eksempel på en sej kvinde, der med sine lidt kurvede former gør op med Hollywood-idealet om slanke superkvinder. Hun har iøvrigt også skrevet og instrueret serien, så det synes vi også gør, at denne serie er selvskrevet til listen.

Girls kan ses på HBO Nordic

 

3. Big Little Lies

Dette er en serie, der er sprængfyldt med stærke kvinder, og så er den rent faktisk rigtigt spændende. Vi taler iøvrigt ikke om tilfældelige skuespillere, der er kommet direkte ude af akademiet. Her taler vi rent faktisk om cremen af cremen af Hollywoods kvindelige elite. Hold nu godt fast: Reese Witherspoon, Laura Dern & Nicole Kidman er bl.a at finde på rollelisten.

Big Little Lies kan ses på HBO Nordic

2. Marvels Agent Carter

I denne serie er der tale om en ret cool kvinde ved navn Peggy Carter. De inkarnerede Marvel freaks kender hende fra netop dette univers, hvor hun især er kendt fra historien om Captain America. Hvis man er til superhelte serier og bad ass-powerkvinder med superkræfter, så er Marvel`s Agent Carter et rigtigt godt valg.

Sponseret: Prøv Viaplay gratis i en måned 

1. Homeland

Carrie Mathison fra serien Homeland er efter min mening den ultimative femme fatale. Hun har måske tendens til at være en anelse moody, og jeg tror faktisk ikke, man finder en person, der græder mere i en serie end hende. Det ændrer dog ikke på det faktum, at hun er et ret suverænt aktiv for Homeland security, og at hendes evner gør hende til en fanebærer for hunkønnet indenfor serieverdenen. Hvis ikke du har set serien Homeland, så kan du læse vores anmeldelse af sæson 1-4  her.

Homeland kan ses på Netflix

Læs også: Kvinder vi ikke glemmer fra serier i 90`erne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like