Anmeldelse af Narcos – sæson 1

Jeg har valgt at bruge sommeren på at gå lidt i arkiverne og finde ud af hvilke serier, vi ikke har anmeldt på bloggen, men som har haft god succes, og som jeg selvfølgelig selv har set og har en klar mening om.

En serie der ikke er gået min og mange Netflix brugeres næse forbi, er serien Narcos. Ja den lå lige til højrebenet…Get it?…Næse/Narco…Not that funny ok Anyway… Det er en serie der følger den berygtede druglord over dem alle Pablo Escobar, som spilles af Wagner Moura.

Serien foregår i det stærkt korrupte Colombia i 70 og 80’erne, hvor landets tilstand var så kritisk at det rent faktisk var muligt for typer, som Pablo Escobar at vinde en desperat befolknings tillid, nok til at kunne stille op i kongressen med henblik på at blive valgt ind i politik og forfølge hans hede drøm om at blive præsident i landet.

NARCOS
Foto: Netflix // Nacos – sæson 1

Da Pablo Escobar ikke kommer ind i kongressen, indleder han bogstaveligt talt en krig med regeringen, og befolkningen har nærmeste ikke andre udveje end at føje ham, da hans magt som druglord på en måde er endnu større end hvis han var bundet af politiske pligter.

I serien følger man bl.a. Pablo Escobar som familiefar, hvor han egentlig fungerer som en patriarkalsk og kærlig person, der tager sig godt af sine nærmeste, samt hans andet liv som politisk engageret og en slags Robin Hood der kæmper de fattige og svages kamp mod den siddende regering i Colombia.

Hans metoder er dog alt andet end politisk korrekte og han viger ikke tilbage fra alt lige fra affærer med kendte TV Journalister, til kidnapninger og mord, for at opnå magt.

Hans primære forretning, og en meget indbringende en af slagsen, er dog handel med kokain, som på det tidspunkt var en af de vigtigste indtægtskilder i landet, og hvor Pablo Escobar var storleverandør og i øvrigt også distribuerede ud over landets grænser til bl.a. guds eget land USA.

Steve Murphy spillet af Boyd Holbrook er Pablo Escobars umiddelbare modstykke, der som amerikansk narkobetjent har til formål at fjerne Pablo Escobar og komme korruptionen til livs i landet. Steve Murphy må dog undervejs sande, at vejen til retfærdighed i et af de farligste lande i verden, er lang og broget. Colombianerne har et ordsprog, som der refereres til i serien, som jeg synes er ret sejt – ”God made a land so beautiful, it was unfair to the rest of the world, so to even the score God populated the land with the race of evil men”.

Der er 10 afsnit i sæson 1 og jeg formåede at se dem alle på to dage og var rigtigt godt underholdt. Den er spændende og der er bliver ikke lagt fingre imellem mht. brutale sekvenser, så den er heller ikke for sarte sjæle.

Dog vil jeg sige, at hvis man kender historien om Pablo Escobar, så kan det være en anelse svært at se den bære en hel sæson mere men det finder vi ud af når Netflix kommer med anden sæson d. 2. september.

Jeg giver 4 store hjerter til Narcos sæson 1.

Se trailer til sæson 1 her:

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like