Black Mirror sæson 5 har fået premiere-måned

(Foto: Black Mirror/Netflix)
(Foto: Black Mirror/Netflix)

I løbet af de seneste par år har Netflix-antologiserien Black Mirror fået mere og mere opmærksomhed for dens foruroligende syn på skyggesiden af teknologi. Selvom serien har været i gang siden 2011, var det først i 2017, at den modtog sine første Emmy-nomineringer. Siden har den dog været nomineret til og vundet flere – herunder den eftertragtede Outstanding Television Movie.

(Foto: Black Mirror/Netflix)

Nu melder holdet ud, at vi kan forvente nye afsnit i december. Black Mirror har altid været en opfindsom serie, men folkene bag tager den et skridt videre i femte sæson. Her kommer vi nemlig til at opleve et interaktivt afsnit, hvor du selv kan få indflydelse på historien. Ifølge en rapport fra Bloomberg beskrives det med præmissen ”choose your own adventure”. Serien er i forvejen god til at hive os ind i dens univers med idéer, der typisk ligger ude i fremtiden, men aldrig virker utænkelige. Det er derfor en del af oplevelsen at forestille sig, hvad man selv ville bruge teknologien til, og hvordan man ville opføre sig, hvis det på samme måde gik galt.

(Foto: Black Mirror/Netflix)

Ville du kunne styre dig selv, hvis du fik mulighed for at spole tilbage og se/lytte til enhver oplevelse i dit liv nøjagtigt, som den foregik? Hvordan ville du opføre dig, hvis mennesker kunne give dig point på en skala fra 1-5, og dit samlede resultat påvirkede dine muligheder for luksus i livet? Det er lige dele interessant og uhyggeligt at tænke på, og det interaktive afsnit vil med al sandsynlighed skabe endnu mere indlevelse.

Rapporten afslørede desuden, at Netflix har andre interaktive projekter i støbeskeen såsom adaptationer af videospil. Det interaktive element er dog ikke som sådan noget nyt. Netflix forsøgte sig for eksempel sidste år med et lignende trick i Puss In Book, og nogle af os husker sikkert at se misundeligt med, mens en heldig seer fik lov til at styre skærmtrolden Hugo. Jeg tør nu godt påstå, at tonen kommer til at blive noget anderledes i Black Mirror, og det bliver spændende at se, om andre serier lader sig inspirere.

Læs også: Anmeldelse af Black Mirror sæson 4

Læs også: Overblik over Black Mirror sæson 1, 2 og 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like