Anmeldelse: Intet har ændret sig for ‘Robot Chicken’

Foto: Robot Chicken/HBO

At Seth Green serverer mere af fuldstændig samme ret i ‘Robot Chicken’ sæson 11, er ikke nødvendigvis skidt, da opskriften på fjollet kylling stadig fungerer.

I september lancerede HBO Nordic (nu HBO Max, red. 5. januar 2022) en ny sæson af Adult Swims længst kørende serie, sketchshowet Robot Chicken.

Denne dukkeserie for voksne er skabt af Seth Green, som vi blandt andet kender fra Austin Powers og stemmen bag Chris i Family Guy – og netop den solide baggrund i grovkornet humor mærkes tydeligt i hvert eneste lille klip.

Inspireret af Monthy Python og SNL

Serien fortsætter i sin 11. sæson fuldstændig, som vi kender den: Hen over hvert ti-tolv minutters afsnit får vi præsenteret satire i form af en række sketcher, og det er tydeligt at seriens struktur har sin inspiration fra satireshows som Monty Pythons Flying Circus og Saturday Night Live.

Men modsat disse to består Robot Chicken af god gammeldags flyttefilm med diverse former for legetøjsfigurer, der oftest afbilleder de seneste årtiers popkultur. Således gør de tykt grin med alt fra Star Wars og Dumbo til shoppingkanalernes vanvid og amerikanske præsidenter i prekære situationer.

Kan nydes af alle

Sæson 11 byder ligeledes på gensyn med flere af seriens gamle kendinge såsom The Nerd, B*tch Pudding og Mad Scientist, som alle er ganske morsomme i sig selv og ikke kræver tidligere kendskab til serien for at more publikum.

Seriens force er netop, at langt de fleste sketches er individuelle lussinger mod moderne popfænomener og kan derved nydes af alle med en aktie i film, serier, animation og andet kendt underholdning – modsat et satireshow som Spitting Image, der i højere grad kræver et vist indblik i global politik og samfund.

Det sagt skal man dog alligevel være indstillet på, at enkelte af Robot Chickens sketcher kan være rettet mod deres amerikanske målgruppe. Visse jokes kan eksempelvis kræve kendskab til en bestemt populær reklame fra amerikansk tv eller et bestemt basketballholds baggrund. I de stunder bliver man nemt hægtet af, når man fornemmer en manglende baggrundsviden til en bestemt vittighed. Frustrationen når dog at udeblive, da man et halvt til helt minut senere med stor sandsynlighed fanger pointen med den næste sketch i rækken.

Berømte voice actors

Seth Green og Matthew Seinreich har ligeledes igennem tiden øget populariteten så markant, at ganske som tilfældet blev med The Simpsons, Family Guy og andre animerede ikoniske serier er der efterhånden flere berømtheder bag stemmerne på de gakkede figurer.

Derved kan man alene i sæson 11 opleve kendisser som Seth McFarlane (Family Guy, A Million Ways to Die in the West), Jason Isaacs (Harry Potter, Star Trek Discovery), Zachary Levi (Shazam!), Katee Sackhoff (The Mandalorian), Mila Kunis (That 70’s Show, Bad Moms) og Donald Faison (Scrubs). Tager man showets komplette levetid i betragtning har sågar ikoniske instruktører som George Lucas og David Lynch lagt stemmer til sig selv i dukkeform.

Apropos Lucas vil jeg også flage, at hvis man falder for Robot Chicken og samtidig er fan af Star Wars, så er Robot Chickens næsten halve time lange episoder dedikeret til George Lucas’ epos hylende morsomme.

Et afsnit bliver hurtigt til flere

Generelt set er Robot Chicken stadig et fint lille afbræk til en hektisk hverdag. Det er den type serie, man hiver frem, når man lige skal underholdes et par minutter til en skål havregryn.

Men vær varsom – for et timinutters afsnit bliver hurtigt til fire afsnit mere, når først man bliver fanget af guldkorn som Dumbo, der river sig pinefuldt i mundvigene som Joaquin Phoenix’ Joker eller genopførelsen af den makabre Midsommar – med nuttede Sylvanian legetøjsfigurer.

Info om ‘Robot Chicken’ sæson 11

Instruktør: Tom Sheppard, Seth Green, Matthew Senreich m.fl.
Manuskriptforfatter: Seth Green, Matthew Senreich.
Medvirkende: Seth Green, Matthre Senreich, Seth McFarlane, Mila Kunis, Donald Faison m.fl.
Antal afsnit: 12
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 17. september 2021
Dansk streamingtjeneste: HBO Max

LÆS OGSÅ: Første kig på ‘Game of Thrones’ spin-off serien ‘House of the Dragons’

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘Midnight Mass’: Der er ikke noget at sætte en finger på

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Max i januar 2022

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like