Anmeldelse: Når ‘The Good Place’ sæson 3 samme højde som sæson 1?

Foto: The Good Place/Kristen Bell som Eleanor Shellstrop/Colleen Hayes/NBC

The Good Place sæson 3 er nu kommet på Netflix. Har serien forbedret sig siden sidste sæson?

Foto: The Good Place/Kristen Bell som Eleanor Shellstrop/Colleen Hayes/NBC

Eleanor, Chidi, Tahani og Jason er tilbage! Og efter sidste sæsons cliffhanger, hvor Michaels nye plan var at sende dem retur til Jorden, er det sikkert ikke kun mig, der var spændt på, hvordan det ville gå dem.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Good Place sæson 1

Hvis man læser mine anmeldelser af sæson 1 og 2, så kan man se, at jeg var meget begejstret for første sæson. Anden sæson druknede efter min mening i filosofi og langsommelighed. Det er mig en glæde at sige, at tredje sæson er tilbage på højde med den første sæson i både kvalitet og humor.

Har ikke kendt hinanden i The Bad Place

De fire fortabte sjæle er altså nu levende igen. Michael har skabt en ny virkelighed, hvor de ting, der dræbte dem, ikke skete alligevel. Eleanor blev ikke ramt af indkøbsvognene, Jason blev ikke kvalt og så videre.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Good Place sæson 2

I stedet fortsætter de deres jordiske liv, fordi Michael vil give dem en chance for at fortjene en plads i det ”rigtige” Good Place. En forudsætning herfor er imidlertid, at de på ingen måde får nys om, at de engang har kendt hinanden i The Bad Place. Michael og Janet holder et vågent øje med dem, men det skal ske så diskret, at de ikke lægger mærke til dem.

Morsomme første episoder

De første par episoder er derfor en meget morsom beretning om, hvordan de fire langsomt drages mod hinanden, og hvordan Michaels mere eller mindre fjollede overvågning foregår forklædt som bibliotekar, danseagent og cykelrytter(!). Desværre går det selvfølgelig hverken værre eller bedre, end at hemmeligheden slipper ud. Og at de fire derfor mister deres sidste chance for himmelsk lykke. Sikke noget rod!

LÆS OGSÅ: Kirsten Birgit vender tilbage med nyt program på TV 2 PLAY  

Men – på den anden side – når man nu selv er fortabt … så kan man jo lige så godt prøve at gøre noget godt for andre. Og det er faktisk det, det meste af sæsonen ender med at handle om. Hvordan man skal prøve at tænke lidt uden for sin egen, lille kasse, og i stedet for hjælpe andre.

Perfekt skuespil af D’Arcy Carden

Alle de medvirkende er selvfølgelig tilbage i fin form, men endnu engang skal D’Arcy Carden fremhæves i rollen som Janet. Hun er jo nu kommet så langt, at hun nærmer sig menneskeligheden, og hendes skuespil er blændende godt. Især den bedste af sæsonens episoder, Janet(s), hvor vennerne under et ophold i Janets tomme rum kommer til at ligne og lyde som hende.

D’Arcy spiller simpelthen alle rollerne i episoden, og det gør hun til perfektion. Alle deres måder at tale på, stå på, håndbevægelser etc. er fanget knivskarpt, og det er en fryd at se.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober: Opfølger til The Haunting of Hill House, Star Trek og masser af krimi

Kristen Bell er også stadig virkeligt god som Eleanor, og i denne sæson får hun lov at vise lidt mere dybde i karakteren (hvilket klæder hende) og får lov at bande rigtigt. Tidligere har hendes sprog jo været modereret af reglerne i efterlivet.

Sæson 3 har genfundet melodien

Humoren er som sagt tilbage igen, og historien virker denne gang mere som en lang film end de mere fragmenterede første sæsoner. Det er tydeligt, at der bygges op til en stor finale i den næste (og sidste) sæson. Og i finalen kommer de store følelser da også frem. Jeg kan faktisk ikke gætte, hvor historien ender henne, hvilket jeg synes er dejligt for en komedieserie.

Jeg giver tredje sæson af The Good Place fem hjerter ud af seks. Det er samme karakter, som første sæson fik. Det giver jeg, fordi jeg kan fornemme, at de igen har fundet melodien.

Vi kan nu kun vente med tilbageholdt åndedræt på den sidste sæson, der, hvis mønstret holder, burde dukke op sidst på foråret.

Fakta om ‘The Good Place’ sæson 3

Instruktører: Dean Holland, Jude Weng, Beth McCarthy-Miller m.fl.
Manuskriptforfatter: Michael Schur, Jen Statsky, Christopher Encell m.fl.
Medvirkende: Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden, Mannny Jacinto.
Antal afsnit: 12
Dansk premieredato: 27/9 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Kuk-kuk i kysen: 3 serier du bare SKAL se i oktober

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like