Bag om Mindhunters seriemordere

Til venstre: Ed Kemper (Cameron Britton) til højre: Den ægte Ed Kemper

Seriemordere har altid skabt en vis fascination i vores verden. Vi forstår ikke årsagen til mordene, og hvorfor seriemorderne kan slå deres moralske kompas til og fra.

Det er én af de ting, som Mindhunter dykker ned i; hvilket sindelag seriemordere har med sig og deres basis for at dræbe.

Hvis du også har binget MindhunterNetflix, så har du sikkert også stillet spørgsmål til, hvor meget der er sandt og hvor meget, der er falsk. I denne artikel kan du læse lidt om de ægte mordsager og de seriemordere, der bliver snakket om (og med) i Mindhunters 2 sæsoner.

TRIGGER WARNINGS: Artiklen handler om virkelige mord, voldtægter og mere, så læs videre på egen risiko!

Seriemorderen Ed Kemper

Én af de mest brugte seriemordere i Mindhunter er Edmund ”Ed” Kemper. Han er med i begge sæsoner og er én af de seriemordere, der hjælper agenterne med at skabe deres profiler på seriemordere.

venstre: Ed Kemper (Cameron Britton) højre: Den ægte Ed Kemper

Ed Kemper var en enormt klog mand med en IQ på mellem 136 og 145 (dette varierer i kilderne) og er en skræmmende mand. Han var to meter høj og vejede 130 kilo, da han blev anholdt og bragte en voldsom skræk til dem, der omgik ham.

Ed Kemper skød sine bedsteforældre og lemlæstede kvinder

Ed Kemper var en virkelig seriemorder, der terroriserede Californien i perioden fra august 1964 til april 1973. Hans 10 ofre var blandt andet hans bedsteforældre, hans mor og hendes veninde. Bedsteforældrene skød han, da han var bare 15 år.

Drabene på hans bedsteforældre endte med en fængselstraf. Den stoppede ham dog ikke i at dræbe flere mennesker. Hans næste træk var at lemlæste og voldtage 6 kvindelige studerende.

Han mødte kvinderne, da de blaffede sig vej frem. Han dræbte dem på stedet og tog deres kroppe med hjem, hvor han derefter halshuggede dem, voldtog det åbne hul i halsen (gennem en seksuel akt, der bliver kaldt irrumatio) og voldtog derefter resten af de døde kvinder.

Seriemorder meldte sig selv

Ed Kemper hørte intet for sine drab på moren og hendes veninde (Clarnell Strandberg og Sally Hallett). Derfor fandt han en telefonboks og ringede til politiet, hvor han indrømmede, at han stod bag mordene på sin mor og hendes veninde, men politiet tog ikke indrømmelsen seriøst og bad ham om at ringe tilbage på et senere tidspunkt.

Flere timer senere ringede Kemper igen og fortalte denne gang sin tilståelse til en politibetjent, som han kendte. Politivennen godtog historien, og varetægtsfængslede Kemper, som i fængslet også om de andre mord, han havde begået.

Mordene var rent tidsspild

Da Kemper blev spurgt om, hvorfor han valgte at melde sig selv, svarede han:

“Det originale formål var væk. Det gav mig hverken fysisk eller emotionel tilfredsstillelse. Det var bare rent tidsspild. Følelsesmæssigt kunne jeg ikke håndtere det mere. Til sidst kunne jeg begynde at mærke dårskaben af det hele, og da jeg nåede punktet med rent fysisk udmattelse, tænkte jeg: til helvede med det.”

LÆS OGSÅ: Alt om David Finchers Netflix-serie Mindhunters

Seriemorderen David Berkowitz (Son of Sam)

David Berkowitz, senere kendt under kaldenavnet ”Son of Sam”, sårede syv og dræbte seks mennesker i New York i perioden juli 1976 til juli 1977.

venstre: den ægte Son of Sam højre: Mindhunters Son of Sam (Oliver Cooper)

Han blev også kendt som The .44 Kaliber Killer, da han skød sine ofre med en .44 kaliber revolver.

Farens fravær gjorde ham til morder

Han voksede op fattig og blev bortadopteret som lille, da han var født uden for ægteskab. Berkowitz var en del af militæret som 17-årig men blev uhæderligt afskediget og fandt senere i livet sin fødemor.

Hun fortalte om, dengang hun fødte Berkowitz’ fødsel, og om hvorfor hun gav ham væk. Fortællingen kickstartede Berkowitz’ behov for at dræbe, da den manglende faderfigur og farens beslutning om at gå gjorde ham dybt rystet og sendte ham ud en hans første og primære krise.

Berkowitz skød sine ofre

Berkowitz begyndte at dræbe. Han efterlod hånende breve til politiet, da deres jagt på ham virkelig trappede op i takt med, at mordene blev flere og flere.

