Anmeldelse: Kate Winslet viser magtdemonstration i ‘Mare of Easttown’

Mare of Easttown / Foto: HBO Nordic

Kan Mare of Easttown skabe bare en snært af den samme stemning, som jeg følte i True Detectives første sæson, så kan det blive rigtigt godt!

Giv mig en kriminalgåde, der foregår i en lille by i USA, så er det nærmest you had me at hello for undertegnede.

Når man så krydrer det med et skuespillerikon som Kate Winslet, der dog nærmest har været MIA, når det kommer til større roller i det seneste årti, kan det vel kun blive godt.

Alle ingredienser er i hvert fald på plads i den nye whodunnit-serie Mare of Easttownder kan ses på HBO Nordic.

Holder den så?

Alle er mistænkte

Kate Winslet har hovedrollen som den små deprimerede kriminalbetjent Mare Sheenan i den lille arbejderklasseby Easttown, der ligger i Pennsylvania. Her lever hun stort på en fortid som baskeballspiller og på sin fars ry som kriminalbetjent i selvsamme politienhed.

Da der bliver begået et mord på en ung kvinde, der måske er forbundet med en sag om en kvinde, der tidligere forsvandt sporløst i området, bliver Mare sat på sagen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i april 2021

Sammen med sin partner, Colin Zabel (Evan Peters), søger hun bl.a. svar hos lokalbefolkningen, der er noget af et karaktergalleri. De passer næsten alle perfekt ind i klichéen om, at alle er mistænkte i denne type krimiserie. Tænk bare på serier som Broadchurch, Big Little Lies, Sharp Objects og ja mordmysterie i en lille by i USA-serien over dem alle, Twin Peaks.

Mare bærer på tung fortid

Efterforskningens fokus rettes bl.a. på den lokale præst, der måske er lidt for glad for børn. Mares eksmand kommer også i søgelyset, og der går ikke længe før intrigerne og problemerne bobler op til overfladen i den lille by i forbindelse med sagen.

Mare slæber også selv rundt på en tung fortid, som hun bearbejder i serien, da hun på tragisk vis mistede sin søn til et stofmisbrug nogle år tidligere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Boardwalk Empire’ er et sikkert hit for fans af gangsterklassikerne

Stofmisbrug går igen i serien som den selvdestruktive løsning på den håbløshed, flere af de unge føler i en by, hvor alle ved alt om alle. Derudover fylder temaet om fortidens handlinger, der har konsekvenser for fremtiden også en del i serien.

Skiller sig ud

Vurderet på de fem afsnit, jeg har set indtil videre, så er jeg absolut ikke skuffet. Tværtimod. Handlingen er spændende, manus er velskrevet, og sidst men ikke mindst er Kate Winslet i topform. Mare of Easttown har noget ekstra at byde på, der gør, at den skiller sig ud fra andre krimiserier. Det bunder især i, at serien giver sig tid til at folde sine karakterer ud, og den skildrer miljøet helt perfekt.

Det er især fantastisk at følge det samspil, Mare har med sin mor Helen (Jean Smart). De har et had/kærlighedsforhold, der med humoristiske mundhuggerier undervejs tilfører serien kulør i en ellers grå og dyster setting.

Magtdemonstration af Kate Winslet

Guy Pearce spiller også en rolle i serien som den mystiske forfatter Richard Ryan, der på trods af Mares jernfacade lykkes med at gøre tilnærmelser til hende på en bar. Herfra indleder de en form for romantisk relation.

Det kan dog ikke understreges nok, at det, der virkeligt giver serien en status som særdeles seværdig, er magtdemonstrationen af Kate Winslet, der er tilbage med et brag. Der kunne godt gemme sig en Emmy kandidat for hendes præstation.

Mare of Easttown kan meget vel blive årets bedste whodunnit-serie!

Se serien på HBO Nordic

Fakta om ‘Mare of Easttown’

Udgivet: 2021
Instruktør: Craig Zobel
Manuskriptforfatter: Brad Ingelsby
Streamingtjeneste: HBO Nordic
Afsnit: 7

Læs også: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i april

Læs også: Fem serier, du ikke kommer udenom i 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like