4 gode serier på Apple TV+

Foto: See/Apple TV+

Så kom der en lille ny streamningstjeneste til verden. Tilblivelsen af Apple TV+ har været længe ventet, og ikke mange måneder gik der, før den lille blev meget stor og rigtig voksen.

At Apple TV+ har sparket røv med, hvad modeverden ville definere som luksus og stilsikkert, og det er virkelig creme de la creme, de er kommet med. Og ja de har haft mange år til at kigge andre populære streamningstjenster som f.eks. Netflix og HBO grundigt efter i sømmene for fejl. De har hermed kunne justere ind fra start, hvad som virker, og hvad der skal satses på for at få et stort publikum.

Fordelen ved den nye tjeneste er selv sagt, at deres brand allerede er verdenskendt og dermed har mange nysgerrige øjne, som vil følge dem uanset. Men netop også derfor blev Apple TV+ sat på en kæmpe prøve, da de åbnede op for deres tilbud af indhold. At mange kendte skuespillere (eller deres dygtige agenter) de senere år har fundet fidusen i at medvirke i spændende serier og ikke kun biograffilm, er naturligvis kun en ekstra gode for tjenesten. Det er jo som et godt cv: har du erfaring og et godt brand i ryggen, så er der næsten på forhånd åbnet uanede døre for kommende succes. Med det in mente, vil vi her på Vi Elsker Serier nu alligevel gerne slå et slag for det nye Apple TV+. Og nej vi er ikke sponsoreret eller forblændet af processen, men simpelthen godt og grundigt slet begejstret.

The Morning Show

Den første serie, vi gerne vil nævne i rækken, og som er kræs for øjnene, når man gerne vil se virkelig godt og lækkert veludført skuespil med godt manuskript og historie, er dramaserien The Morning Show. Og her er ikke sparet på et cast, der ikke ved, hvad de har med at gøre. Der er navne som Jennifer Aniston (Friends), Steve Carrell (The Office), Tony Award-vinder Billy Crudup, Mark Duplass (The League, Togetherness og med sin fremragende rolle i Goliaths sæson 2) samt Nestor Carbonell (Lost).

Foto: The Morning Show/Apple TV+

En kendt tv-station bliver uheldigvis midt i #metoo bevægelsen selv fanget i det grimme net. Først forsøges alt begravet, men inden længe er nok nok, og en sand lavine af skeletter kommer frem. Første sæson med hele ti episoder er foreløbig klar og flere er sandsynligvis på vej.

Det er virkelig en sand fornøjelse at sidde og se en serie, hvor man på intet tidspunkt tænker ‘det lyder læst op’ eller at serien ikke har kvalitet nok. Serien beskriver nok meget godt, hvad Apple Tv+ generelt står for: knivskarp skuespillerkvalitet i alle deres serier.

Truth Be Told

Den ligeså nye spændings thrillerserie Truth Be Told giver stof til eftertanke. Den første sæson omhandler true crime podcast-kendissen Poppy Parnell (Oscarvindende Octavia Spencer), som åbner pandoras æske for spørgsmål om et tidligere mord, hvor hun selv var medskyldig i at sætte en muligvis uskyldig mand bag tremmer. Uanfægtet af situationsfornemmelse om empati kaster hun sig hovedkulds ud i sin quest for at komme sandheden til livs. Men det er på bekostning af både familie, mand, venner og sit eget ego.

Foto: Truth Be Told/Apple TV+

Andre spændende personligheder, som har en afgørende rolle i denne serie, er skuespilleren Aaron Paul, som vi kender fra den badass kendte serie Breaking Bad, samt Lizzy Caplan fra serierne Masters of Sex og Castle Rock. Alle otte afsnit ligger klar på Apple TV+.

See

Trænger man til ekstra kræs for øjnene, så er Science-Fiction serien See helt klart et kig værd. En voldsom trussel for menneskeheden har sat sine dybe spor. Årtier senere sker der en ændring i fremtidens håb for overlevelse. Det er her Jason Momoa, som vi kender fra Game of Thrones, i sin langhårede, barbariske rolle som Khal Drogo, kommer ind med sin fyldestgørende personlighed i rollen som Baba Voss.

Foto: See/Apple TV+

Flere mindre kendte skuespillere får her lov til at udfylde deres karakterers roller og bade i det stjernestøv, som Jason Momoa kaster af sig. Første sæson er kommet med otte afsnit, som er klar til at blive fortæret med nogle rigtige hyggelige timer foran tv’et.

For All Mankind

Er du til en tur på månen og hele det store scenarie bag det krævende arbejde og den kæmpe indsats, som ligger bag, så er denne spændende science fiction-serie med ti afsnit bestemt også et kig værd.

Foto: For All Mankind/Apple TV+

Alle fire anbefalede serier er kræs for en serienørd som mig, der efterhånden har høje krav til filmatisering, skuespil, fortælling og kameraføring – og har flot sceneri højt på sin liste af krav, for at få følelsen af, at der er en værdifuld grund til at tilbringe tid på en serie.

Rigtig god fornøjelse!

LÆS OGSÅ: 10 gode Netflix-serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like