Nyhedsmedierne dækkede mordene kraftigt, og dét nød Berkowitz. Han dræbte sine ofre med et skud i hovedet eller kroppen, men var anderledes fra de andre seriemordere, der er en del af Mindhunter, da der ikke var noget seksuelt over hans mord.

Dæmon tvang Berkowitz til at dræbe

Han blev varetægtsfængslet i august i 1977 og tilstod nærmest med det samme til alle anklager mod ham.  Hans mest notoriske tilståelse handlede om, at en dæmon, som havde besat hans nabos hund, befalede ham til at slå ihjel.

På trods af Berkowitz’ anormale forklaring, fandt retten ham mentalt stabil til at stå igennem retssagen, der endte med seks livstidsdomme. Herefter indrømmede han, at historien om den besatte hund var opfundet, og at psykologerne, der havde undersøgt ham, havde slugt historien råt. Indrømmelsen blev i følge diverse kilder sagt med glæde i stemme, og tilfredsheden med, at han havde formået at snøre både politi og psykologer, var stor.

Berkowitz fik kendisstatus

Den intense mediedækning på Berkowitz gjorde ham til en seriemorder med kendisstatus, som han nød godt af; han udnyttede medierne og fik trukket ham selv op på et niveau, som en seriemorder aldrig havde været før (indtil mediedækningen af Ted Bundy gik i gang) og sørgede faktisk for, at New York State indsatte såkaldte ”Son of Sam love”, som gjorde at kriminelle ikke længere kunne få økonomisk profit gennem deres forbrydelser.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Mindhunter sæson 2

Seriemorderen Jerry Brudos

Jerome Henry ”Jerry” Brudos terroriserede kvinder i Oregon i perioden fra januar 1968 til april 1969. Han dræbte mindst fire kvinder og overfaldt mindst to, hvis døde kroppe han mishandlede. Han blev kendt som Lyst-dræberen eller Sko-fetich-dræberen.

venstre: Mindhunters Jerry Brudos (Happy Anderson) højre: Den ægte Jerry Brudos

Moren misrøgte Brudos

Brudos er én af de mere voldsomme seriemordere. Som barn blev han involveret i sin mors livskrise. Hun ønskede sig en datter, og ikke en søn. Derfor behandlede hun ham med misrøgt og spydige, hadske kommentarer.

Brudos udviklede som 5-årig en besættelse af kvindesko (og tøj) og forsøgte at stjæle både undertøj og højhælede sko fra kvinder i nabolaget, inklusiv sin skolelærers.

Indlagt på psykiatrisk hospital

Han blev indlagt på et psykiatrisk hospital som 17-årig efter at have overfaldet og bortført en ung kvinde og truet med at stikke hende til døde, hvis ikke hun fulgte hans forskruede seksuelle krav.

Hans seksuelle lyster stammede fra hadet og hævntankerne mod sin mor – et had, der blev overført til alle kvinder. Under sit ophold på hospitalet blev han også diagnosticeret med skizofreni.

Brudos voldtog sine ofre

Efter endt ophold på hospitalet begyndte hans voldsomme mord og seksuelle fantasier. Han bortførte og dræbte kvinder, ofte med et våben han kunne slå hårdt med. Herefter voldtog han kroppene i sin garage og tog billeder af de døde og nøgne kroppe i provokerende og seksuelle stillinger.

Efter et mord iførte han sig høje hæle og onanerede ud over de døde kvinder. Seancen blev et fast ritual efter hvert mord.

Brudos’ mord blev mere og mere brutale

Med tiden mishandlede Brudos sine døde ofre endnu mere. Én gang skar han foden af én af kvinderne (Linda Slawson) og opbevarede den i fryseren for at bruge den som model for de kvindesko, han fremover ville stjæle.

Han skar også brysterne af et offer, og efterfølgende forsøgte han at støbe brystet i plastik. Brudos var dog ikke tilfreds med resultatet. Brystet var ikke pink nok, mente han, og smed det ud.  Senere gentog han den makabre proces og brugte efter sigende de afskårne bryster som bogstøtter.

Politiet fik krammet på seriemorderen

Brudos blev arresteret, efter politiet fik mistanke til Brudos, som havde angivet en falsk adresse til politiet, efter han var blevet anmeldt for chikane af en ung kvinde på universitetet i Oregon.

Da han blev anholdt, tilstod han alle mord og overfald. Han erkendte sig skyldig under retssagen og fik tre gentagne livstidsdomme.

Brudos døde i fængslet i 2006 af leverkræft som 67-årig, og havde indtil da fået tilsendt kvindesko (og billeder af dem) af selskaber, som han kaldte sin erstatning for porno.

Alt i alt er Mindhunter en uhyggelig serie, der hiver fat i virkelighedens verden – dog er det endnu mere uhyggeligt, at virkelighedens verden overgår fiktion så meget.

Du kan se Mindhunter Netflix.

LÆS OGSÅ: Mindhunter bygger på virkeligheden

PRØV OGSÅ: Den store Mindhunter-quiz

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like