anmldlse_af_/mr._r0bOt

The Matrix møder Fight Club møder…

Ja, Mr. Robot er helt bestemt inspireret af nogle af pop-kulturens allerstørste hits, men det er kun den halve historie.

MR-ROBOT-TOP

Mr. Robot er måske den serie, jeg har glædet mig mest til at se siden True Detective. Når man glæder sig meget til noget, så ved man af erfaring, at der er en stor chance for, at forventningens glæde ender med at blive noget sjovere end selve gaven der pakkes ud. Sådan var det med Star Wars Episode I, sådan var det med Nintendo Wii, og sådan var det med SRSF-regeringen. Når tingene bliver hyped, så stiger vores forventninger, og så kan man ende med at blive slemt skuffet. Men med Mr. Robot vidste jeg ikke meget andet end lidt om plottet, at det tidligere teen-(og mit) idol Christian Slater var med, og hvordan det firser-futuristiske Mr. Robot-logo så ud. Jeg havde ikke set en eneste trailer, ikke læst et eneste interview, eller forholdt mig til nogen som helst anmeldelse. Jeg vidste bare, at jeg måtte se den. Og endelig en aften i starten af en regnvåd juli, begyndte jeg at se Mr. Robot. Jeg kan kun sige at serien blew.my.MIND!

Så nu er jeg simpelthen så nervøs, bange, grænsende til panisk angst for, at jeg ved min begejstring skruer dine forventninger alt alt for højt op, så du ender med at blive skuffet over denne helt vildt fantastiske serie. Se, jeg er allerede i gang med at køre den alt for meget op og ødelægge det hele for dig…

Derfor vil jeg ikke fortælle dig for meget om selve handlingen – ja, du får kun den bid jeg selv vidste, inden jeg så serien:

Elliot er en ung hacker, der bruger sit hackeri til at få bad guys ned med nakken. Han bliver opsøgt af Christian Slaters karakter, den mystiske Mr. Robot, der vil have Elliot med i F-Society, en lille undergrundshackergruppe, der har til sinde at slette alle de amerikanske borgers gæld.

mr.robot.post

Ligesom Morpheus fra The Matrix er Mr. Robot en true believer der ser Elliot som the chosen one der er nøglen til at frigøre menneskeheden fra The Matrix – i dette tilfælde gældslaveriet. Og ligesom Edward Norton i Fight Club er Elliot en mand der ikke ser det store lys i vores vestlige samfund, og som gerne vil ændre det.

Derudover er Elliot også lidt ligesom den hasher-ven du måske kender. Du ved den der type, som ryger mere end han fortæller og har udviklet den velkendte hasher-paranoia om at “It’s all connectet, man!”. Du ved typen der rambler om konspirationsteorier, og om at verden i virkeligheden er styret af en lille gruppe elitære rigmænd, der sidder på al magten, og hvor du selv er en lille ubetydelig arbejdsmyre stopfodret med dårligt fjernsyn for ikke at opdage hvilken slavetilværelse du fører, og derved kan holde illusionen om din egen frihed i live. Dén type. Men modsat din hasher-ven, så har Elliot ikke hentet sine teorier fra hjemmestrikkede you-tube klip. For udover at han er hacker, er han også computerprogrammør i et firma, der har til opgave at forsvare et endnu større firma, E-Corp, mod hackere præcis som ham selv. E-Corp har det sorte bælte i kapitalisme og ejer alle andre firmaer og deres logo kan ses på næsten alle de varer der når ud til forbrugerne. Så i seriens univers virker Elliots teorier om en magtelite ikke kun som usammenhængende bønneparanoia, men som et reelt bud på en ekstremt troværdig og skræmmende virkelighed.

Rami Malek der spiller Elliot er en helt særlig karismatisk, mystisk skuespiller der i enhver scene med sine store udtryksfulde øjne giver dig en plads på første række til et indblik i Elliots modsætningsfyldte følelsesliv. Han bærer hele serien, men Christian Slater har også sine helt særlige øjeblikke. Hver gang han ikke er med, så savner man ham, og hans rolle er på en måde en typisk cocky Christian Slater karakter, men også meget meget mere end det.

Det er lang tid siden jeg er blevet så overrasket, så underholdt, så rørt og så inspireret af en serie som jeg blev af Mr. Robot. For når du begynder at se den vil dit eget sind fungere som en firewall der holder dig fra seriens endelige sandhed, men langsomt, afsnit efter afsnit hacker du denne forestilling og ligeså stille vil du forstå, hvad det hele drejer sig om. Måske…

Sæson 1 af Mr. Robot kan ses på HBO og Viaplay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like