Anmeldelse: Marvel-fans håbede på spændende ekstramateriale i ‘Marvel Studios: Legends’

Foto: WandaVision/Disney

Da Disney+ annoncerede deres nye dokuserie Marvel Studios: Legends havde mange en forhåbning om at få en lækker og delvist ny omgang Marvel.

Det ivrige publikum forudså spændende ekstramateriale af typen alle ægte Marvel-fans svælger i mellem de løbende MCU-premierer: Skuespillere, der beretter om, hvad fans kan glæde sig til samt dele anekdoter fra tilblivelsen – og måske endnu vigtigere: Backstage sneak-peeks fra de kommende serier.

Vi vidste jo alle, at Marvel Studios: Legends først og fremmest var naturlig forretningsstrategi – en vigtig promovering af de Marvel-serier, som Disneys streamingtjeneste havde på porteføljen, og vi satsede på, at de ville gøre det på flamboyant Disney-manér.

Overraskende korte afsnit

Når man første gang klikker sig ind på Marvel Studios: Legends, bliver man overrasket over at se, at hver episode kun varer mellem syv og ni minutter.

Hvor dokuserien Disney Gallery: The Mandalorian havde otte halvtimes afsnit med den detaljerede tilblivelse af Star Wars-serien The Mandalorian, så tilbyder Marvel Studios: Legends en tredjedel af længden.

LÆS OGSÅ: ‘The Bad Batch’ – Disney Plus’ elitestyrke

Hvert afsnit er navngivet efter en karakter fra MCU-filmenes sammenhængende historie, her påbegyndt med Wanda/Scarlet Witch i første afsnit. Derefter forsætter serien med Vision, Falcon, Winter Soldier, Baron Zemo og slutter til dato med Sharon Carter.

Trailers i tredobbelt længde

Efter man har trykket “play” på første afsnit, går der ikke mange minutter, før realiteterne går op for os: Det er en filmtrailer. En ganske almindelig actiontrailer, som vi kendte dem fra fordums pre-covid dage, da vi pakkede slikposen op, inden biograffilmen gik i gang.

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide ‘The Boys’ og ‘WandaVision’, vil du elske ‘The Falcon and the Winter Soldier’

Faktisk er Marvel Studios: Legends-afsnittene uhyggeligt lig de oprindelige trailers for film som Age of Ultron, Infinty War, End Game og Cap America: The Winter Soldier. Hvis ikke episoderne inkluderede spoilers fra hver MCU-film, fristes man til at tro, at Disney sammensatte de oprindelige trailers til en ny i tredobbelt længde for derefter at gå tidligt til frokost.

Mistanken om venstrehåndsarbejde øges yderligere af, at når man har set de to første afsnit, Wanda og Vision, så føles det, som om man har set nøjagtig samme episode to gange. 

Genbrug hele vejen igennem

Naturligvis er det forventeligt, at de to indledende afsnit ligner hinanden, da essensen af begge er Wandas og Visions ulykkelige kærlighed og skal sætte fokus på deres tragiske scener sammen, der leder op til WandaVision-serien.

Men en koncern som Disney – med så mange innovative sjæle på lønningslisten – burde have både folk og økonomi til at have udformet Visions afsnit bare en smule anderledes, nu hvor Wandas blev den fælles recap.

En bedre løsning havde måske grundlæggende inkluderet interviews med Elizabeth Olsen i Wanda-episoden, Paul Bettany i Vision-episoden og måske et par ord fra instruktører og manuskriptforfattere med på vejen. Denne simple, men bedre udarbejdet tilgang havde forvandlet Marvel Studios: Legends til mere end blot et bekvemt værktøj til de nye serier.

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide ‘Stranger Things’ og ‘Watchmen’ vil du elske ‘WandaVision’

Desværre fortsætter hele denne tendens af genbrug flashet i nye klip skamløst i samtlige afsnit af recap-serien. Winter Soldiers og Zemos episoder ligner til forveksling hinandens på samme kedsommelige måde som Wandas og Visions. Dog bidrager Sharon Carters episode i det mindste med enkelte scener, som jeg personligt havde glemt alt om. Den oplevelse gav da illusionen af noget nyt uden reelt at være det.

Bestået med middelmådig karakter

Bevares, gensynet med superheltenes essentielle MCU-scener er et fint og underholdende værktøj, inden man giver sig i kast med WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier – men der er alligevel noget skuffende ved trailers opreklameret til serieepisoder, der ovenikøbet virker så sløset udført, at de får baghjul af YouTubes fanmade Game of Thrones-recaps.

Men hvis vi ikke går op i, om Marvel Studios: Legends er værdig til at ligge på en betalings-streamingtjeneste som Disney+ eller ej, så fungerer trailer-serien pragmatisk set fint som genopfrisker.

LÆS OGSÅ: Fra Zack Snyder til Leonardo DiCaprio: 5 film vi glæder os til på Netflix i 2021

Episoderne gør deres job til en middelmådig, men bestået karakter, og de inspirerer til både at gense de tidligere MCU-favoritter samt at starte på Disneys nye serier. Så forretningsmæssigt har Mickey Mouse-klubben helt styr på, hvad de gør. Det er bare ikke altid synderligt imponerende.

Fakta om ‘Marvel Studios: Legends’

Instruktør: (Marvel Studios)
Manuskriptforfatter: (Marvel Studios)
Medvirkende: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Brühl, Emily VanCamp
Antal afsnit: 6
Land: USA
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 8. januar 2021
Dansk streamingtjeneste: Disney+

LÆS OGSÅ: Streamingguide til Star: Tips til gode film og serier på Disney+

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Zack Snyder’s Justice League’ er den superheltefilm de voksne har sukket efter

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Nevers’ skal tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like