Anmeldelse: ‘Kamikaze’ er meget mere end blot den første danske HBO Max-serie

Marie Reuther i ‘Kamikaze’ / Foto: HBO Max

Hvad stiller man op, når man har mister alt, men samtidig har alt? Man giver sin mellemste finger til det hele, trykker på speederen og får tatoveret “pancake sirup” i ansigtet. For er det hele egentlig ikke ligegyldigt?

Julie er en ung, privilegeret teenager, som umiddelbart ser ud til at have det hele. Hun har gode venner, masser af følgere på Instagram og svinger dankortet bekymringsfrit.

Hjemme i palæet af et hus til en familie på fire har hun en sød og omsorgsfuld far, mor og storebror. De er dog i Afrika uden Julie, hvilket selvfølgelig betyder, at hun skal feste uden opsyn.

Men festen når aldrig at blive holdt, for ind på Julies telefon tikker en livsomvæltende besked: ”Vi styrter. Elsker dig. Gør som du vil. Far.” Med den besked mister Julie hele sin verden. Begge forældre samt hendes storebror omkommer i flyulykken.

Kamikaze følger Julie i hendes sorg, som tager hende fra rollen som sportsjournalist i Sydkorea til livsforlængende rapper-kæreste til den tørre, ensomme og ubarmhjertige ørken. En rejse, der næsten virker for vanvittig.

Marie Reuther er fænomenal

Det siges, at sorg er hjemløs kærlighed. Lige præcis den rastløse hjemløse fornemmelse mestrer Marie Reuther til perfektion. Der er absurd langt fra den pelsklædte Julie med lange lyse lokker til den kronragende støvede Julie i ørkenen. Marie Reuther forstår at spille alle facetter og er enormt troværdig uanset, hvilken rolle Julie iscenesætter for hende.

Sorg er et emne, vi i Danmark taler alt for lidt om. Vi holder den i en armslængde og undskylder os selv med, at pårørende nok helst vil være alene, eller det er for privat til, at vi skal blande os. Det samme sker lidt i Kamikaze, men serien er ikke kun mørk, dyster og hjerteskærende. Den er også sjov og underholdende.

LÆS OGSÅ: Kommende serier og sæsoner på HBO Max

Der tikker dog bekymrende beskeder ind på Julies telefon, og hendes venner prøver og prøver, men Julie skubber dem fra sig. I alle otte afsnit er Julie et kæmpe stort råb om hjælp, og man har som seer både følelsen af at ville ruske hende hårdt ud af de drastiske beslutninger, hun tager, men samtidigt higer man efter at give den fortabte pige et kæmpe stort kram.

Marie Reuther (Badehotellet) er intet mindre end fænomenal i rollen som Julie.

Ambitiøst plot, baseret på en roman

Det er næsten for vanvittig en historie til, at man køber den. Kan så mange vanvittige oplevelser og tilfældigheder ske for et enkelt lille menneske. Måske, med unlimited økonomiske midler. Måske, hvis man blot er tilpas ligeglad med, hvorvidt man lever eller dør og kaster sig hovedkulds ud i verden. Måske, når man skal indkapsle essensen af en roman og overføre den til en serie på otte afsnit. Jeg ved det ikke, men min bankkonto siger i hvert fald; sørg på sofaen, og sorg gør ondt, uanset hvor mange penge du har i banken.

Ikke desto mindre så er Kamikaze afsindig ambitiøs, har store, flyvende armbevægelser, og Marie Reuter bidrager med så stor troværdighed, at jeg køber præmissen.

Kamikaze beviser, at danske serier befinder sig i verdensklasseliga, og med en streamingtjeneste som HBO Max i ryggen bliver kvaliteten skyhøj. Du kan se alle afsnit af Kamikaze på HBO Max.

Fakta om ‘Kamikaze’:

Instruktører: Kasper Munk
Manuskriptforfattere: Johanne Algren, Erland Loe og Anette K. Olesen
Medvirkende: Marie Reuther, Aleksandr Kuznetsov, Johan Rheborg, Mads Reuter, Charlotte Munk m. fl.
Afsnit: 8
Premiere: 14. november 2021
Længde: Cirka 30 minutter
Genre: Thriller, drama

LÆS OGSÅ: Kommende serier og sæsoner på HBO Max

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i november

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Kastanjemanden’ er rendyrket efterårsuhygge i verdensklasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like