Anmeldelse af Stranger Things

Jeg er nu blevet færdig, med første sæson af serien Stranger Things fra Netflix og som lovet kommer her min anmeldelse af de første 8 afsnit.

Hvis du tager en gryde fra dit film og serie-skab på øverste etage, og tilsætter følgende ingredienser: E.T., Goonierne, The Thing, X-Files, Aliens og tilsætter et par teskefulde Twin Peaks, så har du et meget godt billede af hvilken 80’er nostalgi der vil møde dig når du begiver dig ud i at se denne serie. Og det er ikke så lidt interessant.

Jeg synes egentlig ikke det er fordi serien er sindssygt medrivende og spændende fra start til slut, men jeg var simpelthen så fascineret og begejstret for hele den 80’er stemning, som The Duffer Brothers formår at skabe hele vejen igennem

Alt lige fra lydrammen til hele sceneriet og karaktererne, har efter min mening alt hvad der skal til, for at skabe en charmerende sci-fi thriller-serie, hvis man kan kalde den det ?

Stranger Things
Foto: Netflix // Wiona Ryder i rolle som Joyce Byers

Selve handlingen, går på at drengen Will Byers forsvinder i en lille by i Indiana og så er mysteriet i gang. Moderen til Will som hedder Joyce Byers og spilles af ingen ringere end Winona Ryder, er naturligvis helt ude af den og bønfalder byens Sherif Hopper om hjælp til at finde hendes søn.

Joyce og Hopper, samt Wills tre uadskillelige venner har hovedrollerne sammen med den mystiske pige El, som de tre drenge møder ude i skoven.

Wills forsvinden får snart den lille by på den anden ende og de fleste af de karakterer vi møder i serien drages på den ene eller anden måde ind i eftersøgningen. Dette medfører at især Joyce går så langt som at dekorere sit hjem med julelys i håb om at få åndelig kontakt med hendes søn og Sherif Hopper får mistanke til, at ikke alt er som det skal være på det lokale og meget hemmelighedsfulde Hawkins laboratorie.

Alt imens har de tre drenge og El gang i deres egne teorier og efterforskning. Dette er efter min mening noget nær den største charme ved serien, netop at følge det varme og eventyrfyldte venskab mellem drengene.

Stranger_things_1
Foto: Netflix // De 3 venner Lucas, Dustin, Mike og pigen El

Faktisk er serien en varm men også lidt uhyggelig fortælling om venskab og sammenhold i et lille samfund. Der er rigeligt med klicheer, som jo er kendetegnet for hele 80’er bølgen af film. Vi har den smukke nabopige Nancy, som de fleste er lidt vilde med og hvor nørden og skolens populære fyr konkurrerer om hendes gunst. Derudover har vi en high school, hvor bøllerne prøver at gøre livet surt, for de fire temmelig nørdede drenge, som har en svaghed for Dungeons & Dragons og Star Wars.

Serien har naturligvis også en del overnaturlige fænomener heriblandt et temmelig uhyggeligt rumvæsen som vi kommer til at se en del igennem serien.

Jeg nævnte selv en del film som man kunne sammenligne ”Stranger Things” med og jeg kan heller ikke lade være med at tænke på serien ”V” som jeg selv så en del da jeg var mindre.

Jeg synes at Netflix har fået lavet en rigtig god serie og der er god basis for anden sæson, som jeg allerede har hørt er på tapetet. Det eneste kritik punkt, udover at jeg måske har set serier med et højere spændingsniveau, er faktisk Winona Ryders præstation. Ja selvfølgelig er en mor ude af den når hendes barn forsvinder, men hun overspiller i temmelig stor stil og det synes jeg faktisk bliver rigtigt irriterende mange steder i serien.

Denne serie skal man dog på ingen måde snyde sig selv for, hvis man stadigvæk lever lidt i 80’erne og er villig til at give sig hen til eventyr. Jeg giver serien fire store hjerter.

Se trailer til Stranger Things her:

https://www.youtube.com/watch?v=rJLpWliLedw&feature=youtu.be

Stranger Things kan ses på Netflix.

3 comments
  1. Serien er efter min mening bedre end en vurdering på 4 hjerter – jeg vil uden tøven give den 6 store hjerter – årets tv serie 🙂

  2. Jeg er i gang med 7. kapitel (afsnit), og jeg er betaget af stemningen og mysterie! Er dog ivrig for at vide hvornår sæson 2 kommer ud, nogen som kan svare på det? Desuden er jeg enig med Morten, jeg ville personlig give 6 stjerner:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like