5 ting, du (måske) ikke vidste om ‘The Witcher’

Foto: The Witcher / Katalin Vermes / Netflix

Mange kender The Witcher med Geralt of Rivia, men ikke alle kender de facts, der knytter sig til serien.

The Witcher er en af Netflixs største serier, og der er uendelige informationer og baggrundsviden om serien, men vidste du disse fem ting?

Henry Cavill og stuntmanden

Faktisk var der slet ikke en. Henry Cavill (som spiller Geralt of Rivia) lavede nemlig sine egne stunts, og han lærte endda at kæmpe med både ethåndet og tohåndet sværd!

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i april 2021

Han gjorde det for at vise den mest autentiske version af Geralt, og hvis han ikke var på settet, havde han et sværd, som han øvede med. Faktisk havde han hele syv sværd i alt (!) – tre i sit hjem, og fire på settet, så han altid kunne øve sig.

Dialog, dialog, dialog

Hvis man har set den første sæson af The Witcher, har man oplevet, at Geralt er en smule fåmælt. Han siger i realiteten ikke meget udover ”hmmm” og ”fuck”, og det er gerne sammenbidt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘A Discovery of Witches’ sæson 2 er fantasy for voksne

Originalt havde Geralt faktisk langt mere taletid, men skaberen af serien, Lauren Schmidt, opdagede, at Cavill kunne udtrykke meget mere med sit ansigt og kropssprog, efter at Cavill havde filmet halvdelen af sine talescener. Over halvdelen af Geralts taletid blev i sidste ende klippet fra, og det førte til den sammenbidte mande-mand, der er på skærmen.

Anya Chalotra og Yennefer

Anya gik meget op i at vise den helt rigtige version af Yennefer og dykkede meget ned i Yennefers fortælling og transformering.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i maj 2021

Det betød, at hun i sidste ende takkede nej til en såkaldt bodydouble til sine nøgenscener, fordi hun mente, at hun virkelig skulle vise alle Yennefers følelser gennem transformering og intimitet – også igennem kropssproget, og det fungerede ikke med en bodydouble.

Elversproget

Elversproget, også kendt som Elder Speech findes faktisk! Selvom engelsk er det primære sprog i serien, kan flere af karaktererne bruge magi – blandt andet Geralt og Yennefer – og de bruger Elder Speech. Det betød, at der skulle anvendes et sprog til det, og forfatteren til bøgerne, Andrezej Sapkowski, ville skabe et helt unikt sprog til det.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Tempoet skrues op i fjerde sæson af ‘The Handmaid’s Tale’

Derfor blev David J. Petersen (der blandt andet har skabt Dothraki fra Game of Thrones) hyret til at skabe sproget – han brugte en kombination af tysk, irsk, latinsk og walisisk til at skabe sproget, der bliver brugt under ritualer og andet magisk.

Rollefordeling

Normalvist bliver hovedrollen – og stjernen af showet – castet som den første, og så bliver resten af castet bygget op omkring dem. Ikke i The Witcher! Her blev Anya Chalotra castet som Yennefer, før Henry Cavill blev castet som Geralt – faktisk skulle Cavill kæmpe hårdt for at få lov til at spille rollen som Geralt.

LÆS OGSÅ: Endelig er den her: 5 gode grunde til at se ‘Zack Snyders Justice League’

Man skulle umiddelbart ikke tro, at Superman selv skulle kæmpe for en rolle i et tv-program, men selvom han er en kæmpe fan af både The Witcher-spillene og -bøgerne, skulle han virkelig kæmpe for det. Han forsøgte, at få rollen, før det første afsnit overhovedet var skrevet, og Lauren Hissirch beskrev Cavill som irriterende under hans forsøg på at få den. Heldigvis endte han med at læse rollen og passede perfekt, og vi endte med Superman i rollen som svedig Witcher.

Bonus:

Badekarret

Producerne af The Witcher vidste én ting: de ville blive jaget vildt af alle fans, hvis de ikke inkluderede en scene med et badekar.

LÆS OGSÅ: WOW: 5 storslåede serier du kan se frem til i 2021

Det var selvfølgelig ikke svært at overbevise nogen om at fremvise Cavills olierede mave- og brystmuskler, men det var vigtigt, at det blev fremvist på den helt rigtige måde; nemlig på samme måde, som han sidder i spillene. Det er derfor et kæmpe nik til spillene, når vi ser Cavill med spredte ben og våde fødder ud over kanten af badekarret – og så er det da også lidt lækkert at kigge på, jo!

LÆS OGSÅ: Fem serier, du ikke kommer udenom i 2021

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.