Anmeldelse: Ny sæson af DR-serien ’Doggystyle’ griber fat i tabuer

Doggystyle / sæson 3 / DR

Ventetiden er endelig ovre for Doggystyle-fans. I den nye sæson får karakteren Jose langt mere fokus end tidligere, og hun skal for alvor til at se sin frygt og sine traumer i øjnene.

Et nyt år er begyndt, og den nye og sidste sæson af serien Doggystyle er landet på DR3 og DRTV.

Det sidste og afsluttende kapitel er langt om længe på skærmen, men denne gang med helt nye vinkler og dybt alvorlige hverdagsproblematikker.

Skifter settings

Det meste af både første og anden sæson finder sted i provinsen, men i tredje sæson vender Asta (Rosemarie Mosbæk) tilbage til København – denne gang med bedsteveninden, Jose (Josephine Park), på slæb. De to veninder skulle egentlig have været på interrailtur, men turen går i vasken, fordi de kommer for sent til toget mod Hamburg.

Udsigten til, at næste tog først er morgenen efter, gør, at Asta tager Jose med på sightseeing i indre by. Her render de ind i den sprudlende og garvede skuespiller Adam (Peter Zandersen, Hånd i hånd), som skaber nye og spændende muligheder for Asta og får hendes gamle drøm om at blive skuespiller til at virke ret tæt på. Adam og hans kæreste Nico (Sidsel Siem Koch) viser også Asta nogle skyggesider, der får Asta ud på et skråplan, men også til at bryde nogle grænser, der ikke skal brydes. Disse alvorlige problematikker får dig som seer til knuge hænderne sammen og lukke øjnene.

Heldigvis bliver seeren ikke snydt for Astas barndomsby, da vi hurtigt kommer tilbage i tryggere rammer i den lille provinsby. Under tredje og sidste sæson krydsklippes der skiftevist mellem Astas nye liv i København og tilbage ved de efterladte i provinsen.

Josephine Park får en hovedrolle

Jose bliver hurtigt træt af livet i storbyen og drager hjem til sin kæreste, Fnuggie (Nicolai Jørgensen) og problemerne, der følger med. Skuespilleren Josephine Parks ellers tidligere sidekarakter får hermed en langt fyldigere plads i denne sæson, og karakteren virker nu som en hovedkarakter.

Josephine Park er i de senere år dukket op i produktioner som Efterforskningen og Venuseffekten, og er efterhånden begyndt at samle sig et fint CV på film- og tv-fronten (ikke at forglemme Arvingerne). Parks ærlige og direkte måde at gå til karakteren på gør det naturligt, at hendes karakter får en fyldigere plads i seriens afslutning. Yderligere har Jose været igennem en stor udvikling tilbage fra første sæson og frem til tredje sæson. En udvikling, som er interessant at følge med i.

Gamle traumer spøger stadig hos Jose, og en stor del af sæsonens fokus bliver lagt på de følelsesmæssige op- og nedture, hun gennemgår. Joses sårbarhed gør karakteren meget relaterbar. Hun går igennem tabubelagte emner såsom angst, selvdestruktivitet og vold. Derfor er Jose måske på mange måder en karakter, mange danske unge kvinder har skreget efter. Processen, som Jose gennemgår, og som vi følger på helt tæt hånd, kan give kvinder i samme situation styrken til at se, at man godt kan komme ud på den anden side, men samtidig viser hun også, at det er HELT OKAY at være dybt nede i kulkælderen.

Idas liv i systemet

Astas tvillingesøster, Ida (Sarah Juel Werner, Absalons hemmelighed), får også en smule mere skærmtid end i de foregående sæsoner. Hun er flyttet sammen med kæresten Henrik (Ari Alexander, Danmarks sønner) og forsøger derigennem at starte så nemt et liv op som muligt.

Her følger vi både hendes kamp med kommunen, og hvordan hendes hverdag fungerer, efter hun er flyttet hjemmefra. Sarah Juel Werners karakter lider af cerebral parese, hvilket betyder, at hun hele livet har haft en anderledes opvækst end både sin søster og andre unge.

Werner har gennem alle sæsoner klaret rollen til topkarakter, og har ikke på noget tidspunkt virket upålidelig i rollen, selvom hun ikke selv har lidelsen. I tredje og sidste sæson er Ida lykkelig, men hendes udefinerbare plads i systemet og kommunens manglende forståelse for Idas situation gør hende til tider ulykkelig.

Lever sæsonen op til seriens forventninger?

Den høje kvalitet, der har været i hele serien igennem, forsætter i tredje sæson. Dygtige skuespillere og stærke fortællinger forsætter.

Historiens virkelighedsnære problematikker rammer seeren og tilføjer en stærk fornemmelse af realisme, der gør, at serien bliver ved med at være interessant.

Derfor kan serien bære at have tre sæsoner!

Fakta om ’Doggystyle’ sæson 3

Instruktør: Anna Emma Haudal
Medvirkende: Rosemarie Mosbæk, Josephine Park
Antal afsnit: 6
Land: Danmark
Produktionsår: 2021
Dansk premieredato: 1. januar 2022
Dansk streamingtjeneste: DRTV

LÆS MERE: 5 serier du måske har overset på DRTV

LÆS MERE: Danske serier vi kan se frem til i 2022

LÆS MERE: DR-serien ‘Carmen Curlers’ giver dig en masse genkendelige ansigter på rollelisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like