Anmeldelse: ‘Bridgerton’ ligner ikke sig selv i sæson 2

Foto: Bridgerton. (v til h) Simone Ashley som Kate Sharma, Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton i episode 204 af Bridgerton. Cr. Liam Daniel/Netflix © 2022

Meget er lavet om i den populære dramaserie ‘Bridgerton’, da vi stifter bekendtskab med den igen i seriens anden sæson, men den holder stadig.

Da Bridgerton bragede ind på Netflix i december 2020, var vi mange, der lagde os fladt ned af begejstring. Jeg var med på bølgen, især fordi jeg har læst bøgerne og var glad for at se, hvordan Shondaland skabte noget helt nyt, mens de samtidigt bevarede respekten for kildematerialet.

Første sæson var let og lys og smuk – den gik hele vejen med glitrende kjoler, stemningsfulde dansescener og sexscener på trapper. Gør anden sæson det samme? Nej, det gør den ikke. I stedet giver den os noget helt andet.

Følelserne er i højsædet

Det er længe siden, jeg har været så rørt over en tv-serie, som jeg blev over anden sæson af Bridgerton. Den dykker nemlig ubarmhjertigt ned i de smertelige minder, der gemmer sig i familiens fortid.

I den forbindelse kan man ikke tale om denne sæson uden at nævne Ruth Gemmell, der giver en hjerteskærende præstation som lady Bridgerton. Jonathan Bailey er intens og stærk som Anthony Bridgerton. I denne sæson ser vi, hvordan de to taklede Edmund Bridgertons død, og det gøres på en måde, der satte gang i tårekanalerne hos denne anmelder.

Den altoverskyggende sorg er stadig rå, selvom 10 år er gået, siden han gik bort på tragisk vis. Anthonys personlighed blev i høj grad formet af sin fars død, og sårene er stadig ikke helet. De springer op flere gange i løbet af serien, og det er rørende at se på.

Men hvad så med romancen?

Bridgerton er romance, så kærligheden er selvfølgelig i centrum. Anthony møder den stædige Kate, som ikke falder for hans charme, og da han prøver at gøre kur til hendes søster, gør hun alt, hvad hun kan for at hindre ham.

De skændes hele tiden, og det fører til komplicerede følelser, som de begge gør alt for at undertrykke. Mere vil jeg ikke afsløre.

Jeg vil blot sige, at Anthonys ansvarsfølelse får ham til at handle imod sin egen mavefornemmelse, og det er troværdigt, når man har hans fortid i baghovedet.

(For) mange sidehistorier

Ligesom i første sæson er der mange sidehistorier, som handler om de mange andre karakterer, der befolker seriens verden. Der er lidt for mange, og nogen af dem føles decideret ligegyldige.

Engang imellem sad jeg med fornemmelsen af, at forfatterne anstrengte sig for at finde på noget at lave til alle personerne. Man kunne efter min mening sagtens have skåret nogle af sidespringene væk og i stedet have fokuseret mere på Anthony og Kate.

Deres forhold fortjente mere skærmtid, end det fik i denne sæson. Når det så er sagt, var der bestemt også godbidder blandt sidehistorierne. Jeg kan afsløre, at hvis du ikke elskede Portia Featherington (Polly Walker) i første sæson, kommer du til det i anden sæson.

Glem alt om bøgerne

Ja, det er du nødt til, hvis du vil se denne sæson og være begejstret for den. Som inkarneret Bridgerton-læser måtte jeg sluge nogle kameler, da jeg så denne sæson. Flere af personerne er lavet helt om, og det samme er de omstændigheder, de befinder sig i.

Jeg kunne godt have ønsket mig at se mere fra bogen, men samtidig må jeg overgive mig til det, Shondaland har skabt. Anden sæson er lige så visuelt overdådig som den første, men der er skruet ned for sexscenerne og op for længselsfulde blikke og hænder, der næsten rører hinanden. Det fungerer virkelig godt.

Hvad er så dommen? Jeg har lyst til at give seks hjerter, fordi jeg blev revet så meget med. Jeg sad på kanten af sofaen, og jeg måtte overgive mig til tårerne flere gange. Vi ender på fem store hjerter på grund af enkelte småkedelige sidehistorier, der desværre stjal lidt af fokus fra hovedhistorien, og som ikke havde nogen særlig relevans for plottet.

Fakta om ‘Bridgerton’ sæson 2

Instruktør: Chris Van Dusen
Medvirkende: Simone Ashley, Phoebe Dynvor
Episoder: 8
Land: UK
Streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i april 2022

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Bridgerton’ er IKKE Jane Austen – og det er en meget god ting

LÆS OGSÅ: Netflix and chill: 6 sexede serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like