Anmeldelse: ‘The Nevers’ skal tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig

Foto: The Nevers/HBO Nordic

En ny fantasyserie lander på HBO Nordic den 12. april og efter de første par afsnit, kan jeg melde, at den virker fremragende!

Forstil dig Miss Peregrine’s home for Peculiar children møder X-Men møder Penny Dreadful (den originale, vel at mærke).

Forstil dig så det victorianske London i slutningen af 1800-tallet. Mørk, farlig og fuld af mistænksomhed – og overnaturlige evner. Det er ikke muligt, tænker du?

Så skal du bare se den nye serie The Nevers på HBO Nordic. Jeg har fået lov til at smugkigge på de tre første (lange!) afsnit, og jeg er indtil videre mægtig begejstret.

Hvad vil serien?

Der er fart på fra første scene, hvor vi møder de to kvinder Amelia og Penance, der arbejder på et børnehjem. Omend det er en lidt anden type mennesker, som bor på børnehjemmet end bare det almene forarmet barn.

Foto: The Nevers/HBO Nordic

På en ekspedition for at møde et ”besat” barn kommer Amelia og Penance op at slås med mystiske (og vanvittigt uhyggelige) mænd, som vil kidnappe barnet. Amelia slår dog en proper næve, for at sige det mildt, og her begynder vi at finde ud af, at der er tale om noget overnaturligt. Barnet er en af de Touched – en række tilfældige folk (primært piger/kvinder), der pludselig har fået evner af overnaturlig art. Ingen ved præcis, hvem der har evner og hvorfor, men som med alt nyt og anderledes er alle utrygge ved disse folk, og det er her ”Børnehjemmet” kommer ind. En sikker havn for de Touched.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i april 2021

Amelia og Penance har selvfølgelig begge evner – den ene kan se nogle sekunder ind i en potentiel fremtid, og den anden kan noget med udnyttelse af elektricitet og opfindelse af elektriske himstregimser. Man kan ane et bagvedliggende plot, som ikke ”kun” handler om at beskytte de Touched, men hvad dette er, ligger endnu hen i mørket. Det er tydeligt, at Amelia har en mission, men hvad denne er, ved vi endnu ikke.

Hvad skal vi forvente?

This is London. There is always more” som en replik i serien lyder. Og det kan jeg i høj grad tilslutte mig. Vi har her en serie med knald på, som ikke er bange for at være halv-klam (der bliver studeret hjerner på levende mennesker af en gal doktor), max spænding med hårdtslående damer, nye, seje overnaturlige talenter og med en god portion penge i ryggen, når det kommer til produktion.

Foto: The Nevers/HBO Nordic

Igen må man sige, at HBO ikke er bange for at spille med musklerne, når det kommer til dyrt opsatte serier. Der er ikke sparret på hverken kulissen, kostumet eller effekterne. Det er man ikke i tvivl om, når man ser The Nevers, og det er kun til seriens fordel. Der er karakterer som sindssyge Maladie, der myrder i flæng med sin egen bande af Touched, The Beggarking som styrer underverdenen, verdens værste doktor, en mystisk kvinde i rullestol i bedste Professor X stil og en flamboyant dekadent businessmand, som ser forretning i de Touched.

LÆS OGSÅ: Succesfuld BBC-thriller: Månedens serietip på C More

Og det hele foregår rundt om Amelia og Penance, der tydeligvis også har deres egen agenda at passe, og selvfølgelig alt imens den skumlende og semi-volddige politidetektiv Frank Mundi kigger dem kritisk over skulderen.

Hvordan undgår vi at dø af optur?

Jeg ved det ikke!!! Vi må bare tage ét afsnit ad gangen og så holde vejret. Jeg er tosset med den slags serier, hvis de kan holde kadencen vel at mærke.

Nu skal man jo ikke sælge skindet, før bjørnen er selvdød af naturlige årsager, men serien skal virkelig tage en vanvittig drejning, hvis den pludselige skal blive dårlig.

Det er selvfølgelig set før, men indtil videre synes jeg virkelig ikke, man skal snyde sig selv for The Nevers på HBO Nordic.

Fakta om ‘The Nevers’

Creator: Joss Whedon
Medvirkende: Laura Donnelly, Elizabeth Berrington, Amy Manson, Ben Chaplin, Brett Curtis, Anna Devlin, Martyn Ford og James Norton
Instrueret af Joss Whedon, David Semel og Zetna Fuentes
Genre: Action, Drama, Fantasy
Produktionsselskab: HBO og Mutant Enemy Productions
Premier: den 12. April 2021
Antal episode: 6. stk.

LÆS OGSÅ: Ny periodeserie på HBO Nordic: Mystik og kvindekamp i 1800-tallets London

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i april 2021

LÆS OGSÅ: https://vielskerstreaming.dk/5-gode-kriminalgaader-til-en-aften-i-godt-selskab/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like