Anmeldelse af The Kominsky Method

Foto: The Kominsky Method/Nancy Travis, Michael Douglas/Michael Yarish/Netflix

Netflix har med The Kominsky Method virkelig formået lave en sjov og underholdende amerikansk komedieserie, og man skal bestemt ikke kimse ad, at det er to ældre mænd, som har de to bærende hovedroller. Serien brilliant, sjov og har en dejlig underholdningsværdi.

Michael Douglas og Alan Arkin i hovedrollerne

Historien foregår i Hollywood, hvor Sandy Kominsky (Michael Douglas kendt bl.a. fra biografhittene The Game, Ant-Man og Falling Down mfl.) er en skuespiller, som på sine ældre dage er begyndt at undervise andre unge spirende skuespillertalenter på vejen mod succes.

Han driver stedet sammen med sin datter Mindy (Sarah Baker) i et lille hyggeligt teaterlokale. Hans bedste ven, som har den anden fyldestgørende hovedrolle, er Norman Newlander, som spilles af Alan Arkin. Han har tidligere vundet en Oscar for sin rolle i filmen Little Miss Sunshine og også medvirket i filmene Dumbo og Operation Argo.

Foto: The Kominsky Method/Alan Arkin, Michael Douglas/Michael Yarish/Netflix

Skuespiller og coachen Sandy og hans bedste ven Norman holder hinanden med selskab, imens de sammen forsøger at takle livets udfordringer. Men som alt her i livet, så er der både modgang og medgang men heldigvis også en masse sjove livsepisoder, som de to bliver sat på prøve i.

De to mænd har en lang fortidshistorie sammen, da Norman tidligere har været Sandys agent, og de er med tiden blevet bedste venner, som de tyer til i enhver henseende. Det kommer der kun ikke altid det bedste ud af, men de formår alligevel at holde hinanden oprejst, når gode råd er tiltrængte.

I sorg over at have mistet sin kone

Norman er af natur ikke den store optimist og i sin sorg over pludselig at have mistet sin kone Eileen (Susan Sullivan fra tv-serierne Falcon Crest og Dharma & Greg) igennem mange år, står han pludselig alene og skal takle alle hverdagens udfordringer. Heldigvis ”dukker hun dog op” af og til og giver ham lidt råd med på vejen, og samtidigt er Sandy der også til at løfte humøret lidt på ham.

Hans eneste datter Phoebe (Lisa Edelstein) giver ham dog ikke mindre kvaler med på vejen. Hun er stof- og alkoholmisbruger og har som oftest kun henvendt sig til hjemmet, når der har været behov for rehab eller penge.

Foto: The Kominsky Method/Alan Arkin, Lisa Edelstein/Michael Yarish/Netflix

Hun gør dog denne gang et hæderligt forsøg på at genvinde sin fars tillid, men det preller af på Norman, som ikke tør tro på, at noget kan blive godt igen efter Eileens bortgang. Denne mistro medfører, at far og datterforholdet blot intensiveres endnu mere.

Heldigvis møder han en gammel flamme (Jane Seymor kendt fra serien Lille doktor på prærien og James Bond-filmen Live and Let Die). Hun får ham på lidt andre tanker og giver ham lidt varme og glæde ind i livet igen, men ikke uden at sætte sine egne værdier på prøve.

Svigersøn på sin egen alder

Sandy har også sit at se til. En forskrækkelse over sin sundhedstilstand kommer bag på ham, samtidig med at han forsøger at takle, at hans egen datter dater en mand på hans egen alder. En aldersforskel, han ikke umiddelbart synes spor om.

Foto: The Kominsky Method/Nancy Travis, Michael Douglas/Michael Yarish/Netflix

Det viser sig, at far og kommende svigersøn faktisk har temmelig meget til fælles, mere end datteren egentlig synes om. Sandy selv forsøger sig også i datinguniverset og gør det nu også ganske fornuftigt, da han i sin coachingklasse møder den nogenlunde jævnaldrende elev Lisa (Nancy Travis fra filmene Last Man Standing og Three Men and a Baby).

En serie om livets udfordringer

The Kominsky Method er en serie om søde gamle mænd. Gnavne, stædige og lige ud ad landevejen og med snak uden omsvøb. Dybe samtaler, som beriger og viser et oplevelsesrigt liv. Skuespil udført med dybe på højt professionelt plan. Utrolig ægte og ærligt udført.

En rigtig fin serie med et fyldigt, professionelt cast, der fortæller om livets udfordringer. Serien viser så fint, at selv med efterhånden mange års livserfaring, er der stadig masser af lære. Heldigvis!

Hvis man ikke allerede har forelsket sig i The Kominsky Method, men synes godt om serien Will and Grace, så er denne helt sikkert også værd at bruge nogle hyggelige timer på.

Serien findes på streamingstjenesten Netflix, som har begge sæsoner med i alt 16 afsnit klar til jer derude lige nu. Rigtig god fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Netflix vil lave The Witcher-film

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like