Anmeldelse: ‘Close Enough’ lander alligevel et stykke fra mål

Foto: Close Enough/HBO Max/YouTube

Kan Close Enough på Netflix nå Bojack Horsemans niveau?

For kort tid siden dukkede der en ny animationsserie op på Netflix målrettet voksne med titlen Close Enough.

Og hvis du – ligesom jeg selv – stadig lider afsavn på animationsfronten, siden det sidste afsnit af Bojack Horseman rullede hen over skærmen først på året, så vil du – igen ligesom jeg selv – måske spekulere på, hvorvidt dén her serie var noget for dig. Læs anmeldelsen her og bliv klogere.

Ikke så hippe mere

Close Enough er en række af små duo-historier, der foregår i Los Angeles og handler om kæresteparret Josh og Emily. De er begge i begyndelsen af 30’erne og føler, måske ligesom mange andre i den aldersgruppe, at de er mindst lige så hippe og med på noderne, som da de var ti år yngre. Det viser sig selvfølgelig i løbet af seriens otte afsnit, at det måske alligevel ikke altid helt er tilfældet.

I et af afsnittene besøger de blandt andet en ny natklub sammen med deres to underboer, viking-entusiasten Alex og den amerikansk-japanske social media-influencer Bridgette. Alex og Bridgette er skilt fra hinanden, men de bor stadig sammen i et kollektiv med Josh og Emily. På natklubben viser det sig så, at alle gæster over 30 år bliver henrettet – hvilket selvfølgelig tilspidser situationen en smule for Josh, Emily og deres venner.

LÆS OGSÅ: 4 animationsserier der er bedre end Rick and Morty

Josh og Emily er også far og mor. Tilsammen er de forældre for femårige Candice, der kæmper lidt med tilværelsen i børnehaven. Forældre-tematikken fylder i det hele taget rigtig meget i Close Enough, og der er nærmest ikke et afsnit i serien, hvor der ikke er en historie om opdragelse, skole eller familieliv.

Rutinerede kræfter bag serien

Udadtil er der en masse ting, der virker lovende for en serie som Close Enough: Den er velproduceret. Perspektivet fra et forældrepar i 30’erne er dejligt friskt. Tegnestilen minder om en blanding af Bojack Horseman og Futurama, og stemmeskuespillerne er gode, selvom det måske ikke er nogen, du lige genkender fra andre steder med det samme.

J. G. Quintel, der foruden serien her også har været med til at producere animationsserien Regular Show, lægger stemme til Josh. Gabrielle Walsh lægger stemme til Emily. Hende kender du måske fra The Vampire Diaries, hvor hun spillede Monique. Jessica DiCicco er med som stemmen til Candice, selvom hun er 40 år i virkeligheden og ikke 5.

Bridgettes stemme bliver leveret af Kimiko Glenn, der har lagt stemme til et hav af forskellige roller, blandt andet som blogger-musen Stefani Stilton i netop Bojack Horseman. Alex’ stemme kommer fra Jason Mantzoukas, der også har lagt stemme til en lang række film og serier, heriblandt Lego Batman-filmen og American Dad. Han har også selv været på skærmen flere gange, hvor han blandt andet har medvirket i Parks and Recreation og John Wick 3: Parabellum.

LÆS OGSÅ: Nye serier i oktober: Mere The Mandalorian, drama på DR og nyt afsnit af The Walking Dead

Det er altså rutinerede kræfter, der står bag Close Enough. Derfor er det da også ekstra ærgerligt, at serien ofte kommer til kort og ender i en skuffelse. Og problemet skyldes i særdeleshed seriens form og humor.

Punchlinen udeblev

Som jeg indledningsvist nævnte, så består hvert afsnit sådan set af to historier, der er tydeligt opdelt med intro-sekvens og det hele. Så når første afsnit eksempelvis varer 23 minutter, så er det reelt set omkring 11 og et halvt minut til hver historie. Det er ikke alene utrolig kort tid til at fortælle en historie og at rulle et univers ud på, det gør samtidig, at hele afsnittet meget hurtigt virker forhastet.

Det bliver særligt tydeligt, når skaberne vælger at bruge tre til fire minutter på en eller anden tilfældig molbohistorie. Et eksempel kunne være et af de første afsnit, hvor Josh og Emily skal hjælpe Candice med at brodere et tæppe til et projekt i børnehaven.

LÆS OGSÅ: Månedens serieanbefalinger: Star Wars-serie, Mildred Ratched og Chris Rock i Fargo

Her støder Josh og Emily på en gruppe hjemløse, britiske børn, der på bedste Askepot-vis hjælper de to forældre med at brodere et tæppe til deres datter i løbet af en magisk musik-montage, hvor børnene blandt andet kæmper mod kloakrotter for at samle materiale ind til tæppet. Det viser sig dog senere, at de faktisk alligevel ikke var hjemløse børn, men at der derimod var tale om en flok gade-bøller. Så pludselig bliver Josh og Emily nødt til at flygte fra stedet. Forvirret? Ja, det var jeg også.

Lidt af en skuffelse

Jeg er en kæmpe fan af sort humor, men i Close Enough kammer det simpelthen over. Som i eksemplet ovenfor bliver mange af vittighederne aldrig sat ordentligt op, og du ender mere forvirret end underholdt. Og bevares, der var da også nogle jokes, der fungerede og øjeblikke, hvor jeg grinte. Men det var for langt imellem dem.

Alt i alt ender Close Enough som lidt af en skuffelse. De korte afsnit egner sig potentielt fint til den lille pause ved busstationen, men ellers vil jeg klart kaste mig over nogle af de andre klassikere indenfor genren; Futurama, Family Guy, Archer eller måske Bob’s Burgers.

Fakta om ‘Close Enough’

Instruktører: Calvin Wong, Sean Szeles og J.G. Quintel
Manuskriptforfattere: Matt Price, Minty Lewis, J.G. Quintel, Marlena Rodriguez, Ryan Slater, Sean Szeles, Calvin Wong, Deepak Sethi, Alison Agosti, m.fl.
Medvirkende: J.G. Quintel, Gabrille Walsh, Jason Mantzoukas, Kimiko Glenn, Jessica DiCicco, James Adomian, Danielle Brooks, John Early, Matthew Mercer, m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: USA
Premieredato: 9. juli 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Ted Lasso’ giver plads til alvor og dybde

Se traileren til ‘Close Enough’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like