Anmeldelse af Brews Brothers sæson 1

Foto: Marques Ray, Mike Castle, Alan Aisenberg, Carmen Flood i Brews Brothers/Netflix

Har du hørt om Netflix-serien Brews Brothers? Det havde jeg ikke, før jeg skulle skrive denne anmeldelse. Hvis der er noget, jeg elsker, så er det at gå ind i en serie uden forventninger. Her venter der ofte store oplevelser. Modsat kan det også ende skuffende. Spørgsmålet er så, hvilken oplevelse Brews Brothers efterlader.

Én bar, to brødre og mange problemer

Som titlen måske afslører, så handler Brews Brothers om et bryggeri og to brødre. Wilhelm Rodman (Alan Eisenberg) ejer Rodman’s Brewing Company, hvor han både brygger og serverer sine egne øl. Det går ikke så godt for baren, der har alt for få kunder. Wilhelm har ikke set sin bror, Adam Rodman (Mike Castle), i mange år. De blev uvenner i forbindelse med en ølsmagningskonkurrence og har ikke talt sammen siden.

Foto: Marques Ray, Mike Castle, Alan Aisenberg, Carmen Flood i Brews Brothers/Netflix

Da Adam en dag uventet dukker op i Wilhelms bar vil skæbnen, at de to rivaliserende brødre nu skal til at samarbejde. Det giver anledning til en lang række konfrontationer og episoder, der sker med humor og et glimt i øjet.

LÆS OGSÅ: (Nogle af) de bedste serier, du har aldrig har hørt om

Netflix’ originale serie er en komedie, derfor skal du ikke forvente det helt store familiedrama i Brews Brothers, hvilket også er helt okay. Seriens omdrejningspunkt er, hvordan de to brødre får deres samarbejde til at fungere på trods af deres forskelligheder.

Kampen om den perfekte øl

I denne Netflix-serie spiller brødrene Wilhelm og Adam hovedrollerne. Deres forhold er presset, fordi de er vidt forskellige, men på samme tid meget ens. Wilhelm er den tilbagelænede type, der ikke tager tingene så tungt, hvor Adam derimod er mere kritisk og kræsen. Adam afviser f.eks. en kunde, fordi hun bestiller en Stella Artois (belgisk øl). Den er efter hans mening uoriginal.

Foto: Alan Aisenberg, Mike Castle i Brews Brothers/Kevin Estrada/ NETFLIX © 2020

Deres forskelligheder understreges i deres tilgang til ølbryggeri. Da de skal bevise deres værd over for en distributør, bliver det selvfølgelig til en konkurrence mellem de to rivaliserende brødre. Wilhelm prøver sig frem med forskellige metoder og laver sin øl lidt på slump. Adam har en mere videnskabelig tilgang til ølbrygning, hvor han iført en kittel bruger reagensglas til at brygge den perfekte øl. Alt imens hans bror bruger et baseballbat som rørepind i sin øl.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Advokaten sæson 2 afsnit 1 og 2

Det er på sin vis underholdende at se dem brygge øl. Det understreger deres forhold, for selvom de har det samme mål, forstår de ikke hinanden. Alligevel får man ikke det store forhold til de to brødre. Seriens karakterer består nærmere af typer end egentlige karakterer.

Overfladiske karakterer og penisjokes

Du kender sikkert det, at du lige har færdiggjort en serie, og nu savner du seriens karakterer. De er blevet en del af dit liv. Det er næsten som at miste en bedste ven, du har set hver dag. Sådan vil du ikke føle, når du er færdig med Brews Brothers. Vi kommer aldrig helt under huden på karaktererne, der virker stereotype og overfladiske. Derfor får vi aldrig et egentlig forhold til karaktererne.

Historierne og handlingen drukner ofte i seriens humoristiske indslag, der mest af alt består af tegninger af tissemænd, øl med urin og behårede testikler. Hvis du er til platte jokes under bæltestedet, vil du elske Brews Brothers. Hvis ikke, ja, så vil du nok krumme tæer en del. Nu er du advaret.

Foto: Brews Brothers/Netflix

Et af seriens lyspunkter er karakteren Truffle, som spilles af den tyske skuespiller Flula Borg (Pitch Perfect 2). Truffle er en belgisk munk, som særligt Wilhelm får et tæt forhold til. Også hans karakter er præget af en stereotype med en tyk, tysk accent, men han er et varmt og underholdende indslag.

Det positive ved, at seriens karakterer ikke er videre interessante, er, at man som seer ikke behøver investere tid og kræfter i at få et forhold til dem. Derfor kan du nøjes med at se serien uden at føle et kæmpe afsavn efter. Det er seriens styrke. Om det er bevidst fra serieskabernes side, det er svært at sige.

Som en tur på den lokale bar

I skrivende stund er landets barer lukket ned på grund af corona-virussen. Det er derfor ved at være noget tid siden, jeg sidst har været på den lokale bar og drikke en øl med mine venner. Derfor var det yderst tiltrængt at komme indenfor hos Rodman’s Brewing Company. Her får du lidt af den barstemning, som du måske også går og savner lige nu.

LÆS OGSÅ: The Umbrella Academy sæson 2 har fået premieredato

Serien føles overordnet let og ligetil. Den tager ikke sig selv så seriøst (her må jeg igen henvise til de mange jokes om kønsdele), hvilket på sin vis er forfriskende. Desværre falder de velmente jokes og historier til jorden. Det er en skam, for du fornemmer potentialet i Brews Brothers, der ikke bliver indfriet. Derfor bliver min første tur til brødrenes bar nok også den sidste. Det lette og behagelige er hurtigt glemt igen, når sidste afsnit er slut.

En harmløs oplevelse

Når du er ude og prøve parfumer, skal du dufte til kaffebønner efter hver duft for at neutralisere din lugtesans. På fine restauranter får du smagsrensere imellem hver ret for at gøre dine smagsløg klar til den næste. Brews Brothers føles lidt som en duft- og smagsrenser.

Serien er en lille, harmløs oplevelse, som gør sig godt, hvis du trænger til et afbræk fra de helt store Netflix-produktioner. Hvert afsnit varer maks. 30 minutter, hvilket gør Brews Brothers til den perfekte serie, når du trænger til en dag på sofaen.

Du kan se hele første sæson af Brews Brothers på Netflix. Der er indtil videre ikke planer om flere sæsoner.

Fakta om Brews Brothers

Instruktør: Jeff Schaffer
Manuskriptforfatter: Greg Schaffer
Medvirkende: Alan Aisenberg, Mike Castle, Carmen Flood, Marques Ray, Flula Borg
Antal afsnit: 8
Land: USA
Dansk premieredato: 10. april 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af I Am Not Okay With This

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like