Anmeldelse af ‘Virgin River’ sæson 2: “Hvem mener ikke, at Jack og Mel skabt for hinanden?”

Foto: Virgin River – Alexandra Breckenridge / NETFLIX (c) 2020

Der er masser af kærlighed i anden sæson af Virgin River på Netflix.

Har den mørke vintermåned ramt dig hårdt, og mangler du en god omgang kærlighed, så led ikke længere. Netflix har i denne mørke tid belønnet os med sæson to af serien Virgin River. Der er sat fut under karakterernes følelser, og det kan i den grad mærkes.

Serien om den lille by Virgin River forlod os i sæson et med en såret Mel, en gravid Charmaine og en såret, men fortvivlet Jack. Forventningerne til sæson to var store, fordi helt ærligt hvem mener ikke, at Jack og Mel skabt for hinanden?

LÆS OGSÅ: 5 gode serier du kan se i din juleferie

Sæson to samler os op kort tid efter, hvor sæson et forlod os. Mel er tilbage i Virgin River efter en pause i Los Angeles. Jack og Charmaine prøver at finde ud af, hvordan graviditeten og deres liv som forældre skal forløbe. Mels tilbagekomst falder absolut ikke i god jord. Charmaine er jaloux, og Mel efterlod et kæmpe rod i sin relation til Jack.

God skuespillerpræstation og stærke locations

Alexandra Breckenbridge, der spiller hovedpersonen Melinda Monroe, fortjener at blive fremhævet for sin præstation. Hun får en stor bane at spille på, fordi Mel når ud i alle skalaer af følelsesregistret.

Særligt i sæson et, hvor der var meget fokus på at fortælle historien om hendes tidligere ægteskab, hendes afdøde mand og den skyld, hun nærede i hans død, der blev fortalt i flashbacks. Mels møde med Jack har dog sendt hende i den helt anden retning af følelsesregistret. Det har banet vej for en kæmpe udvikling for Mel, som har vist, hvilket potentiale Alex besidder som skuespiller. Alex er sikker, selv når tøjlerne er lange.

LÆS OGSÅ: Hør podcasten: Lever ‘Euphoria’-særafsnit op til seriens høje standard?

Virgin River er stærk i mange ting, men Virgin River er særligt stærk i sit valg af locations. Virgin Rivers brug af locations formår nærmest at skabe et helt drømmelignende univers. Naturen er et stærkt element i denne sammenhæng. Floder, gangbroer, McCreas cabin og Jacks bar er alle stærke i sine udtryk. Der er uden tvivl lagt stor vægt på dette filmiske virkemiddel. Både i form af den visuelle oplevelse, men også for forståelsen af, hvilke karakterer vi har med at gøre, hvilket samfund, og hvor de har foldet sig ud. Serien understreger, at Virgin River er et lille samfund, hvor alle kender alle, og alle passer på alle.

Flere kærlighedshistorier

Men ingen siger Virgin River uden også at sige kærlighed. Virgin River er en serie spækket med kærlighed. Ikke kun imellem Mel og Jack, men løbende opstår der amoriner i luften mellem flere af karaktererne. Man skulle næsten tro, at det blev overdoseret, men måden serien har formået at skabe så forskellige karakterer, historier og udgangspunkter for de indbyrdes forhold på lykkes så godt, at ingen overdosering af kærlighed er at spore i miles omkreds.

Foto: Virgin River – Martin Henderson og Alexandra Breckenridge / NETFLIX (c) 2020

Et centralt tema i sæson to for Mel er hendes udvikling og hendes forsøg på accept af, at ægte kærlighed kan ske mere end én gang. Kærligheden imellem Jack og Mel er ikke til at tage fejl af, og vi bliver også beriget med nogle lækre og saftige kærlighedsscener imellem de to. Virgin River er uden tvivl byen, hvor kærlighed sker.

LÆS OGSÅ: 5 af 2020’s bedste og mest stemningsskabende titelsekvenser

Ved siden af Jack og Mels kærlighedshistorie findes tre sideløbende, som alle har hver deres udfordringer. Hope og Vernon, der har været gift i 30 år, gik fra hinanden efter Vernons utroskab. Kan kærligheden med hjælp fra selverkendelse og tilgivelse blomstre igen? Den unge kærlighed imellem de unge elskende Ricky og Lizzie og alle de udfordringer, der følger med, når man er teenager og forelsket. Til sidst men ikke mindst den dragende, hemmelighedsfulde og spændende relation i mellem Preacher og Paige. En relation, der sender seeren ud på dybt vand og stiller spørgsmålet ”Hvad er man villig til at gøre for kærlighed?”.

Umenneskelig cliffhanger

Sæson to er sikker i sin sag. Lige så sikker, som den har været i dens skuespil og locations. Med Mels udvikling fra sørgende og skyldfølende enke til varme følelser og kærlighed på ny træder de betydningsfulde øjeblikke stærkt igennem. Mels sårbarhed og situation er fortalt så grundigt, at en identificering med hende er mulig, uden nogensinde at have stået i samme sted.

Der er øjeblikke i sæson to, der er lidt hårde at sluge, og Charmaines graviditet skaber flere konflikter, end den skaber glæder. Plottet er malplaceret, og Charmaines jalousi over Mel og Jacks relation bliver for meget af det gode, som afsnittene bliver flere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Julie, Jesper og julen bliver sat på prøve ’29 – Julespecial’

Jack og Mels relation og dens udvikling er smukke at følge i denne serie. Alle de sideløbende plots skaber alle sin egen dynamik til seriens gang. Enkelte øjeblikke giver krummede tæer, men kærlighed får os vel alle til at gøre skøre ting? Sæsonfinalen er kort sagt effekten af smerten fra et meget hårdt slag lige i solar plexus, der varer ved indtil premieren på sæson tre. Den er alt, hvad Mel frygter, og hvad vi som seere frygter. Preacher får sig dog noget af en overraskelse og ingen sæsonfinale uden en umenneskelig cliffhanger.

Opsummering: Hvis du er klar på et hårdt slag i solar plexus, er du afhængig af kærlighed og ikke kan få nok? Så hold fast, fordi kærligheds-flodbølge er i sigte.

Fakta om Virgin River sæson 2

Instruktør: Martin Wood, Tim Matheson, Gail Harvey, Andy Mikita
Manuskriptforfatter: Sue Tunney, Lisa Marie Petersen, Amy Palmer Robertson m.fl.
Medvirkende: Alexandra Breckenbridge, Martin Henderson, Colin Lawrance, Anette O’Toole m.fl.
Afsnit: 10
Dansk premieredato: 27. november 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide ‘Sons of Anarchy’ og ‘Peaky Blinders’ vil du elske ‘Gangs of London’

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like