Danske serier der holder!

Danske serier er for mig, desværre noget jeg har forsømt en del her på det sidste. Det har faktisk ikke noget at gøre med, at jeg ikke synes om danske serier, men nærmere et spørgsmål om det udvalg der er at finde.

Rent faktisk synes jeg, at vi producerer nogle ganske seværdige serier, som jo også formår at blive solgt til udlandet. Her taler jeg selvfølgelig om serier som ”Forbrydelsen”, der var en stor succes, og som også var fremragende at følge på amerikansk, hvor den meget passende var oversat til – ”The killing”. Se trailer her:

Også serier som Broen og Rejseholdet, synes jeg har et rigtigt højt og internationalt niveau, som vi sagtens kan være stolte af herhjemme. Udlandet har også fået øjnene op for danske skuespillere og instruktører, hvor det ikke længere er helt ualmindeligt, at de tilbydes job i udlandet med afsæt i deres gode arbejde med de danske serier.

Serien ”Den som dræber” på TV2 har fået både ris, ros og blandede anmeldelser, den kom måske heller ikke helt op på niveau med de to ovenfor nævnte, men jeg mener stadigvæk, at den også havde en international klasse og en god suspense i alle 10 afsnit. Den klarede sig dog ikke så godt, at der blev lavet en sæson 2, men i stedet blev der lavet en film som et dobbeltafsnit, der hed “Fortidens skygge”. Den synes jeg personligt var rigtigt spændende, se trailer her:

Manuskriptforfatteren af serien “Den som dræber” Stefan Jaworski skulle efter sigende være blevet hyret til at skrive manuskriptet til en serie omkring yuppie seriemorderen Patrick Bateman i Brett Easton Ellis romanen American Psycho, hvilket må siges at være en ret spændende opgave.

I kan læse lidt mere omkring nyheden om American Psycho serien her:
http://www.wickedhorror.com/horror-news/american-psycho-tv-series-still-in-the-works-at-fx/

Har I nogle danske serier, som I synes holder, så vil vi gerne høre hvilke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like