Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ‘Solar Opposites’ er en cola light-udgave af ‘Rick and Morty’

AfSteffen Lomholt Pedersen
27. april 2021
Foto: Solar Opposites/Disney

Del artikel

Ved første øjekast ligner Solar Opposites til forveksling en spinoff-serie til hitserien Rick and Morty. De to serier deler da også adskillige lighedstræk, men Solar Opposites bliver desværre aldrig ligeså raffineret som søsterserien.


Solar OppositesRick and MortyRick and Morty

Oveni hatten lægger Justin Roiland også stemme til en af karakterne i Solar Opposites, ligesom han gør med titelkaraktererne i Rick and Morty. Det er altsammen med til at sætte forventningerne højt i vejret, da Rick and Morty med sine komplekse og skæve storylines og vulgære humor er en af de bedste animationsserier i nyere tid. Desværre når Solar Opposites aldrig helt samme niveau.

LÆS OGSÅ: Ventetiden er forbi: Femte sæson af ’Rick and Morty’ får premiere til sommer

Årsagen hertil skyldes til en vis grad karaktererne i Solar Opposites, hvor vi følger fire rumvæsner, der er strandet på jorden, efter at deres egen planet Shlorp blev ødelagt af en asteroide. Nu bor de under samme tag i en forstadsvilla i USA, hvor de ikke rigtigt kan nå til enighed om, hvorvidt det er fedt at bo på Jorden eller ej.

Rumvæsnerne fra Shlorp


Det sker eksempelvis i afsnit seks, hvor Korvo og Terry forsøger at efterligne mændene på Jorden. Derfor laver de deres egen “man cave” og bygger en kvindelig robot, hvis personlighed er baseret på en kombination af kvindelige sitcom-karakterer. Det ender dog med, at robotten går bersærk og begynder systematisk at destruere alle de “man caves”, den kan finde i nabolaget.

I samme afsnit foregår der sideløbende to andre historier. En med Yumylack og Jesse samt en med rumvæsnernes kæledyr – et gult, snegle-agtigt væsen, der hedder Puba. Det lykkes ikke altid helt at afbalancere de forskellige handlingsforløb, og så bliver det hurtigt noget forhastet, når et afsnit kun varer omkring 20 minutter.

LÆS OGSÅ: ’How I Met Your Mother’-spinoff på vej

Her fokuserede Rick and Morty i første sæson omvendt meget på de to hovedkarakterer, der nærmest mindede om en slags Tilbage til fremtiden på syre. Den gamle opfinder Rick og hans lettere naive barnebarn, Morty, fungerede godt sammen, selvom der er stor forskel på de to figurer. Samme kemi får rumvæsnerne fra Shlorp aldrig, der også er meget mere homogene. Så du bliver aldrig lige så investeret i deres historie.

En kedelig kopi


Solar OppositesRick and Morty

Det er i den slags øjeblikke, hvor Solar Opposites brillerer, og nogle af seriens mest gakkede scener kommer i de her små mellemsekvenser. Det er til gengæld også med til at understrege, hvor – sammenlignet med Rick and Morty – kedelig Solar Opposites egentligt er. Du kommer for de sjove rumvæsner og et kig på menneskeheden med fremmede briller, men bliver for at se de skæve sidehistorier.

Alt i alt satser Solar Opposites bare alt for sikkert. Enkelte afsnit kopierer tilmed nogle af historierne fra Rick and Morty. Som eksempelvis i afsnit fire, hvor Yumylack og Jesse har nogle blomster på hovedet, hvis pollen gør menneskene omkring de to aliens helt vilde med dem. Eller i afsnit 8, hvor meget af historien foregår som en slags simulation. Noget vi har set i Rick and Morty flere gange efterhånden.

LÆS OGSÅ: Streamingguide til Star: Tips til gode film og serier på Disney+

Tilbage står Solar Opposites som en udvandet udgave af Rick and Morty - og hvorfor så ikke bare se den i stedet? Derfor får Solar Opposites ikke mere end to hjerter herfra i første omgang. Der er allerede to sæsoner mere på vej, så måske de skal have lidt tid til at distancere sig fra deres populære søsterserie.

Fakta om 'Solar Opposites'

Instruktører: Anthony Chum, Kim Arndt, Lucas Gray, Bob Suarez, Andy Thom
Manuskriptforfattere: Mike McMahan og Justin Roiland, m.fl.
Medvirkende: Justin Roiland, Thomas Middleditch, Sean Giambrone, Mary Mack, m.fl
Afsnit: 10
Premieredato: 8. maj 2020
Streamingtjeneste: Disney+

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser