David Lynch lukker ikke døren for en ny omgang Twin Peaks…

( Foto: You Tube)

(Indeholder mindre spoilere)

Mens fans verden over, mig selv inklusiv, stadigvæk er ved at konsumere Twin Peaks “The Return” og den omdiskuterede afslutning, så er spekulationerne allerede igang om hvorvidt en ny sæson kan komme på tale. Fornyligt har Showtime bossen: Gary Levine, udtalt at han ikke er afvisende for endnu en sæson, og at “The Return” var en ganske fin succes, på trods af at den rundt om i verden synes at have delt vandene, hvilket jeg på ingen måde er overrasket over, da den bestemt tog det “Lynchske” til nye højder.

David Lynch selv, har for et par dage siden udtalt sig positivt om at vende tilbage til Twin Peaks. Det gjorde han på en offentlig skype session ved en fotoudstilling i Serbien, men han understregede samtidigt, at et sådant projekt ville tage flere år om at blive en realitet ganske som “The Return” der ifølge den karismatiske instruktør tog 4,5 år at lave.

Ved selvsamme skypesession nægtede han også at gå i detaljer med løse ender i plottet, og gjorde igen en dyd ud af at opfordre seerne til selv at tage detektivhatten på og lege Agent Cooper. Har man set “The Return”, vil man vide, at der er rigeligt at give sig i kast med, hvis man har en udtalt trang til at dissekrere sin egen hjerne og tage på en rejse ud i de kreative afkroge af ens sind, som man ikke nødvendigvis får besøgt på et dagligt plan.

Personligt vil jeg elske at se endnu mere Twin Peaks. Jeg vil ikke gå så meget i detaljerne med min holdning til “The Return” og hvordan den endte, da jeg er i færd med at lave en anmeldelse af den, som jeg glæder mig til at dele med jer snarest. Jeg vil dog sige, at som hardcore Lynch og Twin Peaks fanboy, havde jeg ikke de store forventninger, udover at nyde et gensyn med det univers som jeg elsker så højt. Så uanset om der kommer endnu et “Return” eller måske en ny film? Så er jeg ret tilfreds, hvis det også viste sig at være det endegyldige punktum. Universet for mig er kult uanset hvad, og det vil efter min overbevisning leve videre i mange år og formentlig generationer endnu.

En ting er dog sikkert. Selvom den nyeste udgave af serien er slut, og vi kun “måske” får mere nyt fra universet at se på vores skærm, så er det et faktum at hans partner in crime: Mark Frost, udkommer med bogen: ” The Final Dossier”, og at bogen rammer gaden i oktober, hvor jeg helt sikkert skal bestille den. Om vi får flere cliffhangere og endnu flere løse ender eller om vi får en definitiv “closure”? Det er altid spændende og svært at spå om, når vi har med Lynch & Frost at gøre. Frost har dog en lidt mere kronologisk tilgang til at lave TV, og selvom “The Secret History of Twin Peaks” mere var en fortælling om de bagvedliggende mysterier i byen Twin Peaks, så tror jeg sandsynligheden er større, for at vi får afklaring på flere af de spørgsmål vi blev efterladt med i “The Return”, end hvis det var Lynch der havde skrevet bogen.

Jeg holder meget af begge instruktører, og synes, at de bør få lige dele respekt for Twin Peaks. Jeg er også overbevist om at den verden hvor tyggegummiet altid kommer tilbage “In style” og hvor kaffen altid er “damn good”, ikke ville være det samme, hvis det ikke var med begge personer involveret på den ene eller anden måde.

Nu er der kun tilbage, at glæde sig til slutningen af oktober, hvor bogen: The Final Dossier, efter alt at dømme vil være at finde i diverse boghandler.

 

                     (Fot0: Amazon)

Læs også: Det må gerne være helt sort

Læs også: Anmeldelse af The Deuce: Pilotafsnittet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like