Anmeldelse af The Politician sæson 2 afsnit 1+2

Foto: The Politician/Nicole Rivelli/Netflix

Den satiriske serie The Politician er aktuel med sin anden sæson på streamingtjenesten Netflix, og på baggrund af sæsonens to første afsnit vil jeg søge at finde svar på, om The Politician sæson 2 ser ud til at leve op til sæson 1.

Da anmeldelsen kun tager udgangspunkt i de første to afsnit, skal du ikke være nervøs for at få mange spoilers. Du kan altså roligt læse med, selvom du ikke har set hele serien endnu.

Stadig en stjernespækket rolleliste

Flere af de kendte ansigter fra første sæson af The Politician går (heldigvis) igen i den opfølgende sæson. Jeg var ellers en smule nervøs for, at seeren atter ville blive kastet voldsomt rundt mellem et stort karakterregister, som det var tilfældet i første sæson. Dét at have rod i en håndfuld faste karakterer, som man som seer allerede føler, at man kender, gør det lettere at falde ind i ”universet” igen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Politician

Vi følger naturligvis stadig Payton Hobart (Ben Platt) i hans forsøg på at blive politiker. I denne sæson er vi dog kommet videre fra high school, og Hobart er i stedet klar til at indtage pladsen som senator i New York. Først skal han dog slå Dede Standish (Judith Light, Speciel Victims Unit, Manhunt), den siddende kandidat, som selv forsøger at blive genvalgt.

Foto: The Politician/Giovanni Rufino/Netflix

Ved sin side har Standish sin kampagneleder Hadassah Gold (Bette Midler), som pludselig må kridte skoene i kølvandet på Hobarts indtræden i valgkampen. Hobart står dog ikke alene i kampen, da han naturligvis får hjælp fra flere af sine “venner” fra skoletiden.

Intriger fra første færd

Det var virkelig rart at kende lidt til nogle af karaktererne på forhånd – især da man også i denne sæson af The Politician bliver kastet direkte ind i drama og intriger. Heldigvis er man en smule forberedt på det efter at have klaret sig gennem første sæson af serien. Dén var godt nok også spækket med intriger og absurde handlingsforløb. Anden sæson fortsætter således praktisk talt bare, hvor første sæson slap.

Foto: The Politician/Nicole Rivelli/Netflix

Alligevel var jeg dog som seer mere opmærksom på, hvordan serien formår at tage alvorlige og seriøse emner op gang på gang i denne omgang, end jeg var, mens jeg så den første sæson. Jeg tror, jeg blev forvirret af, om det var ment som sort humor eller reel politisk korrekthed i første sæson.

Heldigvis er det blevet mere klargjort i denne sæson af The Politician. For nu er det langt mere klart for seeren, at de seriøse emner netop behandles med sort humor – og at alt skal tages med et gran salt. Man skal derfor tage sin humor under armen og kunne grine lidt ad verden for at kunne nyde The Politician til fulde.

LÆS OGSÅ: Trailer til Lucifer sæson 5 del 1 er offentliggjort

Forskellige temaer i hvert afsnit af The Politician sæson 2

Ud fra de første par afsnit at bedømme virker det som om, at hvert afsnit har fokus på ét nyt tema. Undervejs fik jeg nemlig en fornemmelse af, at alle aspekter af afsnittet ledte hen til ét bestemt tema. Dette bliver så forløst eller italesat i slutningen af afsnittet.

I andet afsnit af sæson 2 af The Politician virker alt f.eks. til at omhandle sex. Jeg vil dog ikke komme nærmere ind på hvorfor, da det er lidt sjovere, hvis du selv ser det udfolde sig. Men jeg kan da sige, at alle karakterer virker meget sensuelle og bevidste om deres egen seksualitet. Dette fører til fremragende øjeblikke for både Bette Midlers og Judith Lights karakterer, som faktisk formår at gøre publikum mere interesseret i dem.

Og ind mellem linjerne i valgkampen om senatorposten i New York kommer Hobarts mor, spillet af Gwyneth Paltrow, som både formår at virke drømmende, elskværdig og fuldstændig skrup-skør på én og samme tid. Men det fungerer.

Sæson 2 er muligvis bedre end sæson 1

Jeg er faktisk der, hvor jeg synes, at de første to afsnit af anden sæson af The Politician fungerer bedre end store dele af første sæson. Humoren sidder lidt mere lige i skabet, så seeren forstår, der er tale om humor frem for misforstået politisk korrekthed. Derudover føler man mere med hver karakter og nyder at følge dem alle. Og så giver historien i disse afsnit egentlig bare en smule mere mening for mig end valgkampen i high school.

Foto: The Politician/Nicole Rivelli/Netflix

Netop grundet ovenstående fortryder jeg måske også, at jeg gav den første sæson af The Politician fire hjerter. For jeg synes faktisk, at disse første afsnit af sæson 2 fortjener lidt mere credit. Alligevel er de dog ikke helt der, hvor jeg har lyst til at give serien fem stjerner.

Fakta om The Politician sæson 2

Instruktør: Ryan Murphy, Brad Falchuk og Ian Brennan
Manuskript: Ryan Murphy, Brad Falchuk og Ian Brennan
Medvirkende: Bl.a. Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Judith Light, Bette Midler, Lucy Boynton, Laura Dreyfuss, Julia Schlaepfer m.fl.
Afsnit: 7
Dansk premieredato: 19. juni 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i juli

LÆS OGSÅ: Top 5: Serier du skal se i sommerferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like