Anmeldelse: Ny sæson af ‘Tiger King’ mangler både tigere og tigerkongen

Foto: Tiger King/Netflix

Omstændighederne var helt perfekte for ‘Tiger King’, da verden lukkede ned i foråret 2020, og vi blev bekendte med Joe Exotic.

Der er næppe nogen, der ikke har hørt om den narcissistiske, skydegale, country-syngende, homoseksuelle zoo-indehaver, Joe Exotic.

Nu er Netflix klar med fem nye afsnit i serien Tiger King, og vi håber på endnu en gang at blive forargede, forbløffede og betagede af hele den misere, der er Joe Exotics liv.

Siden sidst …

Vi fortsætter, hvor vi slap. Joe Exotic er landet i fængsel; kendt skyldig for at have hyret en lejemorder til at slå sin nemesis, Carole Baskin, ihjel. På det her tidspunkt er Joe stadigvæk gift med sin anden mand, Dillon Passage, som han giftede sig med to måneder efter, at hans første husbond begik selvmord. Parret har sidenhen deklareret, at de skal skilles, men at de stadigvæk er på talefod.

Tiger-zoo’en er overtaget af den dubiøse millionær og forretningsmand Jeff Lowe, og tigerne … ja, dem hører vi faktisk ikke så meget mere om. I stedet bliver vi i anden sæson kastet ud i alt mulig udenomssnak, der kun løst er tilknyttet Joe Exotic og hans eskapader. Eksempelvis handler to af de fem afsnit nærmest udelukkende om Carole Baskins tidligere mand Don Lewis og hans forsvinden.

Det er synd, og som seer bliver man lidt efterladt med indtrykket af, at skaberne bag sæson to af Tiger King: Murder, Mayhem and Madness bare har brugt det materiale, der ikke var godt nok til første sæson. Det er det ikke kun. Der er også nyt materiale med. Det er bare ikke helt det samme.

Påstand mod påstand

Der er rigtig mange nye personer med i anden omgang af Tiger King. Eksempelvis møder vi Don Lewis’ familie, der er overbevist om, at det er Carole Baskin, der har haft en finger med i spillet i forhold til hans forsvinden. Derfor hyrer de blandt andet en clairvoyant, der bryder grædende sammen på det sted, hvor flere konspirationsteoretikere mener, at Don Lewis skulle være blevet begravet – fordi han kan mærke, der er sket noget frygteligt der.

Det virker meget søgt og meget amerikansk. Don Lewis’ forsvinden er samtidig kun et af de emner, der bliver taget op, som flytter fokus fra manden selv, Joe Exotic. Der bliver som nævnt brugt en del energi på Carole Baskin, men derudover handler sæson to også en del om Jeff Lowe, der sidenhen har overtaget styringen med Joes tiger-zoo.

Om ham kastes der også rundt med påstande. Den ene mere vild og bizar end den anden. Jeff Lowe er også selv med i den nye sæson og virker nærmest mere karikeret end Joe Exotic selv. I sidste ende kommer der dog kun meget få konkrete beviser frem, så du ender tilbage i en lettere rådvild-tilstand, hvor du ikke rigtigt ved, hvad du skal bruge alle de løse rygter og påstande til.

Spildt potentiale

Alt i alt ender anden omgang af Tiger King som en noget blandet oplevelse. Det virker ikke rigtig til, at der har været en klar rød tråd for, hvad der skulle lægges vægt på i sæson to, og vi mangler vores hovedperson – hvor skør og usympatisk han så end måtte være.

Det er ikke, fordi Joe Exotic slet ikke er med. Tværtimod. Han fungerer nærmest som en slags kommentator hele vejen igennem, hvor han i korte videoklip og telefoninterviews fra fængslet forklarer, hvordan det hele selvfølgelig ikke er hans skyld, og at han havde ret hele tiden. Meget af det ender dog som tom snak, der ikke rigtigt bidrager med noget nyt til historien.

Der er enkelte lyspunkter undervejs i sæson to. Eksempelvis kommer Allen Glover, ham som Joe Exotic efter sigende havde hyret til at slå Carole Baskin ihjel, med nogle interessante indrømmelser, og mange af de medvirkende er mindst lige så excentriske som dem i første sæson.

Sæson to er dog langt fra lige så binge-worthy som den første. Du sidder ikke på samme måde med en følelse af, at du bare må se et afsnit mere. Der er nogle interessante perspektiver med undervejs, men ikke noget, der tilføjer det store til det, der allerede er kommet frem. Summa summarum er der ikke den store anbefaling til sæson to af Tiger King herfra. Se den, hvis du ikke kan lade være.

Info om ‘Tiger King’ sæson 2:
Instruktør
: Rebecca Chaiklin og Eric Goode
Medvirkende: Joe Exotic, Jeff Lowe, Lauren Lowe, Tim Stark, Carole Baskin, Dillon Passage, Allen Glover, m.fl.
Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 17. november 2021
Land: USA

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i december 2021

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘Vigil: Døden i dybet’: Så snart den fanger dig, så ved du, at du kommer til at se den færdig

LÆS OGSÅ: Tag denne serie-quiz og deltag i lodtrækningen om 3 måneders forbrug af vin!

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like