Anmeldelse af Yellowstone sæson 2

(Foto: Yellowstone/Paramount Network)

Så har Paramount Network gjort det igen: Amerikanske Yellowstone med selveste Kevin Costner i hovedrollen som den hardcore ranchdrivende cowboy John Dutton er tilbage med endnu en yderst succesfuld sæson.

Foto: Paramount Network

John Dutton i hård modvind

Kampen om at forsvare en generations opbyggelse af Montanas største ranch, Yellowstone, er stadig i spil. Og jo længere man kommer ind i serien, jo mere modstand syntes Kevin Costners John Dutton at få. Heldigvis har han en fornuftig stab af ansatte, som vil gå flere længder, langt ud over det sædvanlige, for at forsvare ham.

En masse konflikter fortsætter iblandt hans børn, og de er ikke gjort mindre af, at han mistede sin ældste søn i et forfærdeligt rivalisende drama i seriens sæson 1. Der er mange om buddet for at eje jord i Montana og heller ikke denne gang går det stille for sig når lumske bagmænd kommer udefra og vil overtage området. Og det kommer til at betyde en del voldelige og yderst brutale mord på den konto.

Stridighed mellem datter og søn får konsekvenser

Yellowstone er det vilde vesten… og vildt er det! Der bliver ikke holdt tilbage, når man gerne vil ytre sig, hverken verbalt eller fysisk. Det kræver sin mand at drive sin generations imperium, især når det konstant udfordres af andre nærtliggende reservater og forretningsmænd, som også ønsker en bid af kagen.

Lettere går det ikke, når der internt også er stridigheder imellem hans respektive sønner og datter. Især datteren Beth, som spilles af Kelly Reilly, er ret ekstrem og enormt arrogant i sin takling af sine brødre og generelt alle, hun møder på sin vej. Værst går det ud over sønnen Jamie (Wes Bentley), som bare gerne ønsker at gøre det godt i de højere kredse i sit politiske arbejde og dermed få den anerkendelse af sin far, som han så desperat hungrer efter. Men han får, i sin egen naivitet og underkuelse af sin egen søster, gang på gang spændt ben for sin velmenthed.

I sit varmblodige had får Jamie revet op i farens historiebaggrund, som ikke er helt stueren. Hans opførsel og reaktion på at ville rette op på uret får fatale konsekvenser. Og det er ikke kun ham selv, han sætter på spil, men også risikoen for at rive hele familiens Duttons økonomi og omdømme med sig i faldet og dermed bryde familiens ære og loyalitetsbånd.

Kidnapning og overfald rammer Dutton-familien

Johns yngste søn Kayce (Luke Grimes) forsøger at reparere sit forhold til sin smukke indfødte hustru Monica (Kelsey Asbille), så han kan bevare forholdet til sin søn Tate og lade dem få den luksus og beskyttelse, de har brug for under de til tider barske vilkår, det er at bo i Yellowstone-reservatet.

Men i Yellowstone er der sjældent helt ro og fred. Og da Johns barnebarn bliver kidnappet af gale forretningsmænd, gør det John rasende. Ingen udstående forretninger skal gå ud over hans eget kød og blod, så han forsvarer med alle remedier. En blodig affære, som ikke løber stille af sig.

Foto: Paramount Network

Hans egen datter bliver også overfaldet af selvsamme bagmænd. En ekstrem voldsom episode, som kun i qua af den yderst trofaste og loyale cowboy Rips tilstedeværelse overleves med nød og næppe.

Duttons datter i krise

Rip (Cole Hauser) er vokset op på ranchen under Johns vinger, og han ser op til John som faderrolle og mentor. Samtidigt er han dybt forelsket i Beth, som snor ham om sin lillefinger, når det passer ind i hendes kram.

Beth er ikke en nem kvinde at omgås hverken for hendes egen familie eller hendes omgangskreds. Kun Rip synes at få ro på hende. En tragisk ulykke omkring hendes mors tidlige død, da hun var ung, ligger begravet lige under overfladen, og hun reagerer derfor ofte med ekstreme voldsomme verbale og fysiske udbrud, når det mindste går imod hendes vilje.

Yellowstone er en spændende dramaserie

Af andre spændende veludførte karakterer i serien kan også nævnes den amerikanske skuespiller og instruktør Danny Huston, pt aktuel i actionthrilleren Angel Has Fallen. Samt Gil Birmingham, som man bl.a. kender fra serieaktuelle Animal Kingdom.

En rigtig spændende dramaserie, som kan alt. Lækker kameraføring, utrolig spektakulær sceneri, fatale skuddueller, heste og barske cowboys. Med super flot og veludført skuespil er der efter min vurdering ikke en finger at sætte på Yellowstone. Ganske enkelt en formidabel og veludført sæson.

Både sæson 1 og 2 kan ses på både  Paramount Network og Paramount+ med YouSee og Canal Digital. Du kan også se Yellowstone på streamingtjenesten C More

 

“Paramount Network er Viacoms nyeste tv-kanal i Danmark. Kanalen samler det bedste indhold på tværs af Viacoms brede kanalportefølje, herunder Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Channel 5 UK og TV Land. Kanalen byder desuden på stjernespækkede film, dramaserier og helt nyt indhold. Paramount Network kan ses af 80 pct. af de danske tv-husstande og distribueres som en del af grundpakkerne fra Stofa, YouSee og Viasat. Kanalen kan også ses af kunder hos Canal Digital, Boxer, Waoo og Telia TV.”

LÆS OGSÅ: Oldschool serier vi savner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like