Anmeldelse af Narcos: Mexico Sæson 2

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Narcos: Mexico sæson 2 landede på Netflix i midten af februar 2020 efter næsten halvandet års ventetid. Første sæson efterlod seerne med en higen efter mere og dét ønske bliver i den grad opfyldt i sæson 2. Du kan således glæde dig til mange flere intriger og rænkespil i den nye sæson.

Spin-off eller fortsættelse

Ideen om Narcos: Mexico var oprindeligt tænkt som en fortsættelse af den originale Narcos serie på Netflix, hvor historien i Mexico skulle være en del af sæson 4. Det blev dog i stedet til en spin-off serie, hvilket har givet muligheden for at dykke dybere ned i den illegale handel med stoffer i Mexico.

Personligt synes jeg, at det har været en god beslutning. Hele første sæson af Narcos: Mexico handler nemlig om, hvordan handelen i Mexico vokser sig større, bliver mere organiseret og centrerer sig om én leder. Der er højst sandsynligt mange karakterer og aspekter, der ville have været klippet ud, hvis historien kun skulle fungere som en lille sidehistorie til den originale fortælling. I stedet får karaktererne i Narcos: Mexico mulighed for at udfolde sig, og publikum får derfor en bedre indsigt i deres liv og valg.

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Det er ikke en nødvendighed at have set den originale Narcos serie for at følge med i Narcos: Mexico. Det kan faktisk nærmest fungere som en fordel, da man i så fald ikke har en forud indtagelse af, hvordan serien ‘burde være’ bygget op. Men hvis du var tilhænger af Narcos, kan spin-off serien alligevel være en god måde at komme ind i universet igen. Samtidig er der sikkert flere indforståede elementer, som en rigtig kender af serien vil lægge mærke til.

Uden at afsløre for meget kan jeg godt informere om, at Narcos: Mexico ikke står helt alene i løbet af serien. Serien indeholder flere referencer til den originale serie, og enkelte bekendte ansigter dukker da også op undervejs, men heldigt for os, der ikke har bingewatchet Narcos, bliver vi grundigt introduceret for dem.

Læs mere om den originale Narcos-serie her

Opbygningen af et imperium

I både første og anden sæson af Narcos: Mexico følger vi primært Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna, Rogue One: A Star Wars Story) og hans evige forsøg på at opnå magt og anerkendelse. I anden sæson sætter Gallardo alt ind på at udvide forretningen, men det virker til, at hver gang han træder et skridt frem, træder han det hurtigt tilbage igen. Der er nemlig allerede flere afgørende ’spillere’ i det spil, han forsøger at vinde – og så hjælper det naturligvis heller ikke, at det amerikanske politi konstant forsøger at spænde ben for ham grundet hans involvering i drabet på agent Kiki Camarena i første sæson.

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Gallardo ønsker dog ikke at opgive den mængde af magt og anerkendelse, han allerede har opnået, og derfor forsøger han gennem det meste af anden sæson fortsat at opbygge et imperium, men denne gang på kokain frem for marijuana. Beslutningen skaber splid mellem ham og de andre plazaer, samt yderligere intern splid plazaerne imellem.

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Samtidig vil colombianerne ikke finde sig i Gallardos forsøg på at udvide forretningen, og det forsøg medfører en ekstrem ’knald eller fald’ gambling fra Gallardos side, hvor han får brug for den mexicanske regerings accept og støtte for at fuldføre sine planer.

Fin fortælling om narkohandelen i Mexico

Umiddelbart er Narcos Mexico en rigtig fin fortælling, der går i dybden med narkohandelens udvikling i Mexico. Særligt er det interessant at se, hvordan en ’lille fisk’ som Miguel Ángel Félix Gallardo faktisk formår at arbejde sig op på baggrund af hans intellektualitet og dristighed. Samtidig giver serien et godt indblik i den korruption, der breder sig i Mexico, og hvordan USA af diplomatiske grunde ofte trækker sig i magtspillet mellem de to nationer.

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Anden sæson af Narcos: Mexico behandler desuden problematikken med, at den næste narkobaron altid er klar til at tage over. Serien viser altså tydeligt, hvorfor det er så svært at få bugt med narkohandelen, så længe der er et marked for den.

Kritik af Narcos: Mexico

Hvis jeg også skal komme med et par kritikpunkter til Netflix’ Narcos: Mexico, så er det, at der nogen gange er lidt for mange karakterer at holde styr på. Det store karakterregister skaber til tider forvirring, og det hjælper ikke, at der oftest tales på mexicansk, så man som modtager er utroligt afhængig af underteksterne, og heller ikke, at den, der har oversat serien, faktisk skriver de rigtige navne.

Samtidig slutter anden sæson af Narcos: Mexico på en lidt mærkelig og uforstående måde, hvilket godt kan efterlade modtageren en smule forvirret. Jeg var i hvert fald nødt til at gå ind og google Miguel Ángel Félix Gallardo for at forstå en stor del af det sidste afsnit i sæsonen.

Foto: Narcos: Mexico / Netflix

Alligevel vil jeg klart anbefale folk med en interesse for Mexicos historie, narkohandelens udvikling eller gangster-genren at sætte tid af til denne serie. På trods af enkelte småfejl og et til tider for stort personregister er serien værd at bruge sin tid på – netop også, fordi den fortæller en vigtig del af historien.

Instruktør: Andrés Baiz og Amat Escalante
Manuskriptforfatter: Carlo Bernard, Chris Brancato og Doug Miro
Medvirkende: Diego Luna, Scoot McNairy, José María Yazpik, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Teresa Ruiz, Gerardo Taracena, Julio Cesar Cedillo m.fl.
Antal afsnit: 10
Land: USA og Mexico
Produktionsår: 2020
Dansk premieredato: 13. februar 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

Læs mere: 10 serier med højeste kill counts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like