Anmeldelse: Var ‘Cobra Kai’ sæson 3 værd at vente på?

Foto: Cobra Kai sæson 3/CURTIS BONDS BAKER/NETFLIX © 2020

Vi har ventet længe på Cobra Kai sæson 3. Serien blev solgt til Netflix, fordi Youtube (som oprindeligt havde serien) ikke ville fortsætte den længere end sæson 3, mens forfatterne mente, der var til 4 sæsoner – MINDST!

Derfor blev Netflix den lykkelige ejer, og de første to sæsoner skød lige til tops, selvom de på det tidspunkt allerede havde ligget gratis på Youtube i et godt stykke tid.

Sæson 3 fortsætter hvor sæson 2 slap, altså efter den apokalyptiske karate-kamp på West Valley High. Robbie er røget i ungdomsfængsel, Miguel ligger stadig i respirator efter sit fald på trappen, og Johnny … ja, hvad andet kunne man forvente. Johnny er faldet tilbage i druk-fælden og er godt på vej til at vende tilbage til sit liv før sæson 1.

Kreese har totalt overtaget dojo’en, og her lærer han de unge alt om sin særlige livsfilosofi – ”strike hard, strike first, no mercy.” Han sætter sågar de unge til at fodre en slange med levende dyr, så de kan lære dræberinstinktet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘Lupin’: Fransk heist-fortælling når det er bedst

Daniel har sat Miyagi-do på pause og prøver at få sit firma til at komme på ret køl igen. Pludselig vil ingen købe hans biler, fordi hans karate-reklamer og image er tæt forbundet med vold. Hans forretningsrival har også indledt en kampagne mod ham og forhindrer ham i at få nye biler til sine butikker.

Men den kortvarige pause bliver pisket op igen, da Kreese igen går ind i kampen for at ødelægge Daniel totalt. Det, han ønsker, er en krig – en krig mellem Miyagi-do, Cobra Kai – og Johnny, som stadig nægter at støtte ham. Johnnys eneste rigtige ønske er at få Miguel på benene igen.

Mere helstøbt end sæson 2

Sæsonen flyder godt og er faktisk lidt mere helstøbt end sæson 2, der godt af og til kunne gå lidt for hurtigt. Jeg er vild med den måde, Kreese nu tager styringen i Cobra Kai-dojoen, og at se, hvordan han hjernevasker de unge elever til at blive voldelige dræbermaskiner er en sand fornøjelse.

Foto: Cobra Kai sæson 3/ TINA ROWDEN/NETFLIX © 2020

Samtidigt får vi, bedre sent end aldrig, lov at se mere til Hawk og Dmitri, som stadig er tidligere bedste venner, men nu hader hinanden godt og grundigt. Hawk er faktisk min favoritkarakter i serien efter Johnny selv, og især i slutningen af sæsonen får han virkeligt lov at vokse og vise, hvor spændende en figur, han er.

LÆS OGSÅ: STOP NU: 5 serier, der burde være stoppet efter sæson 1

En ting, jeg ikke havde forventet, er, at næsten en hel episode er et flashback til Kreeses tid i Vietnam, og hvordan han blev, som han er. Det er faktisk næsten smertefuldt at se, hvordan en i bund og grund fin fyr simpelthen bliver tabt til Den Mørke Side, hvis man kan sige det sådan.

Gensyn med ‘Karate Kid’-filmene

Sæsonen har også nogle virkeligt dejlige gensyn med skuespillere fra Karate Kid-filmene, som vi endnu ikke havde set. Kumiko og Chozen fra film nummer to er med, og ikke mindst Ali, Daniels og Johnnys ekskæreste, som vi så i sidste scene af sæson to besvarede Johnnys venskabsanmodning. At få Ali tilbage giver de to hovedpersoner en helt unik chance for faktisk at få lukket nogle af de døre, der stadig står åbne i deres fortid.

Foto: Cobra Kai sæson 3/ COURTESY OF NETFLIX © 2020

Der er også figurer, der forsvinder ud af serien. Ayisha og Stingray bliver fjernet med en enkelt sidebemærkning, og Moon bliver kun et enkelt glimt på en TV-skærm i en montage. Om det er skuespillerne, der ikke kunne være med, eller om det var meningen – det er ikke godt at vide. Det er dog i hvert fald ikke Corona-relateret, da sæson 3 var færdigoptaget før nedlukningen.

LÆS OGSÅ: ‘True Detective’ sæson-battle: Hvilken sæson er den bedste?

Ligesom sæson 2 ender serien også med en kæmpe kamp, der virkeligt viser, hvordan de medvirkende kan slås. Denne gang er det dog flyttet til et andet miljø end skolen, og det virker faktisk næsten mere brutalt. Se det og døm selv.

Tilbage med stil

Jeg skal ikke afsløre slutningen på sæsonen, men blot sige at det gav mig en følelse af at vi kan komme ”full circle” i sæson 4, og måske endda få en afslutning på historien, der tilfredsstiller langt de fleste.

Men jeg vil altså ikke snydes for en rematch mellem Daniel og Johnny. Så er det sagt, Netflix!

Jeg giver sæson 3 6 hjerter. Cobra Kai er tilbage, og det med stil!

Fakta om ‘Cobra Kai’ sæson 3

Instruktører:  Jon Hurwitz, Hayden Shlossberg m.fl.
Manuskriptforfatter: Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Shlossberg m.fl.
Medvirkende:  Ralph Maccio, William Zabka, Xolo Mariduena, Courtney Henggeller, m. fl.
Antal afsnit: 10
Dansk premieredato: 1/1 2021
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse Star Trek: Discovery sæson 3: En flot designet rodebutik

LÆS OGSÅ: Podcast: Familiedrama, organiseret kriminalitet og voldsorgier bliver forenet i ‘Gangs Of London’

LÆS OGSÅ: Gode serier lige nu: 5 serier, der redder din januar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like