Anmeldelse af MotherFatherSon

Foto: MotherFatherSon – Kathryn (HELEN McCRORY), Max (RICHARD GERE), Caden (BILLY HOWLE)/BBC/Steve Schofield/C More

MotherFatherSonC More er en spændende og tankevækkende thrillerserie! Endnu en fantastisk filmskuespiller fra det hvide lærred har fundet vej til serieholdet, da vi i denne serie stifter bekendtskab med Richard Gere, som mange nok husker som den forførende og charmerende milliardær i filmen Pretty Woman.

Foto: MotherFatherSon – Kathryn (HELEN McCRORY), Max (RICHARD GERE), Caden (BILLY HOWLE)/BBC/Steve Schofield/C More

Richard Gere spiller sublimt i MotherFatherSon

Richard Gere gør det så sublimt i sin karakter som den magtfulde nyhedsmogul Max, at jeg faktisk mistede alt for den barske kolde facade, som hans figur repræsenterer. Han gør det så godt, at man virkelig kommer til at hade hans karakter som den usympatiske far, der kun har én ting for øje (og det er ikke familien, selvom titlen antyder det). Hans barske opvækst med sin far har gjort ham iskold i sit syn på verden. Det er avisen, hans imperium, som kommer i første række, og han er i bund og grund fuldstændig ligeglad med, hvem der kommer i klemme undervejs, så længe det er newsworthy.

Indflydelsesrig og besat af sit konkurrencegen om at være den første til at afsløre alles hemmeligheder driver ham. Men da han pludselig selv kommer i klemme i hans egne korrupte handlinger, skifter han blot til et endnu højere gear for at skjule sandheden.

Sønnen jagter farens anerkendelse

Hans ældste søn Caden (Billy Howle) forsøger at leve op til sin fars rygte og har et stort ønske om at styre bureauet som redaktør  i håb om at gøre sin far stolt. Cadens grumme opvækst med sin far og en ikke-tilstedeværende mor i en følelsesløs verden, hvor hårde ord og fysisk berøring ikke eksisterer, har fået store konsekvenser.

Foto: MotherFatherSon – Caden (BILLY HOWLE)/BBC/Steve Schofield/C More

I og med hans kolde, kyniske og ultra egoistiske far ejer én af de største indflydelsesrige avisbureauer og vil gå uanede længder familiefar eller ej for at besvare sit imperie og sin magtfulde position i nyhedsverden, ja så er det svært som søn ikke at blive påvirket i én eller anden grad.

Caden vil røbe Max’ korrupte hemmeligheder

Et kæmpe misbrug af stoffer bliver konstant indtaget i Cadens forsøg på at takle sin far og den store opgave det er at gøre et ihærdigt forsøg på at drive avisen. Det hele udløser sig i en voldsom episode: I ren frustration over aldrig at være tilstrækkelig i sin fars øjne tager han en overdosis.

Et langt rehabiliteringsforløb sættes ind, nøje overvåget af Max’ forbindelser. Max fornemmer, at Caden efter hans overlevelse vil starte et nyt kapitel, hvilket passer hans far meget godt, for han er ikke spor interesseret i at se sin søn bag roret som redaktør igen.

Foto: MotherFatherSon – Max (RICHARD GERE)/C More

Problemet er blot, at Caden har i sinde at rense sin sjæl og røbe alle avisens mørklagte og korrupte hemmeligheder. Ulovlige midler har gennem årene været taget i brug for at kunne fremskaffe de mest saftige nyhedshistorier om vigtige magtfulde personer. En afsløring vil være imperiets fald. En kæmpe risiko, som Max ikke er villig til at risikere, og så opstår der for alvor intern familiekrig.

Uventet hjælp fra moren

Cadens mor Kathryn (Helen McCrory kendt fra kultserien Peaky Blinders, som også kan ses på C More) kommer tilbage i hans liv og forsøger at hjælpe ham på bedste vis. Men Max spænder ben og gør alt, hvad han kan for ikke at få ødelagt sin forretning og avisens rygte – også selvom det vil være på bekostning af hans nye familie eller Caden.

Foto: MotherFatherSon – Kathryn (HELEN MCCRORY)/C More

Ufine metoder tages i brug, og Kathryns hævntørst over at være tvunget væk fra sin søn af Max i en ung alder giver hende endnu mere blod på tanden til at gennemføre sin plan. Men bliver det på bekostning af Caden igen? Og er Max overhovedet til at stole på nu, hvor alt er på spil?

Det er en barsk fortælling i en kold verden, som ofte river én op af sofaen undervejs. Men selv om den er psykisk barsk, så er den også spændende og bestemt værd at se.

Hele sæsonen af denne mini-thriller er på i alt otte afsnit og kan streames på C More.

Se traileren til MotherFatherSon

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Peaky Blinders

LÆS OGSÅ: Nye serier på C More i januar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like