Anmeldelse af Dead to Me sæson 2

Foto: Dead to Me/Saeed Adyani/Netflix

Så er ventetiden ovre, for Netflix har frigivet alle episoder i anden sæson af den amerikanske og humoristiske komedieserie Dead to Me.

Men kan en ny sæson mere mon leve op til den første? Ja, det kan den! Faktisk er den nye sæson endnu bedre, nu hvor vi efterhånden kender nogle af de forskellige finurlige karakterer i denne komedie. Dead to Me har fundet et 6. gear og lever i stor stil fuldt ud op til sin første populære sæson, denne gang med en ny portion skør og vild drama.

Mørke hemmeligheder

Jen (Christina Applegate fra Married… with Children) og Judy (Linda Cardellini fra Bloodline) gør alt, hvad der står i deres magt for at skjule endnu en frygtelig og dyster hændelse i håb om, at det ikke får fremtidige fatale konsekvenser.

Foto: Dead to Me/Saeed Adyani/Netflix

Nu er det ikke kun Judy men også Jens og hendes børns fremtid, der står på spil. Og mindre svært bliver det ikke, når den kvindelige politidetektiv Ana Perez (Diana Maria Riva kendt fra tv-serien Man with a Plan med Matt LeBlanc fra Friends) overvåger hvert et lille skridt og handling, Jen og Judy foretager sig. Oddsene er høje, og det bliver en kamp om, hvem der er bedst til at snøre hvem. Et spil som alle parter arbejder hårdt på at vinde. Så spørgsmålet er; er det kampen værd, og hvad er prisen?

Venskabet mellem Jen og Judy

De to sørgende kvinder er, trods deres totale karaktermodsætninger, efterhånden blevet afhængige af hinandens selskab. Og der er snart ikke det emne, som ikke er blevet vendt over lange natlige telefonsamtaler eller et par glas vin.

LÆS OGSÅ: 7 gode serier til pinsen

Dog er Judy op til flere gange ved at sætte deres noget specielle forhold over styr, da hendes samvittighed ikke rigtig kan følge med i deres heftige planer om at redde sig selv ud af endnu en alvorlig knibe. Men trods til tider vanvittige løsninger og diskussioner, så ender de alligevel med at finde en om noget indviklet og kringlet udgave af et fælles ultimatum.

Kampen fortsætter

I denne sæson kommer der også lidt romantik i luften. Og det er forfriskende at se lidt smil på Jens og Judys læber, selvom både vin, hævn og skjulte hemmeligheder stadig står højt på agendaen.

Jens ældste søn, Charlie, får sig også viklet ind i alt kaosset, grundet sin nysgerrighed om moderens noget skumle opførsel. Karen, den ensomme hustru og ufattelige nysgerrig nabo, som ofte dukker op på ret upassende tidspunkter, gør det heller ikke nemt for Jen.

Foto: Dead to Me/Saeed Adyani/Netflix

Som en ekstra lille overraskelse er den dygtige skuespiller Katey Sagal fra Sons of Anarchy og Married… with Children også med i denne sæson som Judys mor. Gamle indestængte følelser fra fortiden imellem de to får afløb eller rettere; bliver sluppet løs. Og som om det hele ikke var en indviklet nok affære, så dukker døde smukke irriterende Steve op igen på mystisk vis … eller gør han??

Flotte præstationer

Der er masser af nye overraskelses-twists i denne spændende sæson, hvilket gør, at man skal have en vis rygrad, hvis man ikke napper mindst to afsnit i træk eller ser dem alle sammen på en aften.

Der er ingen tvivl om, at Applegate og Cardellini er de to bærende hovedkarakterer og grundfundamentet i Dead to Me. De er et utroligt godt makkerpar, som virkelig formår at få det bedste frem i hinanden, når de leverer nogle af deres hidtil bedste skuespiller-præsentationer i form af de to skæve unika veninder.

Foto: Dead to Me/Courtesy of Netflix

Der er naturligvis andre karakterer, som også laver et eminent stykke arbejde, bl.a. James Marsden (som vi kender fra Sci-fy serien Westworld), men de bærende roller i serien er uden tvivl Jen og Judys.

LÆS OGSÅ: Hovedrollen vender ikke tilbage til Batwoman

Jeg kan kun give en af vores følgere fra Vi Elsker Serier helt ret. Dead to Me er totalt undervurderet og overset. Den er genial og virkelig morsom, og underholdningsværdigen er stor. Og der er bestemt ikke noget at sige til, at Applegate blev nomineret til en Emmy Award for sin rolle i serien.

Begge sæsoner kan ses på streamningtjenesten Netflix. 

Instruktører: Kat Coiro, Geeta Patel, Amy York Rubin, Minkie Spiro m.fl.
Manuskriptforfatter: Liz Feldman
Medvirkende: Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden, Katey Sagal, Natalie Morales m.fl.
Antal afsnit: 10
Dansk premieredato: 8. maj 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Tilståelsen på TV 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like