Anmeldelse af The Night Of

En foruroligende whodunnit!

Efter at hans ven har brændt ham af, tager den pakistansk-amerikanske studerende Nasir sin fars taxa for selv at køre hen til festen på Manhattan. På vejen gør han et kort ophold, men da taxaskiltet er tændt, tror den unge mystiske Andrea, at Nasir er en rigtig taxachauffør og stiger ind. Inden natten er omme, er Nasir mistænkt for mord, og den eneste hjælp han kan få er fra advokaten Jack Stone, der lever af at lave hurtige forlig for New Yorks småforbrydere. Det var ikke lige sådan aftenen skulle have udartet sig…

For det meste er vi overbeviste om, at Nasir ikke kan være morderen, men hvem ved? Det spørgsmål er seriens røde tråd, men det er kun det halve af, hvad denne serie handler om. For i stedet at være en klassisk whodunnit, er det seriens fortsæt at få os til at åbne øjnene for, hvordan systemet egentlig arbejder rundt om Nasirs mordsigtelse. Vi får indblik i, hvordan advokaterne laver aftaler under bordet, hvordan politiet efterforsker beviser, hvordan vagterne i fængslerne laver aftaler med de indsatte, og hvad der egentlig skal til for at overleve som muslim tiltalt for mord på en hvid kvinde i et amerikansk fængsel post 9/11. Serien handler om, hvad vi hver især gør for at overleve både på den ene og den anden side af loven. Det er bestemt ikke kønt, men det er genkendeligt. I denne serie opfører heltene sig nemlig slet ikke som helte. Her laver de fejl, og de er irriterende, men de gør alle sammen, hvad de kan. De er rent og skær bare helt normale mennesker, og derfor virker det også så umådeligt stærkt, når de viser deres medmenneskelighed og søger retfærdigheden. Det minder os om, at vi mennesker trods fejl og mangler gør hvad vi kan med de kort, vi har på hånden.

The Night OfFoto: HBO // The Night Of

John Turturro spiller advokaten Jack Stone, og hvem kan stå for ham! Jeg elsker hans ansigt og mimik, og han er lige præcis så meget John Turturro i denne serie, som man kunne ønske sig. Han burde vinde en pris, for han spiller så troværdigt samtidig med, at han bibringer denne mørke serie noget Hollywood-charme. Derudover, så har Riz Ahmed der spiller Nasir virkelig også gjort sit hjemmearbejde for at vise os, hvordan Nasir både udvikler sig fysisk og psykisk igennem serien. Riz Ahmed kommer vi næste gang til at se i den nye Star Wars-film, Rogue One, og så har han vist også et album på vej! Mr. Big Shot…

Efter at hvert afsnit blev udgivet på HBO om mandagen, ventede jeg længselsfuldt på det næste, og jeg er ikke blevet skuffet en eneste gang. Det er en solid serie hele vejen igennem – tankevækkende, foruroligende og helt sindssygt underholdende.

1 comment
 1. Ked af at se I fuldstændig har misforstået serien og hvad den handler om. Nedenfor følger min egen og meget mere korrekte anmeldelse 😉

  Mine forventninger var høje til serien, som af en eller anden grund var gået under min radar i ca halvanden år. Den ene af seriens skabere – Steven Zaillian – har tidlige skrevet en lille sort/hvid film kaldet Schindlers liste, men den anden – Richard Price – har til gengæld skrevet nogle afsnit af min ynglingsserie over alle – The Wire. Spørgsmålet var derfor, kunne Richard Price leve op til hvor David Simon før har fejlet, nemlig at levere noget på samme højde med The Wire? Svaret er et rungende ja!

  Serien omhandler en kat spillet af katten Bam Bam, der brillerer i sin debut på tv som katten The Cat. Der er tale om en simpel orange og hvid huskat uden de store tricks. På grund af en tragisk hændelse, hvor dens ejer mister livet, bliver den herreløs og er overladt til det hårde system på dyreinternattet. Ser I, hvis et dyr ikke bliver adopteret inden 10 dage, bliver det nemlig aflivet.

  Kattens udsigter er ikke gode, for hvem vil dog adopterer en stakkels hvid og orange voksen huskat uden stamtavle eller særlige tricks? I første omgang ser kattens skæbne dog lys ud, da den rent faktisk bliver adopteret. Desværre til en mand, der lider af voldsom eksem og astma samt selvfølgelig katteallergi. Som om det ikke er nok i sig selv, så er den selv samme mand forsvarsadvokat for kattens tidligere ejers formodede morder.

  Kan katten se forbi dette og lære at elske manden? Vil manden, som i øvrigt spilles af den formidable John Turturro, udholde sin dødelige allergi og beholde katten? Serien har en til at sidde på kanten af sædet hele vejen igennem de i alt 8 afsnit, og til trods for at katten ikke er med i hvert afsnit, så er sidehistorien om en ung mand anklaget for mord også meget fængende.

  Helt bestemt en serie der er værd at se og helt bestemt 6 miav ud af 6 miav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like