Anmeldelse: ‘Moonbase 8’ er en utrolig jordnær komedieserie om astronauter

Foto: Moonbase 8/HBO Nordic

Der er dukket en ny komedieserie op på HBO Nordic med titlen Moonbase 8. Er den værd at bruge tiden på?

I Moonbase 8 spiller John C. Reilly, Tim Heidecker og Fred Armisen rollerne som tre astronauter, der forsøger at gøre sig fortjent til deres første mission til månen.

Tidligere på året udkom Space Force på Netflix. En ny komedieserie, der blandt andet har Steve Carell og John Malkovich på rollelisten. Steve Carell spiller her den firestjernede general Mark R. Naird, der har fået ansvaret for at etablere det amerikanske forsvars rumenhed.

I Moonbase 8 arbejder hovedpersonerne ikke for den amerikanske hær, men for rumfartsorganisationen NASA. Og selvom der er stor forskel på de to institutioner, så er der alligevel en del lighedstræk mellem de to serier. Castet i Moonbase 8 er dog noget mindre, hvor serien centrerer sig om om de tre astronauter Robert ‘Cap’ Caputo, Scott ‘Rook’ Sloan og Dr. Michael ‘Skip’ Henai.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Muppets Now’ er god underholdning for børn men efterlader ikke meget til voksne fans

De tre astronauter lever på NASAs månebase-simulator i en udørk i Arizona, hvor de arbejder indædt på at kvalificere sig på deres første rigtige tur til månen. Livet på månebasen er dog ikke uden problemer, hvilket er hele seriens omdrejningspunkt.

Selv på jorden er livet i rummet svært

På trods af de bedste intentioner møder de kære astronauter et par forhindringer på deres færd mod rummet. Alene i løbet af seriens første par afsnit går der hul på deres vandtank, et af deres forsøgsdyr slipper væk, basen rammes af sygdom, nogen stjæler deres skrald og et besætningsmedlem mister livet.

Måden, Cap, Rook og Skip vælger at tackle de forskellige problemer på, er dog ganske underholdende at følge, selvom nogle af deres metoder ikke lige er dem, man altid selv ville gå med. Her kommer vi dog samtidig også til en af de større forskelle mellem Moonbase 8 og Space Force. For Moonbase 8 er – til trods for emnet – væsentligt mere jordbunden end komedieserien fra Netflix.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Space Force afsnit 1+2

Hvor Space Force blandt andet byder på russiske spioner og aber i rummet, så er Moonbase 8 mere realistisk – selv når den forsøger at være fjollet. Astronauterne spiser rent faktisk noget, der ligner mad fra rummet, og de skal have deres dragter på, så snart de begiver sig uden for deres base. Serien er ikke nødvendigvis direkte autentisk, men har man en stærk interesse for rumrejse og verdensrummet kunne det være et ekstra trækplaster for serien her.

Ned i gear

Til forskel fra Space Force så foregår Moonbase 8 i et noget andet tempo. Serien er langsommere, og der er forholdsvist meget dialog. Dertil er humoren i Moonbase 8 meget subtil, særligt sammenlignet med Space Force, hvorfor nogle seere nok vil synes, den er halvkedelig eller tør. Det er altså ikke nogen sitcom som Seinfeld eller Friends.

Foto: Moonase 8/HBO Nordic

Det er ikke nødvendigvis negativt, at handlingen er lidt langsommere i Moonbase 8. Det gør, at vi lærer vores hovedpersoner bedre at kende, og vi kommer et spadestik dybere ind i de tre astronauter, end vi ellers ville. Således erfarer vi blandt andet, at Skip er søn af en tidligere astronaut, der rent faktisk har været i rummet, og at Rook er den religiøse type, der gerne vil sprede Guds ord til resten af universet.

LÆS OGSÅ: 5 juleserier du bør se på Netflix

Det er faktisk næsten her, serien er bedst: i dialogen mellem de forskellige karakterer. Det er her, de fortæller om deres håb og drømme og om, hvorfor det netop er dem, som NASA skal vælge til den næste månemission. Her er serien god til at etablere en nærmest sørgmodig stemning, der binder de tre astronauter sammen, men det bliver altså uden det helt store grineflip undervejs.

Ikke godt nok

Det bliver ikke til nogen kæmpe anbefaling til Moonbase 8 herfra. Den har lejlighedsvist sine øjeblikke, men det er, som om der ikke er kød nok på historierne, humoren er meget underspillet, og tempoet er for sløvt.

Præmissen til selve tv-serien med tre astronaut-aspiranter, der brydes med hinanden i et simuleret måne-habitat, er som sådan meget spøjs, men udførelsen er desværre ikke god nok.

LÆS OGSÅ: HBO Europe afslører castet til ny dansk serie

Vi så de første tre afsnit for at lave denne anmeldelse, og vi kommer nok ikke til at se de sidste tre. I stedet anbefaler vi, at man kaster sig over Space Force, The Orville, Truth Seekers eller måske For All Mankind, hvis det ikke partout skal være komik.

Fakta om Moonbase 8

Instruktører: Jonathan Krisel
Manuskriptforfattere: Fred Armisen, Tim Heidecker, Jonathan Krisel og John C. Reilly
Medvirkende: Fred Armisen, Tim Heidecker og John C. Reilly
Antal afsnit: 6
Land: USA
Premieredato: 8. november 2020
Dansk streamingtjeneste: HBO Nordic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like