Aktuelle serier på C More i august

(Foto: Will & Grace/KoMut Entertainment mfl.)

C More er i august stærkt tilbage efter sommerferien, og du kan glæde dig til releases, hvor der er noget for børnene, lidt til det mere modne publikum samt en god, gammel klassiker.

(Foto: Pokémon/Pokémon USA mfl.)

Pokémon (sæson 10-13)

Premiere 1. august

I 1997 skete der noget i Japan, som skulle ændre børne tv-landskabet for altid. Over 1.000 afsnit senere er vi her i 2018 nået til et punkt, hvor alle – uanset om de har set Pokémon eller ej – er bekendt med seriens navn og mest centrale karakter (Pikachu). En berømmelse ellers ekstremt populære børneserier som Gurli Gris mfl. stadig kun kan drømme om.

En dybere beskrivelse af serien kan derfor synes unødvendig, men lad os alligevel danse dansen til ære for dem, der netop kun kender serien af navn. Pokémon er en animationsserie, der kort fortalt omhandler den unge dreng Ash, der indvies i Pokemonernes eventyrlige verden med det formål, at blive Pokémon-mester. Parallellerne til Star Wars, Samurai-kultur o.lign. er til at føle på. Og på samme måde som der i disse sammenhænge ikke kun er gode ting at hente, så oplever Ash modstand på sin rejse, både når det kommer til egne evner, men også i forhold til ydre forhindringer.

Pokémon er for børn fra 6 år.

(Foto: Friday Night Lights/NBC Universal Television)

Friday Night Lights (hele serien)

Premiere 20. august

Friday Night Lights er oprindelig en bog fra 1990 af H.G. Bissinger. Dernæst blev den filmatiseret i 2004, og mellem 2006 og 2011 blev Friday Night Lights altså en tv-serie. Det er samtlige 76 afsnit fordelt over 5 sæsoner af denne serie, der fra midten af august bliver tilgængelige på C More.

Handlingen i Friday Night Lights foregår i det mindre bysamfund Dillon, hvor træneren for det lokale high school hold i amerikansk fodbold Eric Tayler, spillet af Kyle Chandler, bor med sin kone og børn. Denne families liv, og byen Dillon generelt, danner ramme for en fortælling om amerikansk kultur og samfund, med alt hvad dette indebærer af seksuelle temaer, stofmisbrug, etik og moral. Netop seriens evne til at skildre vor tids USA har fået markant ros fra anmelderne, hvor blandt andet New York Times vurderede, at seriens behandling af ovenstående temaer havde potentiel kunstnerisk værdi på linje med digte og malerier. Serien har derudover vundet en række priser, blandt andet 3 Emmy’er.

(Foto: Will & Grace/KoMut Entertainment mfl.)

Will & Grace (sæson 1-8)

Premiere 31. august

Når vi taler Will & Grace taler vi en af de gode, gamle sitcom-klassikere. Serien, der kan ses som en slags tidligt fyrtårn inden for serier med fokus på LGBT-temaer, lagde fra land i 1998 og fortsatte (med en 12 års pause mellem sæson 8 og 9) helt indtil i år. Det er netop de ‘klassiske’ episoder fra de første 8 sæsoner, der fra sidst i august bliver tilgængelige på C More.

Serien handler om (venne)parret Will, der er succesfuld advokat og homoseksuel, og Grace, hans heteroseksuelle, jødiske veninde, og temaerne er kærlighed, bearbejdelse af stereotyper og humor. Man bliver også nødt til at nævne Will og Graces to komiske venner: Den (semi)alkoholiske Karen og den altid dramatiske Jack. Will & Grace er en virkelig sjov serie, og så har episoderne en fed længde (lige over 20 min), hvilket gør den til førsteklasses binge-materiale.

Udover at ovenstående serier er nye på C More fra august, har denne streamingtjeneste et super stærkt bagkatalog med alt fra de bedste skandinaviske krimier (som Beck og Modus) til en af de seneste års bedste og mest populære dramaer Peaky Blinders. Du kan læse vores gennemgang af udvalget her.

God fornøjelse på C More den kommende måned!

Læs også: Sommerens serier på C More

Læs også: Det skal du se på C More i maj

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like