Anmeldelse af Doctor Foster

Doctor Foster er en af de kvinder, man gerne vil være. Hun er smuk, veluddannet, velhavende og vellidt. Hun har god stil, en velfungerende og glad søn samt en mand, der forguder hende…

Og så alligevel. Hvad ved vi egentlig om gadens perfekte kvinde med det eftertragtede udseende og den veldekorerede store patriciavilla?

Doctor Foster er en miniserie af 5 episoder, produceret til BBC i 2015 af Mike Bartlett. Hovedrolleindehaveren Gemma spilles af Susanne Jones.

Læs også: Ny sæson af Sex and the City?

Kvinder er komplekse væsner. Jeg kan til tider være en af dem, men jeg forstår stadig ikke helt denne her tendens, vi har til at søge efter detaljerne i en sag, hvor vi allerede har fået de store linjer – linjer som sårer og vælter hele vores forestilling om, hvad det var for et liv, vi var begyndt at føle os trygge og tilpasse i.

doctorfosterFoto: BBC // Doctor Foster

Gemma er ingen undtagelse. Hun er på toppen af sin karriere både som ledende læge i det lokale lægehus, som mor og som hustru. Alt virker idyllisk, men allerede i første scene i det perfekte ægteskab, fornemmer man de ildevarslende strømninger, der er i gang med at invadere deres allermest intime rum og tosomhed.

Med jævne mellemrum kommer der problemer i de forskellige serie-ægteskaber, vi møder, men problemerne er i virkeligheden sidehistorier. Dette er første gang, at jeg med begejstring har set en serie, der kun behandler ægteskabets problemer som hovedhistorien – ikke nødvendigvis de mest almindelige problemer, og forhåbentlig aldrig noget du og jeg stifter erfaring med, men problemerne og deres omfang fungerer troværdigt i denne miniserie.

Læs også: Anmeldelse af Jessica Jones

Doctor Foster spilles så virkeligt, at jeg ved nogen af scenerne sad med en klump i halsen og følte mig så pinligt til mode over, at jeg sad og kiggede på de her menneskers sværeste øjeblikke – grænseoverskridende og underholdende. Miniserien er uden tvivl mørk, og at se menneskers opstandelse og forfald på den måde er noget af det vildeste, jeg nogensinde har set. Især fordi problemerne i virkeligheden er små og ligegyldige, men måske kan vi derfor se os selv befinde os midt i det. I dag? I morgen? Om 10 år?

Hvordan ville du reagere, hvis du opdagede, at du trak ekstra, og det menneske du trak for ikke bare elskede dig? Hvordan ville du håndtere familiesplittelsen? Ville du gøre det overhovedet? Der er så mange spørgsmål og intriger i denne miniserie, men ingen rigtige løsninger. Du bliver ikke skånet for de hårde følelser, mavepusterne og raseriet over at finde sig i for meget eller for lidt.

Tip: Læg mærke til introen. Den forvirrede mig først, men efter endt episode 5 giver det pludselig meget mere mening. God fornøjelse – den er det værd!

Læs også: De rigtige serievaner forbedrer dit sex- og kærlighedsliv

Alle afsnit af Doctor Foster kan ses på Netflix.

Skrevet af vores gæsteblogger Ina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like